index

برای کاهش کلسترول بدن راهها و درمان های زیادی وجود دارد،از جمله بعضي از گياهان دارويي و مکمل‌هاي غذايي که برای پائین آوردن میزان کلسترول بدن مفیدند ،

درمان‌هاي بسياري براي کاهش کلسترول وجوددارد. اما بعضي از مکمل‌ها ممکن است با داروهاي ديگري که مصرف مي‌کنيد تداخل داشته باشد و اثرات جانبي خطرناکي به همراه بياورد.

 
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام
بعضي از گياهان دارويي و مکمل‌هاي غذايي براي کاهش کلسترول عبارتند از:

برنج تخميري قرمز : مطالعات نشان مي‌دهد که اين برنج تخميري در کاهش کلسترول مفيد است و به صورت مکمل در داروخانه يافت مي‌شود.
پوليکوزانول : از نيشکر تهيه مي‌شود و طبق مطالعات در کاهش کلسترول LDL مؤثر است. مکمل‌هاي آن در داروخانه يافت مي‌شود.
سير : بنا به بعضي مطالعات، سير سطح کُلي کلسترول را حدود چند درصد کاهش مي‌دهد. اما بعضي از مطالعات ديگر در مفيد بودن آن شک مي‌کند. علاوه بر اين سير ممکن است با داروهاي ديگر تداخل داشته باشد. همچنين سير ممکن است قطع خونريزي را به تاخير بياندازد و زمان لخته شدن خون را افزايش دهد، بنابراين از سير و مکمل‌هاي پيش از جراحي يا همراه داروهاي رقيق‌کننده خون مانند کومادين نبايد استفاده کرد.
گوگوليپيد : «گوگوليپيد» صمغ درخت «موکول‌مير»است. مطالعات پزشکي که در هند انجام گرفته است نشان مي‌دهد که اين ماده بطور موثري ميزان کلسترول خون و کلسترول LDL را کاهش مي‌دهد. البتهبراي مشخص شدن فوايد و مضرات اين گياه نياز به تحقيقات بيشتري هست.
گياهان دارويي ديگر : نتايج چندين مطالعه نشان مي‌دهد که دانه‌ و برگ شنبليله، برگ کنگرفرنگي، بومادران در کاهش کلسترول موثر هستند. در مورد اثر گياهان و ادويه‌هاي ديگري نيز مانند زنجبيل، زردچوبه، رزماري نيز براي کاهش کلسترول و پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي مطالعاتي انجام شده است.
سويا : جايگزيني پروتئين‌هايي مانند گوشت قرمز با پروتئين سويا سبب کاهش کلسترول و پيشگيري از بيماري‌هاي عروق قلب مي‌شود و در کاهش کلسترول LDL و تري‌گلسيريد مؤثر است. سويا به شکل پنير توفو، شير سويا، ماست سويا، دانه‌ي سويا و فراورده‌هاي ديگر در بازار موجود است.
فيتواستروژن‌ها (استروژن‌هاي گياهي): اين ترکيبات به ميزان کم در حبوبات، سبزيجات، ميوه‌جات و روغن‌هاي گياهي يافت مي‌شود. فيتواستروژن‌ها از طريق ايجاد اخلال در جذب کلسترول بد (LDL) در روده، سبب کاهش آن در جريان خون مي‌شوند.
اسيدهاي چرب امگا۳ : استفاده از غذاهاي سرشار از اسيدهاي چرب امگا۳ مي‌تواند در کاهش کلسترول مفيد باشد. اسيدهاي چرب امگا۳، ميزان کلسترول بد و تري‌گلسيريدي را که کبد توليد مي‌کند، کاهش مي‌دهند. امگا۳ اثر ضدالتهابي در بدن دارد و رشد پلاک در رگ‌ها را کاهش مي‌دهد. ماهي سالمون، تن و ساردين سرشار از امگا۳ هستند. گياهاني مانند دانه‎ي کتان نيز داراي امگا۳ مي‌باشند. مکمل‌هاي امگا۳ بصورت کپسول در داروخانه يافت مي‌شود.