دکتر شهبازی: دانستنی های پروتز سینه

پروتز سینه دکتر شهبازی

جراحی زیبایی سینه که به دلیل زیبایی و ترمیم پستان صورت می گیرد یکی از جراحی های مورد توجه و رایج در میان زنان است که در این مقاله دکتر شهبازی به دانستنی هایی درباره پروتز سینه اشاره می نماید.

آشنایی باپروتز سینه  و مواد تشکیل دهنده پروتز سینه

پروتز ها پوششی سیلیکونی دارند که قبلا داخل آن را با سرم نرماسالین پر می کردند. فایده این نوع سیلیکون آن بود که جراح می توانست پوشش سیلیکونی را لوله کرده (بدون آن که داخلش مایعی وجود داشته باشد) و از سوراخ کوچکی که روی پوست سینه ایجاد کرده بود به داخل سینه منتقل کند و بعد داخل محفظه سیلیکونی را از مایع پر کند، اما اشکال این نوع سیلیکون ها این بود که بیمار هنگام حرکت حس می کرد داخل سینه اش مشکی وجود دارد که از آب پر شده و تکان می خورد که احساس ناخوشایندی است. اشکال بعدی این بود که به مرور زمان ناحیه ای از پوشش سیلیکونی چروک خورده و از همان ناحیه پاره و سرم خالی می شد.

 نحوه قرار دادن پروتز ها

از 3 طریق می توان پروتز سینه را جایگذاری کرد:

– از برش حدود 4 سانتی متری زیر سینه که بسیاری از جراحان ازاین برش استفاده می کنند.

– برش زیر بغل

– برش دور هاله سیاه

بهترین و کم عارضه ترین روش جایگذاری پروتز سینه چیست؟

دکتر شهبازی گفت: بهترین و کم عارضه ترین روش جایگذاری پروتز سینه برش زیر سینه می باشد زیرا جای اسکار در محل زیر سینه محو می شود و جراح با ایجاد این برش دید بهتری پیدا می کند و بادقت بیشتری می تواند پروتز را جایگذاری کند. زمانی که قطر هاله دور سینه حدود 3 تا 4 سانتی متر باشد می توان از برش دور هاله سینه استفاده کرد. برش زیر بغل نسبت به برش های دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پروتز سینه دکتر شهبازی

محل جایگذاری پروتز سینه

پروتز سینه بروی عضله سینه یا زیر عضله سینه جایگذاری می شود. در صورتی می توان پروتز را در زیر عضله سینه جایگذاری کرد که در قسمت فوقانی سینه قطر بافت سینه بیشتر از 2.5 سانتی متر باشد.

انوع پروتز سینه

– نوع سالینی

– نوع سیلیکونی

انواع پروتز سینه، از نظر جنس پروتز ها به دو نوع سالینی و سیلیکونی است ، که در حال حاضر از نوع سالینی ( آب نمکی ) استفاده نمی شود. بیشتر پروتز های سیلیکونی در جراحی پروتز سینه کاربرد دارد. زیرا جنس این پروتز ها به گونه ای است که بدن آن را دفع نمی کند و همچنین جذب نیز نخواهد شد.

به طور کلی افرادی که می خواهند تا سایز سینه شان افزایش یابد، یا به دلایلی دچار تحلیل رفتگی شدید سینه شده اند ، از افتادگی سینه رنج می برند و یا تحت درمان سرطان سینه بخشی از بافت سینه شان را از دست داده اند، کاندیدای مناسب جراحی پروتز سینه هستند و با انجام عمل پروتز سینه می توانند، به تناسب اندام برسند.

دقت داشته باشید تا پس از انجام جراحی، تا مدتی از انجام حرکات و فعالیت های سنگینی که منجر به ایجاد درد در قفسه ی سینه می شود، خودداری نمایید.

در چه افرادی لازم است همزمان با پروتز سینه، لیفت سینه انجام گیرد؟

برخی از افراد کاندیدای مناسبی برای جراحی پروتز و لیفت سینه بطور همزمان هستند در صورتی که میزان افتادگی سینه شدید باشد و بیمار در کنار رفع این افتادگی خواستار افزایش سایز سینه های خود باشد جراحی لیفت و پروتز سینه همزمان انجام می گیرد.

آیا پروتز سینه عوارضی هم دارد؟

دکتر شهبازی پاسخ داد: بله، این عوارض به دو دسته کوتاه مدت و درازمدت تقسیم می شوند. از شایع ترین عوارض کوتاه مدت می توانیم به عفونت اشاره کنیم. به طور کلی ورود هر جسم خارجی در بدن می تواند احتمال عفونت را بالا ببرد. در درازمدت هم شایع ترین عارضه، کپسولار کانترکچر است. وقتی بافت خارجی درون بدن قرار می گیرد، بدن یک لایه هم بندی کیسه مانند را به دور آن تشکیل می دهد و بافت خارجی را درون کیسه ای حبس می کند.

این حالت ممکن است باعث شود بافت های کلاژنی اطراف دچار انقباض شده و پروتز را تحت فشار قرار دهد. شرایط به وجود آمده شکل پروتز را تغییر می دهد و به دنبال آن شکل سینه نیز تغییر می کند و بدشکل می شود. البته درد نیز ایجاد می شود. پس علامت اصلی در درازمدت، درد و ایجاد نامنظمی در شکل سینه است.