تفاوت لامینت و کامپوزیت دکتر ژاله کارامد

تفاوت لامینت و کامپوزیت دکتر ژاله کارامد

با آسیب دیدن دندان ها نخستین مسئله ای که تحت تاثیر قرار می گیرد، لبخند فرد می باشد. امروزه روش های مختلفی برای اصلاح طرح لبخند وجود دارد. در صورتی که اصلاح طرح لبخند با روش مناسب و ظرافت و مهارت کامل انجام شود، نتیجه‌ای طبیعی در بر خواهد داشت که تاثیر شگرفی روی ظاهر و اعتماد به‌نفس فرد می‌گذارد.

دکتر ژاله کارامد گفت: دندان، عضو حساسی از بدن است که نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم دارد. اما به دلایل مختلفی، بسیاری از افراد با افزایش سن، پوسیدگی و تغییر وضعیت ظاهری را در دندان‌های خود شاهد هستند. دلیل این اتفاق ناگوار، می‌تواند رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی، فشار روحی و روانی یا افزایش زیاد سن باشد. از طرفی، ‌نخستین چیزی که با آسیب دیدن ظاهری دندان‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد، لبخند فرد است. به همین جهت، متخصصان مربوطه، روشی تحت عنوان «طرح لبخند» ابداع کرده‌اند که با اصلاح ظاهر و خرابی دندان، باعث می‌شود لبخند فرد زیبایی خود را باز یابد و این کار حتی اگر آسیب‌دیدگی شدید هم باشد، قابل انجام است.

اصلاح طرح لبخند برای همه افرادی که آسیب‌دیدگی دندان‌های آن‌ها لبخندشان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مناسب است. ایرادهایی مانند فاصله زیاد بین دندان‌ها، تغییر رنگ، دندان‌های کوتاه و بلند، کج و کوله بودن دندان‌ها، شکستگی و آسیب‌دیدگی‌های مشابه.

اما یکی از سوال‌هایی که بسیاری از افراد با آن روبه‌رو هستند این است که چه روش‌هایی برای اصلاح طرح لبخند استفاده می‌شود و کدام‌یک مناسب‌تر است؟

کدام روش برای اصلاح طرح لبخند مناسب تر است؟

تفاوت لامینت و کامپوزیت دکتر ژاله کارامد

دکتر ژاله کارامد در ادامه افزود: اصلاح طرح لبخند ابتدا نیازمند معاینه فرد توسط متخصص ارتودنسی است. در این مرحله باید صورت و فرم همه دندان‌ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد و پس از آن وضعیت فرد پس از انجام مراحل درمان متصور شود.

این‌ که باید از کامپوزیت ونیر استفاده کرد یا لامینت، در همین مرحله مشخص می‌شود. کامپوزیت روشی است که با سرعت بیشتری انجام می‌شود و نیازی به قالب‌گیری ندارد. در این روش، متخصص زیبایی دندان مواد کامپوزیت را همچون یک هنرمند مجسمه‌ساز روی دندان‌ها فرم می‌دهد و هر چقدر این کار با ظرافت بیشتری انجام شود، نتیجه نهایی طبیعی‌تر خواهد بود.

اما در لامینت سرامیکی که دو تا سه هفته به طول می‌انجامد، باید پس از انجام معاینه، ‌قالب دندان‌ها گرفته شود و روکش سرامیکی در لابراتوار ساخته شود. بنابراین، در این روش مهم‌ترین بخش مراحل درمان، معاینه و قالب‌گیری دقیق و انتخاب رنگ مناسب است. همچنین، در این روش اغلب باید لایه نازکی از روی دندان تراشیده شود. آخرین مورد هم این است که هزینه لامینت تا دو برابر بیشتر از کامپوزیت دندان است.

با این توضیحات، ممکن است این تصور پیش بیاید که در اصلاح طرح لبخند، کامپوزیت قطعا روش بهتری از لامینت است. اما در حقیقت، چنین نیست و هر کدام از این موارد کاربرد خاص خود را دارند.

نخست اینکه، دوام کامپوزیت کمتر از لامینت است و به‌طور کلی، وقتی از کامپوزیت استفاده می‌شود که اصلاحات جزئی باشند. اما اگر شکستگی یا آسیب و پرکردگی زیاد باشد، روش مناسب در اصلاح طرح لبخند همان لامینت سرامیکی است که با دوام بیشتری، محافظت بیشتری از دندان‌ها خواهد کرد. اما در نهایت، انتخاب روش مناسب بستگی کامل به نظر متخصص ارتودنسی دارد و این دو روش لزوما برتری نسبت به یکدیگر ندارند، بلکه هر کدام باید در جای مناسب خود انجام شوند.