blog_ramadanتغذیه در طول ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است و  نوع تغذیه در ماه رمضان با سایرماه ها متفاوت است می خواهیم بهترین روش های تغذیه ای در  روزه داری  را از زبان طب سنتی بیاموزیم

برنامه غذايي ما در ماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن طبيعي تأثير زيادي نداشته باشد.

 معمولاً در ماه رمضان به دلیل کم شدن و جا به جایی وعده‌های غذایی باعث می‌شود که عامه مردم در وعده‌های غذایی خود تغییرات عمده‌ای را ایجاد نمایند.

برنامه غذايي ما در ماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن طبيعي تأثير زيادي نداشته باشد.

7 نکته غذایی که باید در ماه رمضان رعایت شود

در ماه مبارک رمضان تو صیه می‌شود برای حفظ سلامت بدن به نکات زیر توجه و عمل کنید:

1- قبل از شروع ماه رمضان با گرفتن روزه‌های مستحبی يا قضا، بدن خود را برای يک ماه روزه داری، كم كم آماده نماييد یا این که نزديك ماه رمضان صبحانه را كامل ميل كنيد ولي ناهار نخوريد يا ناهار را خيلي سبك ميل نماييد.

2- با توجه به اين كه معده انسان در طي خواب، فعاليت ندارد ولي روده در طي خواب به فعاليت خود ادامه مي دهد بنابراين هيچ گاه با شكم پر نبايد خوابيد؛ چرا كه اين امر باعث فساد غذا در معده و عدم هضم صحيح مي گردد. اين مسأله در خوردن افطار و سحری بايد مورد توجه قرار بگيرد لذا حداقل یک ساعت بعد از سحری نخوابید.

3- اگر آب و نمک و روغن سفره ما سالم باشد اصلی ترین موارد رعایت شده است.

آب: آب باید بدون کلر و مواد افزودنی باشد مانند آب باران، آب چشمه، آب قنات، آب چاه عمیق.

روغن: همین بس که بدانید فرق روغن خوب و بد این است که روغن خوب هرگز با حرارت دادن حالت چسبندگی به خود نمی گیرد و روی کاشی و گاز آشپزخانه نمی چسبد.

روغن‌های خوب  و سالم عبارتند:

  • روغن کنجد
  • روغن زیتون
  • روغن محلی

نمک: نوعی از آن مورد تائید است که بصورت طبیعی در طبیعت یافت می شود.

4- دیابتی ها می توانند روزه بگیرند و بسیار مفید است ولی کسانی که کلیه هایشان مشکل دارد بسته به نوع آن باید با پزشک خود مشورت کنند.

5- در ماه رمضانی که با گرمای طاقت فرسا روبرو باشیم رعایت این امور اجبار است:

  • عدم پرخوری در سحر.
  • عدم مصرف مواد غذایی خیلی شیرین، تند و شور.
  • استفاده از مواد غذایی تفه (بی مزه) مانند کدو، کلم و امثالهم بسیار مهم است.

6- هرگز مواد خوراکی پخته شده را همراه خام مصرف نکنید وسعی کنید دور از افطار تا قبل سحر، از مواد خام و میوه ها و تنقلات مفید بهره مند شوید.

7- افراد لاغر در این ایام از چیزهایی که حرارت بدنشان را بیشتر افزایش می دهد بپرهیزند.

با توجه به ساعات طولاني گرسنگي در روز، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي و دير هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش مي مانند، در حاليکه غذاهاي زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقي مي مانند و فرد خيلي زود احساس گرسنگي خواهد کرد.

انواع غذاها

غذاهای دیر هضم

غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد،‌ غلات برنج با پوست و غیره (که کربوهیدراتها نامیده می شوند).

غذاهای سریع الهضم

غذاهای سریع الهضم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید و غیره هستند (که به این گروه کربو هیدراتهای تصفیه شده گفته می شود).

غذاهای فیبردار

غذاهای حاوی فیبر عبارتند از: غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، سبزیها مانند لوبیای سبز، نخود،‌ ذرت،‌ اسفناج، برگ چغندر، میوه های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجیر،‌ آلو خشک، بادام و غیره.

از این غذاها بپرهیزید

  • غذاهای سرخ کردنی و چرب.
  • غذاهای حاوی قند زیاد.
  • خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر.
  • از خوردن چای در هنگام سحر بپرهیزید زیرا به دلیل ادرار آور بودن چای نمک‌های معدنی موردن نیاز بدن در طول روز و همچنین آب بدن را دفع می‌کند.

6 غذای مفید برای مصرف در ماه مبارک رمضان

مصرف کربوهیدراتهای مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که شما کمتر گرسنه شوید .

حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود.

خرما یک منبع عالی قند،‌ فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیوم می باشد.

مغز بادام غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را دارا می باشد .

موز یک منبع خوب پتاسیم، منیزیوم و کربو هیدرات می باشد.

مصرف زیاد آب یا آب میوه در صورت امکان در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.