کبد

زمانی که کار افتادگی کبد افزایش پیدا می کند و بیماری پیشرفت می کند، نشانه های جدی تر خود را نشان می دهد و حتی ممکن است بیمار احساس گیجی، منگی، خواب آلودگی و سردرگمی داشته باشد. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص نشانه های پنهان اختلال کبدی را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

اگر کبد انسان آسیب ببیند، سبب باقی ماندن آب اضافی در بدن و اختلال در دفع آب خواهد شد و نفخ شکم و معده، و تورم بازوان و پا‌ها را در پی خواهد آورد. آسیب کبدی بر جریان خون طبیعی موجود در کبد اثر می‌گذارد و فشار خون در رگ‌هایی افزایش می‌یابد که خون را به روده، طحال و کبد حمل می‌کنند.

این روند سبب بزرگ شدن کبد می‌شود که به صورت تورم شکم نمود پیدا خواهد کرد. همچنین کبد آسیب دیده می‌تواند گاهی اوقات سبب عدم دفع ادرار و باقی ماندن آب در بدن شود که نتیجه آن تورم بازوان و پا‌ها خواهد بود.

نشانه‌های پنهان

همه افراد مبتلا به بیماری کبدی لزوما تمامی علائم ذکر شده را تجربه نخواهند کرد و ممکن است در تعدادی از مبتلایان هیچ علائمی که نشانگر بیماری آن‌ها باشد، مشاهده نشود. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه پزشکی لووا، بیش از نیمی از کسانی که دارای کبد آسیب دیده هستند در مراحل اولیه بیماری خود هیچ علائمی را نشان نمی‌دهند.

در برخی موارد با وجود مشاهده علائم، بیماری مبتلایان، با علائم خستگی مفرط، کمبود شور و حال روحی و افسردگی، خارش‌های گهگاه، حساسیت و آلرژی‌های غذایی، خواب آلودگی و… اشتباه گرفته شده و به آن اهمیت چندانی داده نمی‌شود و تصور می‌شود که ناشی از کار و فعالیت روزانه و یا سایر بیماری‌ها باشند.

عدم وجود علائم بیماری و در پی آن، عدم تشخیص و درمان، بسیار تهدید کننده زندگی خواهد بود و خطر مرگ احتمالی ناشی از بیماری را بیشتر خواهد کرد. بیماری کبدی نیز از جمله بیماری‌هایی است که اگر در مراحل اولیه تشخیص داده نشده و بدون درمان رها شود، اثرات جانبی و تاوان آن بسیار ناراحت کننده و جبران ناپذیر خواهد بود.

بر اساس هشدار موسسه پیشگیری از بیماری‌های کبدی امریکا، بیماری کبدی مشکلات زیر را در پی خواهد داشت:

حالت تهوع و دل به هم خوردگی
اختلال در سیستم گوارش، مشکل دردفع مدفوع، یبوست و یا اسهال
تشکیل مجرا‌های خونی در کبد که می‌تواند سبب ازهمپاشی کبد شود
افزایش سموم در مغز و تخریب عملکرد ذهنی آن

طبق یافته‌ها، هنگامی که از کار افتادگی کبد پیشرفت می‌کند و بیماری گسترش می‌یابد، علائم جدی‌تر و وخیم‌تر خواهند شد و بیماران ممکن است احساس گیجی، منگی، سردرگمی و خواب آلودگی داشته باشند. در نمونه‌های حادتر خطر رفتن به کما و مرگ وجود خواهد داشت؛ بنابراین به منظور پیشگیری از خطرات مرگبار بیماری، تشخیص هر چه سریعتر و در مراحل اولیه بیماری کبدی از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بیماری تشخیص داده نشده و پیشرفت کند، ممکن است پیوند کبد تنها راه برای حفظ زندگی بیمار باشد.

منبع: سلامت نیوز