یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که آیا مردان نیز همانند زنان دوره هایی دارند؟ در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام، پاسخ سوالات شما را در این مبحث با استفاده از کتاب بهداشت جنسی از آقای افشین تاج نژاد و دکتر عارف راد می دهیم. در این مقاله بطور کامل این بحث بررسی می شود و برای کسانی که علاقه مندند در این رابطه به اطلاعات خود بیافزایند بسیار مفید واقع خواهد بود.

تغییرات دوره ای و اختلالات روزانه و ماهانه مردان

 

مطالعه ی این مقاله برای آقایان و خانم ها لازم است چون یکی از ضروریت هاست که در این رابطه اطلاعات داشته باشید.

دوره عادت ماهانه زنان از تغییرات هورمونی ناشی می شود. احتمالا ریتمهای بیولوژیکی مردان به شکل ضعیفتری به وسیله هورمون ها کنترل می شود. به هر حال در موقعیت هایی که هورمون تستوسترون مرد – بیش از اندازه ترشح می شود یا به کلی ناپدید می گردد تغییرات معینی در شخصیت مردی روی می دهد.
به طور مثال ثابت شده است مردانی که نوعی اختلالات ژنتیکی داشته باشند، بی نهایت پرخاشگر شده و بیشتر رفتار وحشیانه از آنها سر می زند و می توانند مجرمین خطرناکی به شمار روند. از سوی دیگر مردی که تولید ترشحش با اخته شدن یا بیماری متوقف گردیده باشد، موجودی آرام و سر به راه است. قرن ها پیش خواجه ها مراقب حرم سراهای امپراطوران روم بودند. خواجه ها که رفتاری نرم و ملایمی با زنان حرمسرا داشتند، هیچ گونه میل جنسی نداشتند و خادمانی وفادار به شمار می رفتند. گاهی خواجه ها فرزندان دوم یا سوم خانوانده های حاکمان رم بودند. این خواجه ها در نوجوانی اخته می شدند تا فکر رقابت با فرزندان ارشد به مغزشان خطور نکند.
زنان و مردان باید به خاطر سلامتی خود هم که شده برای فعالیت های خود اهمیتی ویژه قائل باشند. زیرا تغییرات عجیبی در وجود آنان صورت می گیرد، با این که مردان دچار تغییرات خورمونی ماهانه نیستند با این حال می گویند یک تغییرات دوره ای را می توانند به نوع دیگری احساس کنند و به طور یقین نگاهی به تصویر دوره زندگی آنان ثابت می کند که احساسشان درست است. 
دکتر لوینسون (Levinson) در مطالعات ده ساله خود نتیجه گرفت که زندگی مردان را می توان به 4 مرحله یا فصل تقسیم کرد. وی در کتاب خود به نام فصل های زندگی مرد، گذر نیمه زندگی را که مردان اغلب از 40 تا 45 سالگی تجربه می کنند، توضیح می دهد. این گذر برای بیشتر مردان مرحله بحرانی است. دکتر لوینسون رفتار مردان را در این دوره به خوبی درک کرده و آن را با حسن نیت توصیف می کند.
دکتر لوینسون (Levinson) می نویسد: مردی که دچار این بحران است، غالبا غیر منطقی است. سایرین او را در بسیاری از موارد آشفته یا بیمار بنامند، وی همچنین اضافه کرد: خود مرد یا کسی که به رفتار او اهمیت می دهند، باید درک کنند که او یک دوره تکاملی را می گذراند و درگیر وظایف نیمه زندگی خود است.
مردان نیز اختلالات روزانه و ماهانه خود را دارند ولی با رفتار نامطلوب و غیر انسانی دیگران رو به رو نیستند. در حالی که ممکن است مردان بدون اینکه قاعدگی را کاملا بشناسند، از نظر روانی در برابر دوره های ماهانه زنان واکنش نشان دهند.
در مطالعه ای در استرالیا حرارت بدن زنان با حرارت بدن همسرانشان در یک زمان جدول بندی شد. حرارت بدن بسیاری از مردان در نیمه ماه همزمان با حرارت بدن همسرانشان بالا می رفت. حرارت بدن زن به این دلیل بالا می رفت که تخمدان ها، تخمک گذاری می کردند. اما از نظر فیزیکی دلیلی برای بالا رفتن حرارت بدن مرد موجود نبود. با این حال این نمودار نشانی از یک سازگاری بود. این مطالعه نشان می دهد که دوره های حرارتی بدن زن و مرد همانند بود یعنی زمانی که این دو با هم با سازگاری زندگی می کردند، حرارت بدنشان به هم نزدیک بود. در میان زنان و مردانی که روابط آشفته ای داشتند، تنها شمار کمی دارای درجه حرارت یکسان بودند.
همانندی حرارت بدن یک مرد با زن و دوره های او می تواند در زمانیکه زن باردار است شدت یابد. این حالت، بارداری مرد – سندرم کرچ نشستن نامیده می شود که از زبان فرانسه گرفته شده است.
این یک واژه بود که مردم شناسان برای تعریف مراسم مذهبی که پدران باردار در قبایل ابتدایی اجرا می کردند به کار بردند. برای مثال، زمانی که همسران آنان در بستر زایمان بودند، مرانی که متعلق به قبیله چوراتی در آمریکای جنوبی بودند، ادای زنان در حال زایمان را در می آوردند و چند روزی در خانه استراحت می کردند. امروز نیز سندرم کرچ نشستن یک تقلید مرد از بارداری زن است.
پژوهش ها نشان داده است که بین 20 تا 30 درصد پدران نشانه های بارداری را که شامل اشتهای بیش از حد، چاقی، تورم، تهوع و استفراغ و غیره است را تجربه کره می کنند، گزارشاتی موجود است از پدران که در نه ماه بارداری همسرانشان از سوء هاضمه رنج می برند و وقتی همسرشان فرزند سالمی به دنیا می آورند اضطراب آنان نیز از بین می رفت و دیگر نیازی به قرص نداشتند و حال آن ها خوب می شد. اما مردانی نیز هستند که از افسردگی پس از زایمان هم بهمراه همسرشان رنج می برند حتی اگر همسرشان افسرده نباشد.
مردها نیز مانند زنان در مورد عوامل خارجی مانند ماه یا هوا صحبت می کنند. افسانه های سنتی که می گوید ماه مردان را دیوانه می کند و از نظر جنسی دچار جنون می شوند، هنوز به قوت خود باقی است. در گرمای تابستان که در خیابان ها چون حمام بخار است، میزان جرم بالا می رود. اگر ماه و گرما را مسبب جرم بدانیم، هنگامی که مردان از نظر عاطفی بی ثبات می شوند و کنترل خود را از دست می دهند، بیشتر مرتکب می شوند و بر خلاف باور عمومی، میزان خودکشی نزد مردان بیشتر از زنان است و وقتی به دردهای تحمیلی و خودخوری و خودکشی نزد مردان نگاه می کنیم می بینیم که آن ها همواره پیشگامند ( البته این میزان ارتکاب به خودکشی است که در بین زنان بیشتر است ) ولی در مورد نتیجه یک خودکشی موفق، مردان پیشگامند! و نتیجه آمار به این دلیل معکوس است چون اغلب زنان بیشتر تظاهر به خودکشی می کنند و خودکشی به قصد مرگ نیست! اما مردان عموما در این شرایط برای یکسره کردن و پایین دادن به خود اقدام می کنند.
امیدواریم پاسخ سوالاتتان در این رابطه را با توجه به تحقیقات و مقاله بالا دریافت کرده باشید. این مقاله یکی از بیشترین درخواست ها در رابطه با مسائل جنسی است که بیشتر افراد مایل هستند که از آن اطلاع پیدا کنند.
تحقیقات از دکتر Levinson
کتاب بهداشت جنسی نویسنده: آقای افشین تاج نژاد و دکتر عارف راد
منبع: دکتر سلام