همه زنان طی بارداری علائم مشابه ای را تجربه نمی کنند و علائم آنها تفاوت هایی دارد. یک زن لزوما علائمی را که در بارداری اول تجربه کرده، به همان شیوه در حاملگی های بعدی مشاهده نمی کند. علائم خاصی مانند عدم وجود قاعدگی و افزایش وزن در همه حاملگی ها رایج است.

علائم و نشانه های حاملگی عبارتند از

تغییرات خلق و خوی
افزایش ادرار
سردرد
کمر درد
حساسیت سینه
خستگی
حالت تهوع
تورم پا
سوزش سر دل
نشت ادرار
تنگی نفس

استفاده از داروها طی بارداری باید چگونه باشد؟

بسیاری از داروها برای زنان باردار غیر مجاز می باشند به همین علت درمان های خانگی و راهکارهای مراقبت از خود می تواند به بهبود بسیاری از علائم بارداری کمک کند.

چه موقع علائم اولیه بارداری شروع می شود؟

بعضی از زنان ممکن است در سه ماهه اول بارداری این علائم را تجربه کنند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است دیرتر این علائم را مشاهده کنند. نشانه های حاملگی نیز می تواند مشابه علائم پیش از قاعدگی باشد، بنابراین ممکن است یک خانم علائم مربوط به بارداری را تشخیص ندهد.

دیر شدن دوره قاعدگی

دوره قاعدگی از دست رفته نشانه مشخصی از بارداری است و قاعدگی در طول بارداری وجود ندارد. زنانی که سیکل قاعدگی نامنظم دارند ممکن است فوراً متوجه بارداری خود نشوند.

خونریزی یا گرفتگی عضلانی

ممکن است خونریزی خفیف یا لکه بینی رخ دهد. وقتی که لقاح به رحم متصل می شود، هر 6 تا 12روز، ممکن است گرفتگی خفیفی رخ دهد.

ترشحات واژن

برخی از زنان دچار تخریب ضخیم مهبل دراوایل بارداری می شوند. این تخریب در اولین هفته بارداری رخ می دهد، زیرا دیواره واژن ضخیم می شود. اگر با بوی ناخوشایندی در ارتباط با تخلیه مواجه شدید، یا اگر سوزش و خارش داشتید، با متخصص مراقبت بهداشتی خود تماس بگیرید.

تغییرات سینه

بسیاری از زنان در اولین هفته های بارداری تغییراتی در سینه های تجربه می کنند. این تغییرات را می توان به عنوان درد، حساسیت، سنگین بودن یا احساس سوزش احساس کرد. ناراحتی معمولاً بعد از چند هفته کاهش می یابد.

تیره شدن آرئول

آرئول و یا منطقه اطراف نوک سینه، ممکن است به رنگ تیره دربیاید.

خستگی

در حالی که این علامت بسیار ناسازگار است و ممکن است با عوامل متعدد مرتبط باشد، زنان باردار اغلب احساس خستگی را از ابتدای هفته های بارداری تجربه می کنند.

استفراغ و تهوع صبحگاهی

تهوع صبحگاهی از دیگر نشانه های بارداری است. بعضی از زنان هرگز این علامت را تجربه نمی کنند، درحالی که دیگران تهوع شدید دارند. شایع ترین آن بین هفته های دوم و هشتم بارداری است.

حساسیت به بوی خاص

بوهای خاص ممکن است تهوع و یا حتی استفراغ را در اوایل بارداری ایجاد کنند.

افزایش ادرار

بعضی از زنان به علت تغییرات هورمونی، تکرر ادرار بیشتری از هفته هفتم تا هشتم دارند. اگر نشانه های دیگر مانند سوزش ادرار داشتید، باید متخصص مراقبت های بهداشتی خود را ببینید تا مطمئن شوید که از یک عفونت ادراری رنج نمی برید.

سرگیجه یا ضعف

شاید تاثیر تغییرات هورمونی بر میزان گلوکز یا فشار خون، سرگیجه و احساس ضعف را در پی دارد.

یبوست

سطح هورمون می تواند بعضی از زنان را در ابتدای بارداری مبتلا به یبوست کند .

سردرد

سردرد نیز ممکن است مربوط به تغییر سطح هورمون در طول بارداری باشد.

درد پشت

به عنوان یک علامت بارداری در نظر گرفته می شود، کمردرد در واقع می تواند در مراحل اولیه بارداری شروع شود. زنان در دوران بارداری می توانند درجاتی از کمردرد را تجربه کنند.

تغییرات ذهنی

نوسانات ذهنی به دلیل تغییر سطح هورمون در طول سه ماهه اول بارداری نسبتاً شایع است، همچنین ممکن است این تغییرات به تنش و عوامل دیگر مرتبط باشند.

کمبود نفس

افزایش نیاز بدن به اکسیژن (برای حمایت از یک جنین در حال رشد) در این دوران قابل مشاهده است. بعضی از زنان احساس تنگی تنفس می کنند.

افزایش وزن

اکثر زنان در طول بارداری با افزایش وزن روبرو می شوند. افزایش وزن به دلیل افزایش رشد جنین، جفت، پستان و افزایش حجم خون و مایعات است.

بزگ شدن سینه ها

سینه ها در طول بارداری بزرگ می شوند، در اواخر دوران بارداری ممکن است مخلوطی شیرین (مایع زرد رنگی که بلافاصله بعد از زایمان تولید می شود) بیرون بیاید.

سوزش سر دل

فشار ناشی از رشد رحم می تواند معده را به سمت بالا و خارج از محل طبیعی آن ببرد. و منجر به سوزش سر دل شود.

تورم پا

فشار بزرگ شدن رحم ممکن است جریان خون رگ های پاها را کاهش دهد و منجر به ایجاد تورم شود.

نشت ادرار

فشار رحم بر روی مثانه منجر به نشت مکرر ادرار (که ممکن است در اوایل بارداری ناشی از تغییرات هورمونی باشد) شود.

ضعف تنفس

رحم، دیافراگم را به سمت سینه گسترش می دهد و باعث می شود دیافراگم به سمت سینه کشیده شود و احتمالاً شما را تنفس راحت ناتوان می کند.

انقباض

در چند هفته قبل از زایمان، بسیاری از زنان دچار انقباض رحم می شوند. این انقباضات ضعیف هستند و در فواصل منظم رخ نمی دهند.

برگردان عرب زاده