تشخیص به موقع سرطان ها کلید طلایی برای درمان آن و برخی دیگر در زنان. محققان معتقدند در اثر تشخیص به موقع سرطان، در 90% مواقع این بیماری قابل کنترل و درمان است. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

دکتر محمدرضا شریفیان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: هر چه سرطان دیرتر و در مراحل پیشرفته تر تشخیص داده شود، موفقیت درمان آن و بقای عمر بیمار کاهش می یابد.
وی اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از سرطان ها مانند سرطان پستان و پروستات با غربالگری و معاینات دوره ای قابل تشخیص سریع بوده و با موفقیت درمان می شوند.
وی گفت: میزان شیوع انواع سرطان ها در ایران روز به روز در حال افزایش است که پیر شدن جمعیت، سبک غلط زندگی، ژنتیک و استرس ها نقش بسزایی در این زمینه دارند.
شریفیان افزود: برای تشخیص به موقع سرطان ها هر اختلال غیر طبیعی در بدن مانند اختلال در بلع، هرگونه تغییر در سیستم گوارش، تغییر در صدا، هرگونه ترشحات خون در ادرار، مدفوع و خلط، تنگی نفس و هرگونه ضایعات پوستی باید جدی تلقی شود.
دبیر اجرایی کنگره جراحی سرطان با اشاره به برگزاری این کنگره طی روزهای 9 تا 11 اسفند ماه امسال گفت: این کنگره با حضور حدود 700 نفر از جراحان در رشته های مختلف جراحی و انکولوژی از سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
شریفیان افزود: طی سه روز برگزاری این گنگره تازه ترین مباحث علمی پیرامون تشخیص و درمان انواع سرطان ها در قالب سخنرانی و میزگرد ارائه خواهد شد.
وی اقتصاد در سرطان ها، نقش طب سنتی در درمان سرطان ها و جنبه های حقوقی در درمان سرطان ها را از جمله محورهای کنگره جراحی سرطان عنوان کرد.
دبیر علمی کنگره جراحی سرطان نیز گفت: هم اکنون سرطان های معده و پستان به ترتیب شایع ترین سرطان در بین مردان و زنان در کشور شناخته شده اند.
دکتر لیلا مستعان 10 سرطان شایع در کشور را شامل سرطان های معده، مری، پستان، دستگاه گوارش، حنجره، مثانه، سرطان‌ های پوست، روده، سرو گردن عنوان کرد.
وی افزود: انواع سرطان ها بسته به منطقه جغرافیایی دارای شیوع متفاوت هستند، به طور مثال سرطان حنجره در خطه خراسان به دلایلی مانند مصرف مواد مخدر یا سرطان مری در منطقه گنبد و شمال شرق کشور به دلیل نوشیدن چای داغ شیوع بیشتر دارد.
وی با اشاره به کاهش سن سرطان پستان در بین زنان ایرانی اظهار کرد: هم اکنون موارد بسیار از بروز این نوع سرطان را در دهه دوم و سوم زندگی افراد مشاهده می کنیم در حالی که میانگین بروز این سرطان در جهان در سنین 50 یا 60 سال به بالا رخ می دهد.

منبع: ایرنا