images

زیاده‎روی در مصرف زولبیا بامیه به وضوح موجب افزایش وزن و بالارفتن میزان قندخون بدن می‎شود،برای تنظیم و کنترل بودن قند خون تان، خرمای مصرفی ترجیحا از نوع زرد زاهدی باشد

یک کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری، خرما، کشمش و توت خشک را جایگزین مناسبی برای زولبیا و بامیه بر سر سفره‌های افطاری دانست و گفت: مصرف خرما در ماه مبارک رمضان و هنگام افطار توصیه می‎شود؛ چراکه سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن هضم و جذب بهتر غذا می‌شود.

بهمن فروزنده با اشاره به استفاده از زولبیا و بامیه در ماه رمضان، اظهار کرد: زیاده‎روی در مصرف این دست از شیرینی‌ها به وضوح موجب افزایش وزن می‎شود، بنابراین مصرف خرما، کشمش و توت خشک به جای زولبیا و بامیه از سوی کارشناسان تغذیه به روزه داران توصیه می‌شود.

به گزارش روز نو، وی افزود: مصرف قندها و شیرینی‏‌های طبیعی مانند خرما، کشمش و توت خشک که منبع خوبی از املاح،‌ ویتامین‎ها و انرژی‎ها هستند به جای انواع شیرینی تهیه شده با شکر توصیه می‌‎شود.

فروزنده به تشریح خواص خرما پرداخت و گفت: خرما میوه‏‌ای انرژی‎زا و سرشار از آنتی اکسیدان‎ها، ویتامین‏‌ها و عناصر معدنی است که باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود و مصرف آن در ایام روزه داری بدلیل طبع گرم و در اختیار گذاشتن سریع انرژی برای بدن بسیار ارزشمند است.

وی افزود: این میوه سبب تحریک هورمون‌های رشد در کودکان و نوجوانان می‎شود و با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به بیماری‎های مختلف از جمله برخی سرطان‌ها و کم خونی جلوگیری می‌کند.

به گفته وی، میوه خرما فاقد چربی و پروتئین ولی دارای حدود ۷۰ درصد کربوهیدرات(بیشتر از نوع قندهای محلول) است و مهم‌ترین قندهای میوه خرما گلوکز و فروکتوز است که سبب تولید کالری زیاد می‌شود.

فروزنده اظهارکرد: به ازای مصرف هر کیلوگرم خرما حدود ۳۰۰۰ کالری ایجاد می‎شود به همین دلیل خرما میوه‎ای انرژی‌زا خوانده می‎شود.

وی گفت: مصرف میوه خرما در همه ماه‎های سال بخصوص ماه مبارک رمضان و هنگام افطار توصیه می‎شود، چراکه سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن هضم و جذب بهتر غذا می‌شود.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: مصرف خرما برای بیماران دیابتی باید بر اساس میزان قند خون و با نظر پزشک یا کارشناس تغذیه انجام گیرد و در صورت تنظیم و کنترل بودن قند خون آنان، خرمای مصرفی باید از نوع زرد زاهدی باشد.

فروزنده هم‌چنین در خصوص مصرف توت خشک به جای شیرینی‏‌های تولید شده با شکر، گفت: توت سفید سرشار از املاح معدنی، تانن، مواد چربی و ویتامین‌های A و C است.

به گفته وی، توت به علت داشتن مواد قندی بدن را تقویت می‌کند، ادرارآور، آرامبخش اعصاب و برای بیماری‌های دستگاه تنفسی و زخم معده مفید است.

فروزنده مصرف مغزها،‌ موز،‌ آب و آبمیوه تازه در فواصل افطار تا سحر را نیز در این ماه توصیه کرد و افزود: هم‌چنین بهتر است مصرف غذاهای سرخ شده، خیلی شیرین، شور و ترش به حداقل برسد.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: روزه‎داران باید از مصرف نوشیدنی‎های گازدار، چای پررنگ و قهوه با توجه به زمان طولانی روزه داری خوداری کنند؛ چراکه مصرف آن باعث دفع مایعات بدن از طریق ادرار می‎شود و بدن با کم آبی، درد و گرفتگی عضلات مواجهه می‌شود.