بررسی خواص انواع آجیل ها برای سلامتی

با نزدیک شدن به نوروز دوباره بازار دید و بازدید ها گرم خواهد شد؛ پذیرایی با آجیل در دید و بازدید های نوروزی از جمله رسوم قدیمی مردم ایران است که همواره بجا اورده می شود. مصرف آجیل خواص بسیار زیادی را برای سلامتی فرد در پی خواهد داشت که به بهانه نزدیک شدن به نوروز قصد بررسی آنرا داریم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

آجیل چهار مغز ترکیبی از مغز پسته، مغز بادام درختی، مغز بادام هندی و مغز فندق است که به صورت شور و یا خام در بازار موجود می‌باشد. این مغز‌های خوشمزه اگر به اندازه و درست مصرف شوند، دارای خواص بیشماری هستند و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید می‌باشند.

آجیل چهار مغز خام یکی از بهترین انواع آجیل برای کسانی است که عادت به خام خواری دارند، ولی مصرف آن برای افراد دارای فشار خون بالا با احتیاط و به مقدار کم توصیه می‌شود. از آنجا که حمل مغز‌ها به محل کار یا مدرسه بسیار راحت است، می‌توان از آن‌ها به عنوان یک میان وعده‌ی مغذی استفاده کرد. میزان کلسترول مضر خون افرادی که از آجیل چهار مغز سالم و تازه استفاده می‌کنند، کاهش می‌یابد و از بیماری‌های قلبی عروقی در امان می‌مانند.
از جمله مواد مورد نیاز بدن که در این چهار مغز یافت مى شود می‌توان به فسفر، آهن، منگنز، مس، روی، کلسیم، پتاسیم، انواع ویتامین A ،B و E، انواع پروتئین‌ها، املاح ضرورى و اسیدهاى چرب غیراشباع که براى بدن مفید و حیاتى است، اشاره نمود.

آجیل چهار مغز چیست

آجیل چهار مغز بیشترین میزان آنتی اکسیدان را در مقایسه با دیگر مغز‌های خوراکی دارد و متخصصان توصیه می‌کنند که هر فرد در طول شبانه روز هفت عدد چهار مغز بخورد. منبع سرشار از پروتئین است و مصرف منظم آن فرد را از ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، کلیه، دیابت، سنگ صفرا و دیگر بیماری‌ها محافظت می‌کند.
برای سلامت پوست بسیار مفید است. آجیل چهار مغز یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی و منبع سرشار از چربی‌های امگا ۳ و اسید آلفا لینولئیک است که تاثیر مفید هر دو در عملکرد مناسب عروق است.
حاوی خواص آنتی اکسیدانی قوی برای پیشگیری از سرطان است.
حاوی نوعی اسید آمینه است که به جریان بهتر خون در عروق کمک می‌کند.
غذای مغز است و نقش مهمی در بهبود عملکرد سلول‌های مغز ایفا می‌کند تا جایی که به مرور زمان و با مصرف روزانه منجر به افزایش هوش می‌شود.
ملاتونین یکی از مواد مفید موجود در آجیل چهار مغز است که باعث بهبود خواب می‌شود و در کاهش بی خوابی و رفع سایر اختلالات خواب موثر است.
آجیل چهار مغز ممکن است برای شریان‌های قلب از روغن زیتون هم بهتر عمل کند. هم روغن زیتون و هم چهارمغز، التهاب و اکسیداسیون را در شریان‌ها پس از مصرف غذای چرب کاهش می‌دهند، اما آجیل چهار مغز انعطاف پذیری عروق خونی را حفظ می‌کند، در حالیکه روغن زیتون اینگونه نیست.
از نظر طب سنتی، ترکیب آجیل چهار مغز با عسل برای تقویت اعصاب، تقویت رحم، و بیماری‌های گوارشی که ناشی از سردی معده باشند، مفید است. مغز‌ها گرم و خشک هستند و عسل گرم و‌تر است و همانطور که خوراک سرد سبب سردی و بیماری می‌گردد مواد غذایی گرم سبب بهبود و درمان آن‌ها می‌گردند.

خواص فندق موجود در آجیل چهار مغز

فندق یکی از مغز‌های پرکالری است، به طوریکه ۲۸ گرم فندق که به طور متوسط معادل ۲۰ عدد مغز فندق است، ۱۷۶ کالری انرژی دارد. این مقدار فندق دارای ۱۷ گرم چربی، ۵ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم پروتئین و حدودا ۲ گرم آب می‌باشد.
فندق با داشتن روغنی خاص به نام اسید اولئیک، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامین‌ها و املاح ضروری، جایگاه خاصی در بین مغز‌ها دارد.
بتاسیتوسترول، اثر فوق العاده‌ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان مخصوصا سرطان سینه و سرطان پروستات دارد، بنابراین مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بیماری‌های قلبی و هم در برابر سرطان محفوظ می‌دارد.
مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E. مورد نیاز در روز را تامین می‌کند و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان کافی است.

خواص پسته‌ی موجود در آجیل چهار مغز

مقدار فراوان آهن موجود در مغز پسته و توانایی بدن برای جذب بالای آن باعث شده که پسته به ماده‌ای موثر برای درمان کم خونی و فقر آهن معرفی شود.
پسته حاوی مقداری پروتئین گیاهی، اسید‌های چرب غیر اشباع، و فیبر می‌باشد که همه این مواد برای سلامتی مفید می‌باشند.
مغز پسته حاوی مقادیری ویتامین A، ویتامین E، ویتامین‌های B۱، B۲، B۶ و املاحی، چون آهن، روی، پتاسیم، سلنیوم، فسفر، فولات، فیتواسترول، کلسیم، و مس است.
ویتامین A موجود در پسته به تقویت بینایی کمک کرده و محرک رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن است.

بررسی خواص انواع آجیل ها برای سلامتی

خواص بادام درختی موجود در آجیل چهار مغز

بادام دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است، که خطر بیماری‌های قلبی را کم می‌کند.
در پوست بادام، ویتامین E وجود دارد که یک آنتی اکسیدان است و از برخی امراض مانند: سرطان، بیماری‌های قلبی، فراموشی، آلزایمر، خوب عمل نکردن سیستم ایمنی، آب مروارید چشم و ضعیف شدن ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند، بر سلامتی پروستات اثر می‌گذارد و از تخریب سلول‌ها و DNA جلوگیری می‌کند.
بادام حاوی منیزیم و پتاسیم است. زمانی که منیزیم به مقدار کافی در بدن موجود باشد در خون جریان می‌یابد، اکسیژن و مواد مغذی را سریع‌تر حمل کرده و جلوی افزایش ضربان قلب را می‌گیرد.
مصرف بادام باعث تنظیم قند خون و فشار خون مى شود.

خواص بادام هندی موجود در آجیل چهار مغز

بادام هندی سرشار از ویتامین‌هایی، چون ویتامین A و ویتامین E و املاحی مانند مس، منیزیم، فسفر، و روی است.
بادام هندی حاوی چربی و پروتئین بوده و اسید اولئیک موجود در آن، چربی غیراشباعی است که برای قلب مفید است.
بادام هندی حاوی مس فراوان است که به همراه آهن نقش مهمی در ساخت هموگلوبین داشته و از کم خونی جلوگیری می‌کند. این عنصر، رادیکال‌های مضر بدن را حذف کرده، نقش اساسی در تشکیل غلاف میلین سلول‌های عصبی داشته و در تشکیل رنگدانه‌های ملانین پوست و مو نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

 

منبع: ستاره