کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که شما نام آن را کمتر شنیده‌اید که حداقل 1 نفر از 4 نفر با چنین مشکلی مواجه است که در بیشتر آن‌ها با دیابت و آرتریت ترکیب شده است و بسیاری از کسانی که مبتلا به این مشکل هستند از این بیماری خود اطلاعی ندارند.

در اغلب مواد مردم به بیماری کبد چرب ملایم مبتلا هستند، اما همین میزان کم نیز می‌تواند باعث مشکلات جدی در سلامتی بدن بشود که اغلب با تغییراتی در شیوه زندگی می‌توانید از این مشکل جلوگیری و آن را درمان کنید.

کبد چرب چیست؟

وقتی میزان چربی ایجاد شده در کبد به بیش از حد نرمال برسد میگویند کبد دچار چربی شده است. در اینجا دو نوع کبد چرب وجود دارد: کبد چربی الکلی و کبد چربی غیر الکلی. چربی اضافه کبد می‌تواند عملکرد کل کبد را دگرگون کند. از آنجا که کبد مانند یک فیلتر، خون شمارا تسویه کرده و سموم را می‌گیرد، اختلال در آن می‌تواند مشکلات فراوانی برای بدن ایجاد کند.

بیماری چربی کبد غیر الکلی

این رایج‌ترین نوع بیماری کبد چرب است که ضرر آنچنانی ندارد اما برخی از افراد به یک نوع سخت‌تری از آن به نام استاتو هپاتیت مبتلا می‌شوند. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که کبد متورم می‌شوند و باعث سیروز کبدی می‌شود (زخمی روی کبد که بهبود پیدا نمی‌کند. که باعث بروز سرطان کبد و بیماری‌های قلبی می‌شود. این بیماری تا جایی پیش می‌رود که شخص را مجبور به پیوند کبد می‌کند.

علائم کبد چرب

بیشتر وقت‌ها علائم خاصی برای کبد چرب وجود ندارد، به همین دلیل است که بسیاری از مردم متوجه مشکل خود نمی‌شوند. اما در برخی از مردم ممکن است درد یا فشاری در سمت راست خود احساس کنند و یا دچار احساس خستگی‌های شدید شوند. گاهی اوقات هم کبد چرب باعث می‌شود تا اشتهای شما به شدت کاهش یابد و وزن خود را از دست بدهید.

تشخیص

از آنجا که این بیماری علائمی ندارد ممکن است در تست‌ها و آزمایشات معمول پزشکی مشخص نشود. برای این کار باید آزمایشات ویژه خون بدهید. پزشکان بجز آزمایش خون، می‌توانند با سونوگرافی و سیتی اسکن نیز کبد را مورد برسی قرار دهند.

درمان

فعلاً دارویی برای رفع چربی کبد وجود ندارد و بیشتر باید آن را کنترل کنید، و باید خودتان این بیماری را کنترل کنید. و بهترین کاری که می‌توانید باید انجام دهید آن است که باید سبک زندگی خود را تا حد زیادی تغییر دهید.

کاهش وزن

چاقی را میتوانیم عامل اصلی کبد چرب بدانیم، بنابراین اگر شما چاق هستید حتما باید با هماهنگی دکتر خود داشته باشید تا در طول هفته بتوانید حدود یک پند وزن کم کنید. این نکته را بدانید که کم کردن حتی 5% از وزن بدن نیز میتواند کمک فراوانی به کنترل بیماری شما بکند.


ورزش

قرار دادن ورزش روزانه در برنامه یک فرد مبتلا به کبد چرب جز یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید. باید در طول هفته حدود 150 دقیقه ورزش کنید تا چربی کبد شما کنترل شود و کاهش پیدا کند.

الکل ممنوع

مهم‌ترین چیزی که باید یک بیمار مبتلا به کبد چرب به طور کامل کنار بگذارد مصرف نوشیدنی‌های الکلی است. شاید برای کسی که عادت به مصرف دارد کمی سخت باشد اما این نکته را باید جدی بگیرید.

پیش گیری

بهترین راه برای مقابله با کبد چرب پیشگیری است . باید به طور منظم کارهایی را انجام دهید که از ابتلای شما به چربی کبد جلوگیری کند. داشتن یک رژیم غذای سالم فاقد چربی‌های زیاد که سرشار از سبزیجات، میوه‌ها و غلات باشد. همچنین انجام ورزش روزانه. همچنین بدانید که این استراتژی پیشگیرانه از بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.