soya

امروزه،  بسیار زیاد در مورد زنانی که به “پوکی استخوان” مبتلا شده است شنیده ایم. این بیشتر بر زنان یائسه تاثیر می گذارد و می تواند به سهل انگاری در مراقبت های دوران جوانی  نسبت داد.


پوکی استخوان یک بیماری است که در آن استخوان ها شکننده و ضعیف می شوند با توجه به سطوح پایین کلسیم،  زنان در معرض خطر بالای شکستگی استخوان قرار دارند


 

زنان در زمان قاعدگی هورمون های، شناخته شده  استروژن و پروژسترون تولید می کنند. استروژن هورمونی است که نقش حیاتی در حفظ چرخه ی نرمال قاعدگی و  استحکام استخوان دارد. <>
سطح استروژن و پروژسترون در زمان علائم یائسگی باعث  گرگرفتگی، افسردگی، افزایش وزن و پوکی استخوان قرار می گیرند.
غذاهای حاوی کلسیم، ویتامین D و فیتواستروژن ، همراه با داروهای تجویزی باعث  کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان می شود

غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید مواد غذایی مانند کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز تیره، شاه بلوط، فندق، سویا، جوانه گندم، ماهی آزاد، ساردین (با استخوان)، میگو، صدف،  شیر کم چرب، ماست، پنیر، کلسیم و آب میوه های   غنی شده  با ویتامین ، شیر، غلات و حبوبات در بهبود استحکام استخوان ها مفید می باشد.
دریافت نور  کافی خورشید  برای بهبود سطح ویتامین D مفید می باشد .

پیاز، سیر و تخم مرغ  حاوی گوگرد هستند ، که برای سلامت استخوان ها مورد نیاز است.

فیتواستروژن  به هورمون استروژن بیشتر شباهت دارند و نقش بالقوه آنها در پیشگیری و درمان پوکی استخوان.

مواد غذایی غنی از فیتواستروژن در کرفس، جعفری، گندم، سویا و شیر سویا، ماست سویا، ذرت، شبدر قرمز، جو، زردآلو خشک، خرما خشک، آلو خشک، بذر کتان، جوانه یونجه، بادام، زغال اخته، شاه بلوط، حبوبات، نخود ، رازیانه، هویج، مارچوبه، سیر، لوبیا سبز، حموس، نان حبوبات، جوانه ماش، روغن زیتون، پیاز، بادام زمینی، دانه کنجد، تخمه آفتابگردان، هندوانه، کلم بروکلی، کلم، ، سیر، لوبیا سبز، فندق 
عدس، هلو، پسته، تمشک، جوانه سویا، چای شبدر قرمز، گردو، هندوانه، شراب قرمز و سفید.
مطالعات نشان داده است که  40 گرم پروتئین سویا در رژیم غذایی خود می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) کمک کند.

سویا یک یک منبع غنی از پروتئین برای گیاهخواران  است (20gms سویا دارای 9 گرم پروتئین). این یک پروتئین کامل مانند شیر و محصولات حیوانی است. سویا منبع خوبی از کلسیم، آهن، فیتواستروژن و اسیدهای  چرب امگا 3 است. 

سویا می تواند به راحتی در برنامه غذایی روزانه ما به شکل شیر سویا،  پنیر سویا، دانه های سویا ، ماست سویا و آجیل سویا گنجانیده شده است. سویا نیز یک غذای مورد محبوب مورد استفاده در غذاهای ژاپنی و چینی است و امروزه در غذای هندی ها محبوبیت یافته است

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد