فهمیدن این که باردار هستید می ‌تواند یک لحظه فوق العاده برای زوج ‌هایی باشد که منتظر پدر و مادر شدن هستند. در حالی که گرفتن تست بارداری از داروخانه آسان ‌ترین راه برای فهمیدن این موضوع است، اما چند گزینه دیگر نیز وجود دارند که می ‌توانید برای تست بارداری خود  امتحان کنید. یکی از این گزینه ها، خمیردندان است. اگر نمی‌ توانید به فروشگاه بروید، از خمیردندان می توانید استفاده کنید و گذشته از این، دارای یک جنبه سرگرم کننده نیز برای این است که آیا باردار هستید یا خیر. در این مقاله از بخش زنان و زایمان دکتر سلام، چگونگی انجام این کار و اینکه چقدر می ‌تواند موثر باشد را در اختیارتان می گذاریم.

تست بارداری خمیردندان چیست؟

در تست بارداری خمیردندان، زن از ادرار و خمیردندان برای بررسی وجود هورمون بارداری در ادرارش، استفاده می ‌کند. این روش، به او یک ایده روشن از نشانه ‌هایی را می ‌دهد که اخیرا تجربه کرده ‌است. با انجام تست خمیردندان، می‌ توانید بفهمید که آیا باردار هستید یا این که فقط یک هشدار اشتباه بوده است. رنگ خمیردندان در صورت تماس با هورمون‌ های بارداری در ادرار تغییر می‌ کند، بنابراین زن در صورت تغییر رنگ ادرار، باید نزد پزشک رفته تا حاملگی اش را مورد تایید قرار دهد.

تست بارداری با خمیردندان

تست بارداری با خمیردندان را چگونه باید انجام داد؟

انجام تست بارداری خانگی با استفاده از خمیردندان یک کار آسان است چون به موارد بسیار کمی نیاز دارد. این اولین تست بارداری است که زنان در مناطق روستایی به مدت چند دهه مورد استفاده قرار می دادند، زیرا گرفتن تست حاملگی به دلیل عدم وجود فروشگاه ‌های بزرگ پزشکی میسر نبود.

مواد لازم

  • خمیردندان سفید رنگ و ساده
  • دو فنجان تمیز
  • نمونه ای از ادرار صبح

چه باید کرد؟

گام اول جمع آوری تمام لوازم مورد نیاز است. این لوازم را در در دسترس خود قرار دهید.

یک قاشق چایخوری خمیردندان را درون فنجان بیندازید.

نمونه ای از ادرار صبح را بردارید و چند قطره از آن را روی خمیردندان بریزید. شما می توانید ادرار را مستقیما بر روی خمیردندان بریزید و یا از یک قطره چکان استفاده کنید.

با استفاده از یک تکه چوب تمیز، خمیردندان و ادرار را با یکدیگر مخلوط کنید و چند دقیقه آن را به کناری بگذارید.

پس از آن، مخلوط را از لحاظ تغییر رنگ بررسی کنید. خمیردندان ممکن است کمی آبی  شده باشد یا ممکن است تحت واکنش های دیگری قرار گرفته باشد مانند کف کردن یا داشتن حباب. اگر شاهد هر کدام از این واکنش ها بودید، شانس این که باردار باشید، وجود دارد.

اگر هیچ واکنشی رخ نداد، احتمالا باردار نیستید.

تست بارداری با خمیردندان

تست خمیردندان چگونه عمل می کند؟

ادرار یک زن باردار حاوی هورمون بارداری به نام hCG است که به مقادیر زیادی در بدن تولید می‌ شود. این هورمون با مواد شیمیایی خمیردندان واکنش نشان می‌ دهد و تغییر رنگ خمیردندان، کف و یا حباب ‌ها را در مخلوط مشاهده می ‌کنید. اگر هورمون به مقدار کافی وجود نداشته باشد، هیچ واکنشی نیز وجود نخواهد داشت، به این معنی که شما باردار نیستید.

این تست بارداری چقدر موثر است؟

این تست یکی از آسان‌ ترین روش ‌ها برای یک زن است که با خیال راحت و هر وقت که بخواهد بتواند این آزمایش را در حمام انجام دهد. با این حال، سوالاتی در مورد دقت و قطعی بودن نتیجه آن وجود دارد. اثر بخشی این تست به کیفیت و شرایطی که برای تست استفاده می ‌کنید، بستگی دارد، از جمله خمیردندان، فنجان‌ ها و حتی وسیله ای که خمیردندان و نمونه ادرار را هم می زنید. اگر هر کدام از این ها  آلوده باشند یا اگر خمیردندان کیفیت پایینی داشته باشد، نتیجه تست بارداری می ‌تواند اشتباه باشد.

نتیجه این تست، به چه معناست؟

اگر نتیجه تست بارداری با خمیردندان مثبت باشد، رنگ مخلوط تغییر خواهد کرد و به صورت کف یا حباب‌ در می آید و به این معنی است که چیزی در ادرار شما وجود دارد که با خمیردندان واکنش نشان می ‌دهد، که احتمالا همان هورمون hCG است و احتمال این که باردار باشید، وجود دارد. اگر بعد از 3 تا 5 دقیقه، هیچ تغییری در این مخلوط به وجود نیاید، احتمالا باردار نیستید. با این حال، اگر در رابطه با نتیجه آزمایش، احساس نگرانی دارید، به پزشک خود مراجعه کنید.

تست بارداری با خمیردندان

چگونه بهترین نتیجه را از تست بارداری بوسیله خمیردندان، به دست بیاوریم؟

مهم‌ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که از تمیزی و کیفیت این تست مطمئن شوید زیرا هر دوی این ویژگی ‌ها می ‌تواند اثرات بزرگی بر نتیجه تست شما داشته باشند. خمیردندانی که از آن استفاده می‌ کنید باید دارای رنگ ساده سفید و کیفیت بالایی باشد. سفید بودن خمیردندان، تغییر رنگ، و کیفیت خوب خمیردندان، واکنش هورمون ها را در ادرار بهتر نشان می دهند. فنجان ‌ها و وسیله ای که برای هم زدن استفاده می شوند، نباید آلوده باشند و قبل از استفاده باید تمیز شوند. رعایت این نکات تضمین می ‌کنند که هیچ نتیجه‌ اشتباهی به علت وجود هر گونه ماده خارجی در فنجان ها، روی نداده است.

مزیت ها و معایب این تست

هر چیزی در دنیا، مزیت ها و معایب خودش را دارد از جمله انجام تست بارداری در منزل. در اینجا برخی از مزایا و معایب این تست را که باید از آن اطلاع داشته باشید، ذکر می کنیم.

 مزیت ها

تست بارداری با خمیردندان یکی از ارزان ‌ترین روش ‌ها برای یک زن است تا باردار بودن یا نبودنش را بررسی کند. این تست، در مقایسه با قیمت یک تست بارداری استاندارد در یک فروشگاه پزشکی، عملا رایگان است.

انجام این تست بسیار آسان است زیرا زنان می ‌توانند به راحتی آن را در حمام انجام دهند.

این تست همچنین یکی از سریع ترین تست های باردرای است، زیرا در عرض چند دقیقه پس از مخلوط کردن ادرار با خمیردندان، نتیجه نهایی بدست ‌می آید.

معایب

نتیجه آزمون می ‌تواند گیج ‌کننده باشد چون تنها نیازمند به نوعی واکنش است. اگر می ‌خواهید نتایج درستی را به دست آورید، باید مقدار ادرار و خمیردندان تقریبا یکسان باشند.

زمان بندی در این تست، دقیق نیست. مواردی وجود داشته اند که تنها بعد از ده دقیقه، واکنش قابل ‌مشاهده بوده ‌است، در حالی که باید در حدود ۳ تا ۵ دقیقه طول بکشد.

نتیجه ممکن است اشتباه باشد. این می‌ تواند به دلیل کیفیت اقلام، زمان آزمایش باشد و یا حتی بدون هیچ دلیلی روی دهد.

تست بارداری با خمیردندان

میزان دقت تست بارداری با خمیردندان، چقدر است؟

شما قطعا می‌توانید در هر زمانی و در صورت لزوم، تست بارداری را با خمیردندان انجام دهید، اما زنان، همیشه نسبت به اعتبار نتایج بدست ‌آمده شک دارند. تست بارداری خمیردندان و ادرار، حدود ۸۵ % شانس موفقیت دارد اما احتمال نتایج نادرست در حدود ۱۵ درصد است، که قطعا نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. این می ‌تواند به دلیل عوامل قابل‌ کنترل یا حتی غیر قابل‌ کنترل مختلفی باشد، بنابراین همیشه بهتر است که در صورت شک و تردید، به پزشک خود مراجعه کنید.

شما می ‌توانید با تست بارداری خمیردندان، به راحتی در خانه، بارداری خود را مورد بررسی قرار دهید. انجام این تست بسیار آسان است و به هیچ چیز گران ‌قیمتی نیاز ندارد و یا زمان زیادی نیز طول نمی ‌کشد. با این حال، دقت کنید که از موارد با کیفیت استفاده کرده و آن‌ها را به طور کامل تمیز کنید تا صحت و درستی این تست دچار خدشه نشود.


بیشتر بدانید: