یکی از غریزه های بسیار قوی و فعال در بدن غریزه جنسی است.خودارضایی در بین دختران و زنان با تحکریک جنسی اندام خود صورت می گیرد و باعث بروز آسیب های جسمی و روحی زیادی است،در این مقاله دکتر سلام به بررسی خودارضایی در زنان می پردازد.

خودارضایی دختران :

به‌طور کلی به تحریک آلت تناسلی توسط خود فرد برای تخلیه هیجان جنسی خود ارضایی گویند. اکثر زنان در سنین 13 تا 20 سالگی برای اولین بار اقدام به خود ارضایی می‌کنند. البته برای خود ارضایی مرز سنی خاصی وجود ندارد. خانم‌ها ممکن است در دهه ۸۰ زندگی نیز خود ارضايی داشته باشند. خود ارضایی همیشه در خانم‌های مجرد دیده نمی‌شود، وقتی همسر در دسترس نباشد و یا اظهار خستگی نماید، ممکن است یک خانم نیازهای جنسی خود را با خود ارضایی برطرف نماید.

 

فرق خودارضایی در زنان و مردان :

1- خانمها در مقایسه با مردان، خودارضایی را در سنین بالاتری شروع می کنند.
2- زنان برخلاف مردان در بسیاری از موارد اجباری برای انجام خودارضائی ندارند، در صورتیکه در بیشتر مردانی که خودارضایی می کنند یک نیاز درونی آنها را وادار به خودارضایی می کند.
3- وقتی یک خانم یاد گرفت که چگونه خودارضایی بکند، معمولا این عمل را کمتر از مردان انجام می دهد.
4-خانمها کمتر از مردان بطور منظم اقدام به خودارضایی می کنند، مثلا ممکن است یک خانم بدون مشکل شش ماه خودارضایی را ترک کند، در صورتیکه آن بندرت در مردان اتفاق می افتد.
5- بر خلاف مردان روشهای خودارضایی (Masturbationn) در خانمها بسیار زیاد است طوریکه یک خانم هنگام انجام کار منزل و یا تماشای تلوزیون و یا حتی در حین رانندگی نیز می تواند خودارضایی کند.

یکی از دلایلی که خانمها در سنین بالاتر و کمتر از مردان اقدام به خودارضایی می کنند این است که عضو جنسی مرد کاملا مشخص و بیرون از بدن وی است و مرد به راحتی در سنین پائین به حساسیت عضو جنسی خود پی می برد، در صورتیکه اعضاء جنسی منجر به ارگاسم در خانمها زیاد و اکثرا پنهان هستند و تشخیص آنها تا مدتها برای یک خانم مشکل است. مثلا پیداکردن محل کلیتوریس و حساسیت آن برای بسیاری از خانمها ساده نیست.

عوارض خودارضایی دختران و زنان :

انحراف جنسی به صورت خودارضایی (استشها) آثار زیان بار فراوانی دارد. با شناختن عوارض خودارضایی می توان آن را ترک کرد. در این بحث به برخی از این آثار سوء و ناپسند، اشاره می کنیم:

الف) آسیب قوای جسمانی و ضعف بدنی
کاهش انرژی جسمانی از زیان های مهم خودارضایی است. اگر خودارضایی ادامه یابد، خستگی و ناتوانی جسمانی بر انسان عارض شده، قوای بدنی او را تباه می کند و به پیری زودرس و ضعف بدنی می انجامد.

ب) آسیب های روحی و روانی ناشی از خودارضایی
1. ضعف حافظه و حواس پرتی:
همان گونه که گذشت، یکی از پیامدهای خودارضایی، ضعف و تحلیل قوای جسمانی است و این به سهم خود، ناشی از اختلال در عملکرد سیستم مغز و اعصاب است.

2. اضطراب:
دلهره و نگرانی از ویژگی هایی است که پیوسته فرد خودارضا را رها نمی کند. او به طور مرتب با خود درگیر است و نگرانی و تشویش خاطر، او را رها نمی کند؛ افکار آشفته و بی ثباتی فکری، دامن گیر اوست؛ نسبت به آینده امیدوار نیست و آینده را تاریک می بیند و افکار پریشان، یک لحظه او را رها نمی کند.

3. افسردگی:
بی احساسی، بی توجهی و بی نشاطی، سستی و گوشه گیری، غم و اندوه، عدم علاقه به امور هنری و مسائل معنوی و … همگی از نشانه های بارز و حتمی افسردگی است که خودارضایی می تواند در ایجاد آن نقش آفرین باشد. فردی که به این انحراف جنسی دچار شده است، حوصله بسیاری از کارها را ندارد و بیشتر به گوشه گیری می پردازد و از خودش هم تنفر دارد و خود را فردی بدبخت و بدشانس می داند و تصور می کند کسی او را دوست ندارد و فردی کم لیاقت و بی ارزش است.

4. انحراف اخلاقی:
افراد خودارضا به بی بند و باری جنسی گرایش یافته، به بی عفتی تمایل می یابند. بی عاطفه و کم رو و خجل هستند، صفای دل و نورانیت معنوی کمتری دارند، به مجالس دعا و توسل علاقه ای نشان نمی دهند و تاریکی و ظلمت آنها را احاطه کرده است و اوقات خود را بیشتر با کارهای بیهوده سپری می کنند.

5. ضعف اراده:
کاهش قدرت تصمیم گیری و ضعف اراده، همچنین افت تحصیلی و مانند آن، از عوارض خودارضایی است.

روش درمان خودارضایی زنان و دختران:

هیچ وقت به افرادی که به عمل خود ارضایی وابسته شده اند و بارها تصمیم گرفتند که دست به این عمل نزنند پیشنهاد ترک فوری نمی دهم چون عملی نیست این یک میل است ، این قوی ترین غریزه انسان است پس به آسانی نمی توان با آن مبارزه کرد افرادی را می شناختم که بیان می کردند روزانه سه یا حتی چهار مرتبه این عمل را انجام می دهند و امروز ترک کرده اند راه درمان احتیاج به صبر و مقاومت دارد اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که روزانه این عمل را انجام می دهید برای ترک پیشنهاد می کنم روشهای زیر را به کار گیرید.

۱) از تنها بودن خودداری کنید

۲) اگر با نگاه کردن به اندام جنس مخالف تحریک می شوید بلا فاصله روی خود را برگردانید

۳) ار دیدن عکس ، فیلم ، تصاویر و خواندن مظالب تحریک کننده بپرهیزید (تماشا کردن فیلم های شاد و طنز به جای فیلم های محرک)

۴) ورزش کردن

۵) آغاز یک دوره یادگیری و شرکت در کلاس های مورد علاقه

۶) نپوشیدن لباس های تنگ و جذب

۷) با خستگی کامل به رختخواب رفتن

۸) نماندن زیاد در حمام و زیر دوش

۹) از پرخوری بپرهیزید و معده تان هیچگاه کاملاً پر نباشد.

۱۰)  استفاده از غذاهای محرک و پرانرژی را ترک و یا محدود کنید.

۱۱) سعی کنید هیچگاه تنها نباشید و با خود خلوت نکنید .

۱۲) عنان افکار خود را در اختیار بگیرید و نگذارید به هر کجا که می خواهد برود

 

به طور کلی می توان گفت مهمترین عامل برای ترک عادت خودارضایی کنترل ذهنی و تقویت اراده است،امیدواریم این مقاله دکتر سلام برای استفاده شما عزیزان موثر بوده باشد.

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.