پیشنهادهای خوراکی برای تقویت عضلات

با افزایش سن به مرور با کاهش حجم عضلات مواجه خواهیم شد. برای افزایش استحکام عضلات و تقویت آنها می توانید از روش های خوراکی استفاده کنید. در این بخش به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.

محققان موسسه کارولینسکا در سوئد تاثیر جهش های غیرمنتظره در سلول‌های بنیادی عضله اسکلتی و تاثیر آن در اختلال در ترمیم و بازسازی سلول‌ها را بررسی کردند و معتقدند این دستاورد می‌تواند منجر به تولید داروهایی شود که از تحلیل ماهیچه‌ها با افزایش سن جلوگیری کند.

افزایش سن عملکرد عضلات اسکلتی را تحت تاثیر قرار می‌هد؛ مطالعات قبلی نشان می‌دهد تعداد و فعالیت سلول‌های بنیادی عضلات نیز با افزایش سن کاهش می‌یابد؛ اما هنوز دلیل آن مشخص نشده است.

محققان موسسه کارولینسکا تعداد جهش‌هایی که در سلول‌های بنیادی عضله (سلول‌های ماهواره‌ای) انباشته می‌شوند را مورد بررسی و مطالعه قرار داده اند. سلول‌های ماهواره‌ای جمعیتی از سلول‌های بنیادی عضله اسکلتی هستند که مشابه دیگر سلول‌های بنیادی قابلیت خودنوسازی دارند و اخیرا به دلیل توانایی مشارکت در حفظ و بازسازی توده‌ عضلانی به‌ عنوان ابزاری برای سلول‌درمانی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

آنچه در مطالعات جدید محققان را متعجب کرده است، تعداد جهش هاست. مطالعات نشان می‌دهد در یک سالمند سالم حدود 70 سال، بیش از هزار جهش در سلول‌های بنیادی ماهیچه انباشته شده است و این جهش ها تصادفی نیستند، بلکه در مناطق خاصی وجود دارند که بهتر محافظت شده‌اند.

جهش ها در حین تقسیم سلول طبیعی اتفاق می‌افتند و مناطقی که محافظت می‌شوند، آنهایی هستند که برای عملکرد یا بقای سلول‌ها مهم هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد این حفاظت با افزایش سن کاهش می‌یابد و به همین دلیل ظرفیت سلول‌ها برای ترمیم دی ان آ مختل می‌شود.

محققان معتقدند باید داروهای جدید را با تمرکز بر این دستاورد تولید کرد. محققان در قدم بعدی تمایل دارند تاثیر ورزش و تحرک بر تعداد جهش‌ها را مورد مطالعه قرار دهند.

به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات کاهش می یابد. استحکام عضلات یکی از مهمترین نشانه های بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندام های داخلی بدن و به ویژه استخوان ها آسیب پذیر می شوند. محققان به سالمندان توصیه می کنند که برای جلوگیری از کاهش حجم و قدرت عضلات، پروتئین های گیاهی و حیوانی مصرف کنند.

استفاده از پروتئین حیوانی به دلیل چربی و افزایش اوره، محدودیت دارد و استفاده از گوشت سفید توصیه شده است؛ ولی استفاده از پروتئین های حیوانی هیچ محدودیتی ندارد.

پیشنهادهای خوراکی برای تقویت عضلات

استحکام عضلات یکی از مهمترین عوامل طول عمر محسوب می شود. استفاده از دارو برای افزایش حجم عضلات روش نادرستی است و اثرات سوء دارد؛ در مقابل ورزش های کششی و استقامتی و استفاده از موادغذایی طبیعی برای استحکام عضلات توصیه شده است.

معمولا توده عضلانی پس از 50 سالگی، حدود 1.5 درصد در سال کاهش می یابد، این میزان پس از 60 سالگی به 3 درصد در سال می رسد.
از دست دادن توده عضلات علاوه بر کاهش توانایی و قدرت انجام فعالیت های روزانه، احتمال شکستگی استخوان ها را نیز پس از زمین خوردن افزایش می دهد.

بر خی از مواد غذایی موثر در تقویت عضلات عبارتند از :
• لوبیا
• ماست
• روغن زیتون
• گوشت آهو
• پنیر
• سیب
• گوشت گاو و گوساله
• عدس
• اسفناج
• برنج قهوه ای
• صدف
• بادام
• سیب زمینی
• مرغ
• موز
• تخم مرغ
• بلغور جوی دوسر
• ماهی
• گوشت بوقلمون
• شیر
• انواع توت
• دانه کتان
• آجیل
• کلم بروکلی
• گوجه فرنگی
• پرتقال
• هویج
• آب
•گردو
•چای سبز

مطالعات محققان دانشگاه ایندیانای آمریکا نشان می دهد که مکمل روغن دریایی نیز در بهبود آسیب دیدگی عضلات هم در سالمندان و هم در ورزشکاران موثر است.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

 

ایرنا