یافته‌ های جدید در مورد نقش ویتامین A در میانجی گری رابطه بین باکتری ‌های روده و سیستم ایمنی ممکن است برای ابداع درمان ‌های جدید بیماری های خود ایمنی مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و سایر بیماری های التهابی که روی روده تاثیر می گذارد، “حیاتی” باشد.

ویتامین A

تاثیر باکتری های روده بر ویتامین A

اثبات شده است که باکتری ‌های روده نقش حیاتی در حفظ سلامتی ما بازی می‌کنند. تحقیقات نشان داده‌ اند که تریلیون میکروارگانیسم هایی که میزبان روده ما هستند می ‌توانند ما را لاغر، جوان و سالم نگه دارند – هم در بدن و هم در ذهن.

اما چگونه باکتری ‌ها این کار را می ‌کنند؟ پاسخ اول مربوط به سیستم ایمنی است. مطالعات مختلف به آرامی رابطه پیچیده بین باکتری ‌های روده و سیستم ایمنی را حل کرده ‌اند. این مطالعات برهم کنش بین باکتری های مفید روده و باکتری ‌هایی که روده‌ های ما را تسخیر می ‌کنند و می توانند باعث بروز مشکلاتی در بدن شوند را نشان می دهند و به ما می گویند که چگونه بدن ما به بیماری پاسخ می دهد.

دانشمندان مدتی است که متوجه شده اند که میکروبیوم به تنظیم پاسخ های ایمنی کمک می کند. با این حال، بسیاری از مکانیسم های دقیق پشت این تعامل هنوز ناشناخته مانده است. به عنوان مثال، سیستم ایمنی بدن – که برای حفاظت از ما در برابر پاتوژن ها طراحی شده ‌است- دقیقا چگونه عمل می کند که این امکان را برای باکتری ‌ها فراهم می ‌کند که “دوستانه” در روده ما زندگی کنند؟

تحقیقات جدید ممکن است پاسخی را یافته باشند: ویتامین A. گروهی از دانشمندان که به رهبری شیپرا ویشناوا، استادیار میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشگاه براون در پراویدنس، دریافتند که سطح متوسط ویتامین A در روده از فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی جلوگیری می‌ کند.

یافته های منتشر شده در مجله Immunity ممکن است پیامدهای قابل توجهی برای اختلالات خود ایمنی مانند بیماری کرون داشته باشد.

ویتامین A

ویتامین A واکنش ایمنی را تحت کنترل نگه می ‌دارد

میکروبیوتای روده شامل بیش از 100 تریلیون باکتری است، محققان توضیح می دهند که این باکتری ها عمدتا به دو نوع باکتری های فرمیکوتس ( Firmicutes) و باکتری های Bacteroidetes تقسیم می شوند.

وایزنوا و تیمش، با استفاده از میکروبیوم یک مدل موش ، متوجه شدند که باکتری‌ های روده، پاسخ‌ های ایمنی میزبان خود را با تنظیم یک پروتئین که ویتامین A را در دستگاه گوارش فعال می ‌سازد، کنترل می ‌کنند.

این پروتئین، رتینول دهیدروژناز 7 (Rdh7) نامیده می شود زیرا ویتامین A را به رتینوئیک اسید تبدیل می کند که شکل فعال ویتامین A است.

علاوه بر این، دانشمندان دریافتند که باکتری های Firmicutes (باکتری هایی که بخشی از خانواده ﮐﻟوﺳﺗرﯾدﯾوم هستند) به طور خاص تر، بیان Rdh7 را پایین می آورد. دانشمندان بر این باورند که باکتری ﮐﻟوﺳﺗرﯾدﯾوم باعث می ‌شود که کبد مقدار زیادی از ویتامین آ را ذخیره کند.

وایزنوا و تیمش، موش ‌هایی را پرورش دادند که به طور ژنتیکی فاقد Rdh۷ در سلول ‌های تشکیل دهنده روده هایشان بودند. این جوندگان دارای سطوح کم اسید رتینوئیک در بافت روده و همچنین سلول های ایمنی کمتری هستند که مولکول به اصطلاح مولکول IL-22 را تشکیل می دهند. IL-22 یک مولکول سیگنال دهنده است که واکنش ضد میکروبی سیستم ایمنی را هدایت می کند.

محقق ارشد همچنین اشاره می کند که دیگر عناصر سیستم ایمنی – مانند سلول های ایمونوگلوبولین A و سایر سلول های T – پس از تخریب Rdh7 موش ها، یکسان باقی ماندند. این نشان می دهد که Rdh7 تنها کلید پاسخ سیستم ایمنی به باکتری ها است.

ویتامین A

درمان های جدید برای بیماری های خود ایمنی

دانشمندان تاثیر تحقیقات خود را توضیح می دهند. آنها می گویند که درک تعاملات بین باکتری های روده و پاسخ ایمنی می‌ تواند روش ‌های درمانی جدید برای اختلالات خود ایمنی مانند بیماری التهاب روده را روشن کند.

ویشناوا می ‌گوید: ” بسیاری از این بیماری‌ ها به افزایش پاسخ ایمنی یا فعال‌سازی ایمنی بدن نسبت داده می ‌شوند، اما روش جدیدی پیدا کرده‌ ایم که باکتری در روده ما می ‌تواند واکنش ایمنی را کاهش دهد.”

وی افزود: “این تحقیق می تواند در تعیین درمان در مورد بیماری های خود ایمنی مانند بیماری کرون یا سایر بیماری های التهابی روده و همچنین کمبود ویتامین A حیاتی باشد.”

در آینده، دانشمندان قصد دارند بررسی کنند که چرا سرکوب Rdh۷ برای پاسخ ایمنی بدن حیاتی است و چگونه باکتری، بیان ژن را کنترل می ‌کند.

ویشناوا اظهار کرد: “تغییر در وضعیت ویتامین A و ژن های متابولیکی ویتامین A همزمان با بیماری های التهابی روده است، اما ما نمی دانیم که آیا این باعث التهاب می شود یا خیر. ما امیدواریم که یافته ‌های ما – که باکتری ‌ها می ‌توانند نحوه تولید ویتامین A در روده یا کبد را تنظیم کنند – می ‌تواند به روشن کردن این مساله کمک کند که افزایش و کاهش این ویتامین در التهاب روده چه تاثیری دارد و دقیقا چگونه عمل می کند”.

محقق با تاکید بر نقش رژیم غذایی و باکتری های روده در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، ادامه می داد که” هم رژیم غذایی و هم باکتری های موجود در روده ما به شدت به تنظیم نحوه رفتار سلول ‌های ایمنی بدن مرتبط می باشند.”

شیپرا ویشناوا گفت: “پیدا کردن آنچه که این ارتباطات در یک سطح مولکولی، مهم است که بدانیم چگونه می توانیم از رژیم یا باکتری یا هر دو آنها با هم برای تأثیر درمان در بیماری های التهابی یا عفونی استفاده کنیم.”


بیشتر بدانید: