1326206_209

افراد مبتلا به بیماریهایی ازقبیل دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای سیستم گوارشی (معده و اثنی عشر)، اختلالات کلیوی، بیماریهای اعصاب و روان و آسم نباید بطورخودسرانه  در ماه رمضان مصرف داروهایشان را قطع کنند

دکتر محمد حسین خیاط کاشانی در گفت و گوبا مجله پزشکی دکتر سلام با بیان اینکه حذف یا تغییر خودسرانه مصرف دارو سبب اختلال در روند درمان می شود، گفت: مصرف بسیاری از داروها را می توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل کرد.

وی افزود: برخی از بیماران به جای آنکه در مدت زمان معین در طول روز داروی خود را مصرف کنند، آنها را همراه غذا به هنگام سحر یا بعد از غروب آفتاب مصرف می کنند که این امر به کاهش تاثیر دارو یا افزایش بسیار بالای دوز مصرف می انجامد، همچنین مصرف چندین داروی مختلف با هم اثربخشی آنها را کاهش داده یا از بین می برد یا باعث بروز عوارض جانبی می شود.

به گفته وی، بارداری، شیردهی و برخی از بیماریها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای سیستم گوارشی (معده و اثنی عشر)، اختلالات کلیوی، بیماریهای اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم است پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری و همچنین نحوه مصرف داروها مشورت کند.

خیاط کاشانی تاکید کرد: بیماران فشار خون، اختلالات غدد درون ریز و مشکلات روانی و مصرف کنندگان داروهای خوراکی ضد انعقاد که تنها یک بار مصرف شبانه دارو برای آنها کافی است، با نظر پزشک می توانند روزه بگیرند.

وی تصریح کرد: بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی و صرع، در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزه داری هستند و پزشکان باید به بیماران صرعی و آسم که با قطع دارو دچار مشکل می شوند، توصیه های لازم را ارائه کنند.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطر نشان کرد:در درمان عفونت ها نیز پزشک معالج می تواند با در نظر گرفتن نوع بیماری، آنتی بیوتیکی را انتخاب کند که با برنامه روزه داری تداخل پیدا نکند.

به گفته وی، بیماران دیابتی نیز باید توجه داشته باشند که هر چند روزه داری برای برخی از مبتلایان به دیابت بنا بر تشخیص پزشک معالج می تواند مفید باشد ولی تغییر خودسرانه دوز دارو و رژیم غذایی برخی بیماران ممکن است بسیار خطرناک باشد