کاهش احتمال ابتلا به آسم در نوزادان با مصرف سبزیجات در بارداری میسر می باشد. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله اروپایی تغذیه بالینی، خوردن سبزیجات بیشتر فقط به نفع شما نیست؛ اگر باردار هستید، ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به آسم در نوزادتان نیز کمک کند. در این مطالعه، محققان موسسه تحقیقات ملی بهداشت و توسعه در ژاپن در مورد این که چگونه مصرف سبزیجات در مراحل اولیه بارداری، می تواند سلامت نوزادان، به ویژه خس خس کردن آنها را تحت تاثیر قرار دهد، بررسی داشته اند. با بخش سلامت کودک و مراقبت های دوران بارداری دکتر سلام همراه باشید.

کاهش احتمال ابتلا به آسم در نوزادان

آسمیک بیماری است که به التهاب ریه ها و راه های هوایی اشاره دارد که وقتی در معرض عوامل خاص (آلرژن ها) قرار می گیرد، نفس کشیدن را دشوار می سازد. با این که این شرایط برای بزرگسالان و کودکان یکسان است، بعدها وقتی که این کودک بزرگتر شده و تحت تاثیر این آلرژن ها قرار می گیرد، او را در معرض مجموعه ای از چالش های منحصر به فرد قرار می دهد.

کاهش ابتلا به آسم در نوزادان

به طور خاص، این باعث ضعیف شدن كیفیت زندگی كودكان می شود، زیرا این شرایط، در بازی طبیعی، ورزش، فعالیت های مدرسه و حتی خواب وی مداخله می کند. این بر پیشرفت آنها تاثیر می گذارد، زیرا آنها به دلیل شرایط نامناسب، روزهایی از مدرسه از دست می دهند. آسم دوران کودکی، همچنین یکی از دلایل ویزیت کودکان در بیمارستان است. اگر این بیماری کنترل نشود، این امر می تواند حتی منجر به حملات بالقوه خطرناک تر و تهدید کننده زندگی شود.

بر اساس آخرین اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، بیش از 750000 نوزاد در ایالات متحده مبتلا به این بیماری، هستند. بیش از نیمی از حملات این بیماری، ظرف یک سال، متعلق به همین کودکان است.

در مطالعۀ گروهی که در توکیو انجام شد، محققان برای جمع آوری اطلاعات از پاسخ دهندگان باردار، به ویژه درمورد عادات تغذیه ای و عادت به تکرار مصرف برخی انواع مواد غذایی در آنها استفاده کردند. دو سال پس از تولد فرزندان این گروه باردار، تیم تحقیقاتی در پی جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعه بین المللی آسم و آلرژی در دوران کودکی دوباره با این مادران و فرزندان آنها ملاقات کردند. پاسخ های داده شده توسط پاسخ دهندگان برای تعیین هر گونه ارتباط بین مصرف سبزیجات از طرف مادر و وجود خس خس در کودکان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

محققان دریافتند کودکان مادرانی که برگهای سبز و سبزیجات غنی از فولات بیشتری مصرف میکردند، نسبت به کودکان مادرانی که سبزیجات کمتری مصرف می کردند، دارای خس خس سینه کمتری بودند. آنها همچنین دریافتند که این اثر بخصوص برای مادرانی درست بود که در سه ماهه اولیه بارداری مصرف سبزیجات بیشتری داشتند؛ اگرچه، چنین ارتباطی برای زنان در وسط و یا در پایان دوران بارداری آنها یافت نشد.

محققان نتیجه گرفتند: “مصرف سبزیجات مادر در اوایل دوران بارداری ممکن است اثر محافظتی در برابر آسم کودکان در 2 سالگی داشته باشد.”

کاهش ابتلا به آسم در نوزادان

کاهش احتمال ابتلا به آسم در نوزادان با مصرف سبزیجات بیشتر

وقتی مردم می گویند که زنان باردار برای دو نفر میخورند، درست است: کودکی که هنوز به دنیا نیامده، به شدت بر رژیم مادر تکیه می کند تا ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد خود را از وی دریافت کند. این موارد عبارتند از:

بتا کاروتن که برای پیشرفت سلول و بافت، سیستم ایمنی و رشد ضروری است.

فولات که موجب افزایش وزن هنگام تولد و جلوگیری از نقص لوله عصبی می شود.

پتاسیم که فشار خون را تنظیم می کند.

ویتامین C که برای رشد استخوان و کلاژن سازی مورد نیاز است.

در اینجا برخی از سبزیجات توصیه شده برای زنان باردار معرفی می شود:

آووکادو غنی از فولات است که به رشد مغز جنین کمک می کند.

ریشه چغندر، به سم زدایی از خون در دوران بارداری کمک می کند، که مانع از هر گونه نقص مادرزادی می شود.

فلفل دلمه ای که حاوی ویتامین C است و به بازسازی بافت های بدن و جذب آهن کمک می کند.

نخود سبز غنی از ویتامین K است که به رشد استخوان کمک می کند.

سیب زمینی شیرین نه تنها به مادران کمک می کند که شیر بیشتری تولید کنند، بلکه باعث افزایش تولید گلبول های قرمز در جنین می شوند.

گوجه فرنگی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی  بالای آن، از آسیب سلول در طول حاملگی جلوگیری می کند.

بازگردان: سیما آزاد فلاح