برای افزایش سلامت کبد و پیشگیری از چرب شدن آن باید با عوامل تاثیرگذار در ایجاد این بیماری کبدی مقابله کنید. فشار خون بالا، دیابت و چربی خون بالا از جمله عوامل ایجادکننده کبد چرب به شمار می روند.

 بیماری کبد چرب مشکلی است که معمولا با مصرف الکل همراه است. اما چیزی که در حال حاضر مورد توجه است بیمار کبد چرب غیر الکلی است. همانطور که از نام این بیماری مشخص است، دلیل این نوع کبد چرب مواردی غیر از مصرف الکل است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، متاسفانه بیماری کبد چرب، در بین افراد در حال رشد است. بسیاری از مردم هیچ نشانه ای از خود بروز نمی دهند و به همین خاطر است که کبد چرب غیر الکلی را بیماری خاموش می نامند. تفریبا از هر 5 مورد، یکی پیشرفت کرده و حالت التهابی تر بیماری کبد را به خود می گیرد که استاتو هپاتیت غیر الکلی نام دارد. استاتو هپاتیت می تواند تبدیل به سیروز و سرطان کبد شود.

چه چیزهایی موجب بیماری کبد چرب می شوند و عوامل خطرش چیست؟

متخصصان مطمئن نیستند که علل اصلی این بیماری چیست، اما لازم نیست خیلی نگران شوید. بیشتر افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مشکلات فراتری را تجربه نمی کنند.

عوامل خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی عبارتند از:

چاقی
کلسترول بالا
تری گلیسیرید بالا
فشار خون بالا
چربی شکم اضافی

برای آزمایش آنزیم های کبد چک می شوند و تست خون گرفته می شود. اگر مورد غیر معمولی مشاهده شود با استفاده از سونوگرافی و ام آر آی چک می کنند که آسیبی وجود دارد یا خیر.

برای بهبود بیماری کبد چرب، وزن کم کنید

برنامه غذایی و ورزش ثابت کرده اند که راه حل های مناسبی هستند. کاهش 5 تا 10 درصد از وزن کلی بدن می تواند التهاب کبد و تجمع چربی اطراف ارگان ها را کاهش دهد. اما کاهش وزن را آرام آرام پیش ببرید، برای مثال هر هفته یک یا نیم کیلوگرم کاهش وزن. کاهش وزن ناگهانی و زیاد در مدت زمان کوتاه می تواند بیماری را بدتر کند.

برای بهبود کبد چرب چه غذاهایی بخورید؟

بهتر است به دنبال غذاهایی باشید که سرشار از روغن زیتون و امگا 3 باشند، چربی های اشباع کمی داشته باشند و همچنین مقدار زیادی میوه و سبزیجات میل کنید. اگر شک دارید که دچار چنین بیماری هستید سعی کنید تا جای ممکن از مصرف گوشت های فرآوری شده، لبنیات پرچرب و کربوهیدرات های تصفیه شده پرهیز کنید.

بیشتراز این غذاها بخورید: غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، لوبیاها و حبوبات، ماهی، غذاهای حاوی فیبر، چربی های سالم مانند روغن زیتون و آجیل ها.

این غذاها را کم کنید: گوشت های فرآوری شده، کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، کیک ها و شیرینی ها، نوشیدنی های گازدار، قندهای اضافه شده، چربی های اشباع.

تغذیه در بیماری کبد چرب غیرالکلی

ادعاهایی که درباره کبد چرب غیر الکلی می شود

مسلما وقتی در اینترنت به جستجو درباره این بیماری می پردازید، با ادعاهایی مواجه خواهید شد که هیچ اساس علمی ندارند و شاید وحشت آور باشند. یکی از ادعاهای شایع این است که شربت ذرت با فروکتوز بالا، دشمن درجه یک کبد است. شربت ذرت با فروکتوز بالا هرگز به تنهایی نمی تواند عامل اصلی کبد چرب غیر الکلی باشد اما تحقیقات ثابت کرده اند که کاهش مصرف نوشابه و قندهای اضافه شده می تواند به سلامت کبد کمک کند. از دیگر ادعاها این است که زردچوبه، قهوه سیر، چای سبز، زنجبیل و شکلات تلخ می توانند التهاب کبد را کاهش دهند اما شواهدی که نشان دهد چنین موضوعی حقیقت دارد بسیار ضعیف است.

نویسنده: جولیا وست بروک