spices_20and_20herbs

طب سنتی و عرقی جات گیاهی برای هرکدام از مشکلات بدن انسان یک جور فایده و تاثیر دارند پس خواص این داروهای طبیعی و خدادادی را فراموش نکنید

هر یک از عرقیات یک قانون و دستورالعملی برای مصرف دارند که رعایت نکردن آن برابر است با خنثی شدن خواص این داروهای طبیعی و خدادادی؛ پس آشنایی با دستورالعمل برخی از عرقیات، چندان هم بی فایده نیست.

نمی‌خوابید؟

2ساعت قبل از خواب این عرق را بخورید:

اگر از مشکل افسردگی و ضعف اعصاب رنج می‌برید، خواب خوبی ندارید و حتی بی‌حوصله و بی‌طاقت هستید، می‌توانید ترکیب مساوی از عرقیات، بادرنجبویه، نسترن، گل‌گاو زبان یا بهارنارنج را 2ساعت قبل از خواب بنوشید؛ اگر از طعم آن لذت نمی‌برید می‌توانید این عرق را با کمی عسل مخلوط کنید، عسل یکی از بهترین مواد محبوب کبد و غذای مغز است که طعم عرقیات را دلپذیر کرده و مقبولیت دارو را نیز بیشتر خواهد کرد؛ این دارو خواب بیماران را تنظیم می‌کند.

می‌خواهید ذهن‌تان را تقویت کنید؟

قبل از صبحانه این عرق را بخورید:

حکمای طب سنتی بر این باور هستند که عرقیات گیاهی می‌توانند در برابر داروهای شیمیایی عوارض کمتری برای کودکان داشته باشند به همین دلیل یکی از خواص داروهای لطیف این است که می‌توان آنها را برای افراد کم سن و سال نیز تجویز کرد. درواقع یکی از فلسفه‌های تولید عرقیات همین مسئله را تایید می‌کند که کودکان نیز می‌توانند از آنها استفاده کرده و از خواص‌شان بهره‌مند شوند. پس هم افراد بزرگسال و هم افراد کم سن و سال‌تر در فصل امتحانات 2ساعت قبل از صرف صبحانه و رفتن به جلسات امتحانی می‌توانند ترکیبی از عرق نسترن، بادرنجبویه و بهارنارنج را همراه با کمی عسل مصرف کنند. این نوشیدنی حافظه و کارایی مغز را تقویت می‌کند.

زیاد نفخ می‌کنید؟

بعد از غذا این عرق را بخورید:

در حال حاضر مرسوم شده که افراد بعد از مواجه شدن با مشکل نفخ، از عرق نعناع برای درمان استفاده می‌کنند درحالی‌که عرق نعناع باعث تشدید یبوست و ریفلاکس معده می‌شود؛ برای حل کردن مشکل نفخ باید مشکل ذاتی گوارش حل شود درحالی‌که عرق نعناع ممکن است مشکل نفخ را در کوتاه‌مدت رفع کند اما ریفلاکس معده را بیشتر خواهد کرد. گلاب یا همان گل سرخ می‌تواند در درمان مشکل نفخ موثر واقع شود به این شرط که به صورت داغ مصرف شود؛ اگر با این روش مشکل نفخ حل نشد، می‌توان از ترکیب و مخلوط عرق نعناع وگلاب داغ‌شده استفاده کرد. درواقع این عرق به این دلیل باید داغ باشد که گرما مجاری روده را که در اثر عصبانیت بسته شده است، باز کرده و به آنها فرمان آرامش و راحتی می‌دهد. گرما اثر فیزیکی و شیمیایی دارد که گاز را در خود حل و جذب می‌کند.

 برای مصرف این عرق پرفایده زمان خاصی اعلام نمی‌شود بلکه هر زمان که نفخ کلافه‌تان کرده، می‌توانید از این عرق داغ برای بهبود استفاده کنید. اما به این توصیه دقت کنید که اگر از مشکل نفخ خسته شده‌اید، موقع غذا خوردن از آب خوردن، حرف زدن، جروبحث و عصبانیت پرهیز کنید چراکه هر یک از این حالات هیجانی در زمان غذا خوردن می‌توانند ترشح اسیدی معده را افزایش و درمقابل میزان ترشح صفرا را به داخل روده کم کرده و نفخ را تشدید کنند.

احساس افسردگی می‌کنید؟

هر شب این عرق را بنوشید:

حکمای طب سنتی اعتقاد دارند که مشکلات روحی و روانی، افسردگی، کم طاقتی و عصبانیت افراد به دلیل خشکی مزاج مغز است به همین دلیل عرق کاهو به خاطر سردی و رطوبتی که دارد، می‌تواند از عصبانیت فرد کاسته، افسردگی را کاهش دهد و به تنظیم خواب فرد کمک کند. اگر فردی بیمار، خشک، گرم و فردی عصبی و کم‌تحمل است، می‌تواند 2 ساعت قبل از خواب، یک لیوان از این عرق را بنوشد و این اطمینان را داشته باشد که خوابش تنظیم شده و آرام‌تر می‌شود.

 زیاد غذا می‌خورید؟

همزمان با غذا این عرق را بنوشید:

اگر از معضل اضافه وزن رنج می‌برید و نمی‌توانید اشتهای‌تان را کنترل کنید، بهتر است هر زمان که در حال صرف وعده‌های غذایی هستید، از عرق زیره نیز استفاده کنید. به طوری‌که همراه با غذا می‌توانید از آن بهره‌مند شوید. عرق زیره با کم کردن اشتها، سوخت و ساز چربی را افزایش می‌دهد و دراین فرآیند به کبد فشار زیادی وارد می‌کند. به همین دلیل زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث زرد شدن رنگ پوست، لک آوردن، خشک شدن دهان و ترک برداشتن لب‌ها شود. پس برای اینکه از این عوارض دور بمایند، عرق زیره را همراه با عرق لیمو ترش مصرف کنید، لازم است بدانید که ترکیب این دو عرق با یکدیگر، در قالب دارو، افشره و حتی عرق ترکیبی موجود است.

می‌خواهید کبد‌تان سالم بماند؟

نیم ساعت قبل از غذا این عرق را بخورید:

اگر می‌خواهید عملکرد کبدتان را تقویت کنید و با پاکسازی کبد به بهبود فرآیند آن کمک کنید، بهتر است عرق شاه‌تره بنوشید. عرق شاه‌تره برای تصفیه کبد موثر بوده و مکمل عرق کاسنی است؛ شاه‌تره معتدل است و سردی عرق کاسنی را خنثی می‌کند؛ به همین دلیل این دو عرق گیاهی همراه با یکدیگر تجویز و مصرف می‌شوند؛ پس فراموش نکنید که اگر دهان بد بو و تلخ‌مزه‌ای داشته، کک و مک یا لکی روی صورت دارید و رنگ و روی‌تان زرد رنگ است، کبدتان بیمار است و باید نیم ساعت قبل از صرف غذا، نوشیدن یک لیوان از این عرق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. فراموش نکنید که مصرف این دارو در طولانی مدت موثر است و باید حداقل 40 روز ترکیبی از این عرقیات را مصرف کنید.

بی‌اشتهایید؟

یک ساعت قبل از غذا این عرق را بخورید:

اگر از مشکل کم‌اشتهایی رنج می‌برید، می‌توانید از عرق افسنطین استفاده کنید. هیچ اشتهاآوری به اندازه افسنطین نیست. این عرق برعکس زیره عمل کرده و صفرابر است به همین دلیل رنگ پوست را تیره و زردی را از چهره کم می‌کند. این عرق را می‌توانید یک ساعت قبل از غذا مصرف کرده و به تاثیر مثبت آن پی ببرید.

می‌خواهید قلب‌تان تقویت شود؟

2 ساعت بعد از غذااین عرق را  بخورید:

عرق بیدمشک آرامش‌بخش و تقویت‌کننده قلب است، همچنین به سلامت کبد نیز کمک زیادی می‌کند اما زیاده‌روی در مصرف آن باعث ضعف قلب می‌شود. این عرق باید 2 تا 3 ساعت بعد از صرف یکی از وعده‌های غذایی به‌خصوص غذاهای سنگین مصرف شود. بیدمشک چندان برای افرادی که قلب ضعیفی دارند تجویز نمی‌شود چراکه مصرف آن حالت نشاط و سرحالی ایجاد می‌کند.

عطش دارید؟

هر روز این مخلوط را بنوشید:

مخلوطی از عرق کاسنی، شاه‌تره، بید و چنار می‌تواند به رفع عطش و تشنگی کمک زیادی کند و از آنجا که در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، روزه گرفته می‌شود، می‌توان از این عرقیات خنک استفاده زیادی کرد چراکه عطش معمولا به خاطر حرارت زیاد کبد و تجمع صفرای زیاد در بدن فرد ایجاد می‌شود. زمان دقیقی برای مصرف تعیین نشده، اما بهترین زمان مصرف یک لیوان قبل از آغاز افطار و یک لیوان نیز بعد از پایان افطار است. درواقع یک ربع قبل و بعد از غذا بهترین زمان مصرف است. لازم به توضیح است که عطش و تشنگی می‌تواند به دلیل غلظت خون ایجاد شود و دم کرده سماق نیز می‌تواند غلظت خون را کاهش داده و برای رفع تشنگی موثر باشد.