محققان میگویند مصرف روزانه و منظم آجیل از جمله بادام زمینی، گردو، بادام هندی، پسته و .. می‌تواند خطر حمله قلبی و حتی سکته مغزی را کاهش دهد، در ادامه بیشتر با ابعاد مختلف و دلایل این موضوع آشنا خواهیم شد.

طی یکی از گسترده‌ترین مطالعاتی که روی خواص آجیل تا به امروز انجام شده است، محققان دانشگاه هاروارد، 210 هزار نفر را در طول 3 مطالعه بزرگ آینده نگرانه 32 ساله مورد مطالعه قرار دادند تا متوجه شوند که مصرف آجیل چه تاثیری بر سلامت عمومی آنها گذاشته است.

میزان مصرف آجیل شرکت کنندگان از روی پرسشنامه هایی که آن‌ها پرکرده بودند مشخص شد و در پایان محققان گفتند که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط معناداری بین مصرف آجیل و کاهش حمله قلبی وجود دارد.

افرادی که به طور مرتب آجیل مصرف می‌کردند، کمتر دچار بیماری‌های قلبی عروقی شده بودند. در واقع مشخص شد افرادی که در هفته حدود 5 بار در هفته (28گرم) آجیل به طور مداوم مصرف کرده بودند تا 14% کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی و تا 20 % کمتر به بیماری‌های عروق کرونری قلب دچار شده بودند. بنابراین توصیه می‌شود که این مواد خوراکی را برای حفظ سلامت قلب در برنامه غذایی خود قرار دهید.

بیماری قلبی اولین عامل مرگ و میر در بین زنان و مردان آمریکایی است و در سال حدود 610 هزار نفر در ایالات متحده به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند. و حدود 730 هزار نفر نیز در طول سال حداقل یک بار دچار بیماری قلبی می‌شوند.

چرا آجیل برای قلب خوب است

آجیل به مدت طولانی می‌تواند یک گزینه سالم و میان وعده‌ای مفید در برنامه غذایی شما باشد، زیرا یکی از بهترین منابع مفید پروتئین، چربی‌های سالم و مواد مغذی است که برای قلب بسیار مفید است. آجیل دارای نوع سالمی از چربی است که به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند و همین کار یکی از مفیدترین عمل‌ها برای سالم نگاه داشتن قلب است. آجیل همچنین دارای میزان بالایی از فیبر و مواد مغذی فعال است که به کاهش التهاب‌ها در بدن کمک شایانی می‌کند.
خانم لور رایت استاد بهداشت عمومی در دانشگاه فلوریدای جنوبی می‌گوید: تحقیقات ما نشان داده که خوردن مقدار کمی از آجیل که شامل 24 عدد بادام ،12 عدد ماکادمیا، 35 بادام زمینی، 7عدد گردو و یا 18 عدد بادام هندی نیز می‌تواند به سلامت قلب شما کمک فراوانی کند.


دیدگاه جدید درباره چربی‌ها

امروزه نگرش‌ها نسبت به رابطه چربی و سلامت قلب در حال تغییر است، درواقع حفاظت از قلب دیگر به قطع کردن تمام چربی‌ها مربوط نمی‌شود بلکه این کار به سمت مدیریت استفاده از نوع چربی‌های مختلف رفته است.
ما بر این باوریم که چربی یکی از عوامل بیماری قلبی است، اما تحقیقات نشان داده است که این نوع چربی مصرفی است که در سلامت قلب اثرگذار است. به طور خاص چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس موجود در گوشت گاو، گوشت خوک، لبنیات، کره، نارگیل بسیار مضر هستند درحالی که چربی‌های اشباع نشده مانند ماهی، مرغ، آجیل، آواکادو، روغن زیتون برای بدن مفید هم هستند. در واقع این نوع چربی‌های دسته دوم مانند چربی آجیل برای بافت‌های بدن و رشد سلولی بسیار مفید هستند و به تأمین انرژی بدن نیز کمک فراوانی می‌کنند. آن‌ها همچنین به بدن برای جذب مواد غذایی، تولید هرمون ها و محافظت از اندام بدن کمک می‌کنند.

در یکی دیگر از مطالعاتی که انیبار در دانشگاه هاروارد انجام داد مشخص شد که بادام زمینی، گردو، پسته، بادام هندی و فندق می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد و همچنین مصرف بادام زمینی و گردو در کاهش خطر سکته مغزی نیز بسیار مؤثر هستند.