سکته مغزی

در جدیدترین تحقیقاتی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، نشان می دهد که ایجاد یک ناهنجاری آناتومیک مشترک میان حفره های بالایی قلب که پس از تولد بسته می شود، ریسک ایجاد سکته مغزی را در مدت 30 روز بعد از جراحی غیر قلبی افزایش می دهد.

تحقیقات جدید منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان می دهد که یک ناهنجاری آناتومیک مشترک بین حفره های بالایی قلب که بعد از تولد بسته می شود، خطر سکته مغزی را در عرض 30 روز از جراحی غیر قلبی دو برابر می کند. این تحقیق نشان می دهد که سوراخ خود، به نام (PFO) Ovale شناخته شده است، بیماران را پس از جراحی در معرض خطر سکته مغزی قرار می دهد. سکته مغزی یک عارضه عادی بعد از جراحی است.
به طور معمول، قلب، خون را از طریق دهلیز راست و بطن به ریه منتقل می کند تا اکسیژن را جذب کند. خون تازه اکسید شده به دهلیز سمت چپ قلب و بطن چپ منتقل می شود که از آن به سایر قسمت های بدن منتقل می شود. با این حال، در هر پنج نفر یک نفر (حدود 65 میلیون آمریکایی)، PFO اجازه می دهد خون از سمت راست قلب با خون در سمت چپ مخلوط و با دور زدن درریه – در نهایت به مغز منتقل شود. اگر لخته موجود باشد، می تواند به مغز برسد و موجب سکته مغزی شود.

ایکرمن سرپرست این تیم تحقیقی می گوید: “ما قبلا می دانستیم که یک PFO خطر ابتلا به سکته مغزی را در افرادی که قبلا سکته داشتند افزایش می دهد. آزمایشگاه ما به دنبال راه هایی برای کاهش عوارض بعد از عمل جراحی غیر قلبی است تا ما بررسی کنیم که آیا وجود PFO باعث افزایش خطر سکته مغزی پس از جراحی می شود.

برای ارزیابی این خطر، این تیم، پرونده های مربوط به بیش از 150،000 بیمار را که در یکی از سه بیمارستان نیو انگلند از سال های 2007 تا 2015 تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، بررسی کردند. تجزیه و تحلیل نشان داد که حدود 3/2 درصد از بیماران مبتلا به PFO در طی 30 روز پس از جراحی سکته مغزی داشتند، در مقایسه با 0.5 درصد بیماران بدون PFO، علاوه بر این، نویسندگان دریافتند که سکته مغزی مرتبط با PFO از نظر عصبی شدیدتر از بیماران بدون PFO است.

ایکرمن می گوید: “ما درمورد میزان بالای خطر سکته مغزی در بیماران مبتلا به PFO پس از جراحی شگفت زده شدیم – بیماران مورد بررسی ما علائم یا نشانه ای از سکته مغزی را قبل از عمل جراحی نداشتند.” “خطر سکته مغزی در طول دوره کوتاه مشاهده 30 روز پس از جراحی در این تجزیه و تحلیل حتی بالاتر از خطر مشاهده شده در طول چندین سال در بیماران مبتلا به سکته مغزی است.”

سکته مغزی

نویسندگان نتیجه گیری می کنند که به حداقل رساندن خطر ایجاد شده توسط PFO می تواند به طور قابل توجهی تعداد سکته مغزی را کاهش دهد. در حالی که این یک سوال باز است و در این مطالعه به شخص خاصی اشاره نمی کند، نویسندگان پیشنهاد می کنند که حذف PFO به طور کامل قبل از جراحی یا دستکاری سیستم انعقادی بلافاصله پس از جراحی مستلزم مطالعه بیشتر برای کاهش خطر سکته پس از عمل است.

“سکته مغزی از عوارض بعد از عمل جراحی و ویرانگر است، و ما باید یک مسیر جدید با درمان شناخته شده به طوری که بتواند باعث کاهش خطر سکته شود استفاده کنیم .” وی تأکید می کند که اکثر بیماران قبل از جراحی نمی دانند که PFO دارند.
“در مطالعات آینده اگر اکوکاردیوگرافی قبل از عمل جراحی معمول شود ، و تصمیم گیری برای جراحی را به طور خاص بعد از تشخیص PFO تغییر دهد مفید خواهد بود و این کمک شایانی به کاهش سکته مغزی بعد از عمل جراحی می کند.

منبع:علم و فناوری