نادانسته های ایمپلنت دندانپزشکی نارمک

ایمپلنت دندانپزشکی نارمک

 

برخی سوالات متقاضیان برای کاشت ایمپلنت را در این بخش آورده ایم با بخش دوم رایج ترین پرسش و پاسخ ها در این رابطه همراه شوید.

دقت و محافظت به صورت فردی و به مرور همراه با ویزیت های دوره ای به پزشک برای بررسی های دوره ای بسیار مهم است .پس تا زمانی که تصمیم جدی برای مسواک کردن ندارید ، برای وصل کردن ایمپلنت به کلینیک نروید .

آیا ایمپلنت به واسطه بدن پس زده می شود؟

همانطور که در پیوند یا جای گذاری ریه ، قلب و یا کلیه مصنوعی مشاهده می شود ، در زمینه ایمپلنت اینگونه نیست و بدن ایمپلنت را به خوبی دریافت میکند. ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند که سازگاری خوبی با بدن دارند.

ایمپلنت دندانپزشکی نارمک

برای  انجام جراحی کل فک ایمپلنت در 1 جلسه ،چه تعداد روزهایی باید در خانه استراحت کنیم؟

غالبا” زمان جراحی و یک روز پس ازآن باید از انجام امور روزمره و عارضه پیشگیری شود و بیماراستراحت کند . در این صورت اکثر بیماران ما روز پس از جراحی را به موقعیت کاری خود میرسند ، این نوعی تصمیم فردی است ، مختص شما . هرچند در کلینیک ها اکثر کارها بدون نیاز به جراحی و بدون نیاز به پزشک انجام می شود.

در صورتی که ایمپلنت انجام نگردد و محل دندان خالی باشد چه اتفاقی می افتد؟

زمانی که شما یک دندان را از دست میدهید ، به آرامی استخوان در آن محل از بین می رود و کم کم دندانهای این نواحی جابجا می شوند و اتصالشان غیرطبیعی میشود ، بعد دندانهای روبه رو با رویش بی رویه مواجه می شوند و سیستم دندانی شما را با اختلال مواجه میکنند .

استخوان فک به مرور تیز می شود و نسج نرم روی آن ( لثه ) نازک شده و با آسیب مواجه می شود . زبان رشد و تورم می کند و در محل خالی جای می گیرد . در حالتی که از بین رفتن دندانهای بیشتری عملکرد در بدن چهار تا پنج برابر کمتر می شود و فرد به سوی غذاهای غیر فیبری و نرم تمایل پیدا می کند . زمانی که استخوان از بین می رود در این حالت وقتی درمان به وسیله ایمپلنتهای دندانی برخی مواقع امکانپذیر نخواهد بود و یا بسیار مشکل و زمانبر می شود .

ایمپلنت دندانپزشکی نارمک

آیا هر فردی می تواند همان فرم ظاهری را که از ایمپلنت می خواهد به دست بیاورد؟

هر فردی دارای ویژگی هایی منحصربه فرد خود در زمینه استخوان مخاطی و ظاهری است ، ساختمان و بعد های مختلف صورت و پوست ما را در مواردی مانند تعیین اندازه ، شکل و رنگ راهنمایی می کند .

چه افرادی نمی توانند دندان بکارند؟

اکنون فقط افرادی برای کاشت دندان گزینش نمی شوند، مانند مبتلایانی که به هر دلیلی  ضعف سیستم ایمنی دارند، مثلا بیمارانی که رادیوتراپی شده اند به مدت 2 سال قادر نیستند ایمپلنت کنند. همچنین افرادی که به مواد افیونی اعتیاد دارند، مجاز به کاشت دندان نیستند.

جهت دستیابی به نتیجه دلخواه در کاشت دندان صاحب لثه‌ای سالم شدن با خونرسانی مناسب و سیستم ایمنی مناسب حائز اهمیت ضروری است.
در سال‌های گذشته، کاشت دندان برای تعدادی از بیمارانی که مبتلا به امراض شایع مانند امراض قلبی ـ عروقی،امراض قندی، نارسایی مشکلات کلیوی، مشکلات استخوانی، امراض تیروییدی و آرتریت روماتوئید بودند، امکان‌پذیر نبود و این مبتلایان مجبور به بکاربردن پروتزهای متحرک با عارضه های جانبی خاص  بودند.

اما این روزها با تکنولوژی ایمپلنت‌ها، توانایی اتصال آنها به استخوان بالا می رود و این توانایی فراهم شده که مبتلایانن با مشکلات زمینه‌ای قادر باشند درمان ایمپلنت را انجام دهند.

در حالتی که بیمار به هرنوع عارضه غیرقابل کنترل مبتلا باشد مانند امراض قندی، توانایی جراحی ایمپلنت را ندارد ، ولی با مدیریت بیماری جسمی، این امکان فراهم میگردد.

ایمپلنت دندانپزشکی نارمک

بیماران خاص

مبتلایانی که به بیماری‌های سیستمیک مانند عارضه های قلبی ـ عروقی مبتلا می شوند در حالتی که عارضه قلبی‌شان، شامل نارسایی عروق کرونر  و فشار خون و… کنترل شود و با مشاوره پزشکی همراه باشد، قادر به جراحی ایمپلنت خواهد بود.

با درمان ایمپلنت در مبتلایان به امراض قندی در کنار عارضه های جانبی خطر عارضه های پوستی هم در محل  جراحی وجود دارد در این مبتلایان کنترل میزان قند خون،تا3  ماه پیش از ایمپلنت ضروری است. این مبتلایان حتی بعد از جای‌گذاری ایمپلنت هم در خطر بروز  مشکلات بعد از درمان هستند.همچنین در پیش گرفتن  بهداشت دهان و تنظیم  قند خون بدن از موارد حائز اهمیت در این رده از بیماران است.در افراد مبتلا به آرتریت روماتویید که سالیان زیادی از داروهای کورتیکواسترویید میل می‌کنند، مواردی مثل بالارفتن قند خون و کم شدن تراکم استخوان باعث زیادشدن عارضه ها بعد از کاشت ایمپلنت می شود.

پوکی استخوان سدی  برای ایمپلنت نیست؟

توجه به داروهای مورد استفاده توسط بیماران مبتلا به پوکی استخوان، یا کم شدن تراکم استخوان از موارد حائز اهمیتی است که در زمینه جراحی ایمپلنت باید به آن دقت شود

.این بیماران غالبا به جز کلسیم، ازفرآورده های ویژه دیگری هم  استفاده می‌کنند که به حالت هفته‌ای 1 دفعه بادی استفاده شود و اغلب به خاطر عدم آشنایی مبتلایان با فرآورده های مکمل کلسیمی اشتباه می‌شود. این فرآورده ها به خاطر عوارض مضر روی استخوان فک، ازلیست دارویی اکثر کشورها در حال جدا شدن است. باید دقت کرد در وضعیتی که این بیماران بالای 3 سال از این نوع دارو استفاده کنند، باید با پزشک مشورت کرده در مورد قطع یا جایگزینی این نوع دارویی مشاوره بگیرند و حتی الامکان تا 3 ماه درمان دارویی آنهابه طول بیانجامد.

کاشت دندان در استخوان تحلیل رفته، انجام پذیر است؟

در مبتلایان که عارضه ها و امراض سیستمیک ندارند هم احتمال دارد که استخوان‌های فک بعد از کشیدن دندان، از بین برود که این مورد در سال نخست بعد  از کشیدن دندان نسبت به سالل های دیگر باشد. در کسانی که استخوان از بین رفته باش و احتیاج به  ایمپلنت داشته باشند درمان موفق ایمپلنت ایجاد نخواهد شد، مگر با بازسازی استخوان، که این مورد بر جایگزینی ایمپلنت ارحجیت دارد.

جایگزینی استخوان، به معنای یک نسج زنده است که معمولا سخت تر از جایگزینی دندان می باشد. در حالتی که به این مورد دقت نشود ایمپلنت، چه به حالت اورژانسی چه به حالت تاخیری حتی بعذ از چند سال  با مشکل مواجه خواهد بود.

یک کیس مناسب باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

سلامت جسمانی، لثه های سالم و میزان کافی استخوان جهت جوش خوردن ایمپلنت.

برخی مردم به قدری استخوان فک شان را از دست داده اند که نیاز به درمان با ایمپلنت پیدا میکنند اما قبل از آن باید استخوان به ترفندهای ویژه ای تا حد  مطلوب بازسازی گردد و همکاری لازم برای مراقبت از ایمپلنت ها و لثه های این نواحی مانند مسواک زدن به صورت روزانه و استفاده از نخ دندان، ضروری است. همچنین ویزیت های دوره ای از سوی دندانپزشک هم حائز اهمیت است.

به طور کلی افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند شامل:

افراد در رده سنی جوان که فک آنها به میزان مورد نیاز رشد نکرده است، خانم های باردار، مصرف کنندگان الکلی یا افراد معتاد، کسانی که پرتو درمانی در قسمت سر و گردن کرده باشند کسانی که امراض مزمن مانند امراض ققندی و هموفیلی و عارضه های بافت همبند داشته باشند کسانی که داروهای ویژه ای مانند استروئید وکورتن مصرف می کنند و کسانی که  دائما دندان قروچه شبانه داشته باشند،خطر شکست ایمپلنت وجود دارد.