دلایل دیدن خون در ادرار چیست؟ به نظر می رسد عجیب است، اما شما همیشه نمی توانید بدانید در ادرار شما خون است. گاهی اوقات مقدار این خون بسیار کم است و تنها به وسیله میکروسکوپ قابل شناسایی است زمانی که پزشک شما ادرار شما را به منظوری دیگر آزمایش می‌ کند. یک هشدار می‌ باشد اگر در ادرار خود خون مشاهده کردید! اما در اغلب اوقات این خطر جدی نیست. در برخی موارد این علامت از یک مشکل بهداشتی بزرگ پرده بر می‌ دارد. بنابراین در صورت مشاهده خون در ادرار خود حتما پزشک خود را مطلع سازید. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی دلایل دیدن خون در ادرار می پردازیم.

عفونت ادراری یکی از دلایل دیدن خون در ادرار

این اتفاق می افتد زمانی که باکتری ها بخشی از بدن شما را آلوده می کنند که باعث ایجاد و ذخیره ادرار در مثانه و مجاری ادرار شما می‌ شود. در موارد جدی، ممکن است درد در شکم یا کشاله ران داشته باشید. اما گاهی اوقات، به خصوص اگر شما بزرگسال هستید، ممکن است هیچ علامتی نداشته باشید. عفونت‌های ادراری بسیار رایج هستند و آنتی بیوتیک ها معمولا آنها را ز بین می‌ برند.

خون در ادرار

عفونت کلیه

عفونت ادراری می‌ تواند ممکن است از طیق کلیه و مجاری ادراری شما موجود باشد. علائم اغلب مشابه هستند، اما با عفونت کلیه احتمال بیشتری وجود دارد که تب و درد را در بدن خود احساس کنید و این می تواند جدی باشد، به خصوص اگر به قسمت های دیگر بدن شما گسترش یابد. بنابراین مطمئن شوید که اگر علائم را در خود احساس می‌کنید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

سنگ کلیه یکی از دلایل دیدن خون در ادرار

هنگامی که بدن شما بیش از حد کلسیم یا سایر مواد معدنی را دریافت کرده باشد و موفق به دفع آن‌ ها نبوده باشد در کلیه شما سنگ کلیه تشکیل می‌ شود. سنگ کلیه می‌ تواند بسیار دردناک باشد مخصوصا احساس درد در باسن و دنده‌ ها بسیار زیاد است. شما ممکن خون یا حتی تکه‌ ای استخوان در داخل ادرار خود مشاهده کنید. اگر سنگ کلیه شما کوچک باشد ممکن است به وسیله ادرار دفع شود اما اگر بزرگ باشد احتیاج به عمل جراحی دارید تا سنگ‌ها را از کلیه خود خارج کنید.

پروستات متورم

عفونت، جراحی و یا ضربه به این غده‌ ی مردانه می‌ تواند باعث مشاهده خون در ادرار شود. علاوه بر مشاهده خون در ادرار، ممکن در هنگام خروج ادرار احساس درد بسیار شدیدی داشته باشید. همچنین ممکن در شکم و یا کشاله ران نیز احساس درد داشته باشید. نوع درمان بستگی به عوامل مختلفی دارد اما اغلب با آنتی بیوتیک‌ ها و مسکن‌ ها می‌ توانید درد را درمان کنید.

خون در ادرار

بیماری‌های کلیوی یکی از دلایل دیدن خون در ادرار

ژن‌ هایی که به طور ارثی از والدین به شما به ارث می‌ رسد می‌ توانند کیست‌ هایی را روی کلیه شما ایجاد کنند. آن‌ ها می‌ توانند به اندام‌ های شما آسیب وارد کنند و باعث ایجاد دیدن لکه خون در ادرار شما شوند. اکثر افرادی هیچ علائمی از این بیماری را تا سن 30 تا 40 سالگی در خود مشاهده نمی‌ کنند. نشانه‌های این بیماری فشارخون بالا، احساس کرختی و سستی، تپش قلب واحساس درد در ناحیه کلیه‌ها می‌ باشد. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد اما دکتر شما می‌تواند برای کنترل کردن عوارض این کیست‌ های ارثی به شما کمک کند.

یک تمرین ورزشی سخت

دونده‌ ها ممکن است بیشتر از سایر ورزشکاران شاهد خون در ادرار خود باشند. اما امر بسیار شایع نیست و پزشکان دقیقا نمی دانند که چرا این اتفاق می افتد. ممکن است کمبود آب، آسیب به مثانه یا شکستن گلبول های قرمز بیشتر در تمرین‌های هوازی دلیل این امر باشد.

داروها

بعضی از داروها مانند آنتی بیوتیک پنی سیلین یا داروهای سرطانی سیکلوفسفامید می توانند در ادرار شما خون به وجود آورند. زمانی این اتفاق برای شما رخ می‌ دهد که داروهایی مانند آسپیرین یا هپارین رقیق کننده خون را مصرف کنید، به خصوص اگر در حال حاضر شرایطی مانند عفونت مجاری ادراری دارید که باعث می شود خونریزی مثانه شما راحت تر شود.

خون در ادرار

تروما و دیدن خون در ادرار

یک ضربه شدید معمولا در ناحیه کمر یا پشت باعث ایجاد خون در ادرار می شود. ممکن است در یک سقوط یا یک تصادف اتومبیل این اتفاق رخ دهد یا اگر چیزی سنگین را بلند کرده باشید. اغلب اوقات با استراحت بهتر می شود، هرچند پزشک باید از شما مراقبت کند تا مطمئن شوید که به خوبی بهبود یافته‌اید. اگر آسیب شدید باشد ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

سرطان

خون در ادرار یک نشانه کلیدی از سرطان مثانه است. همچنین ممکن است نشانه ای از سرطان کلیه یا پروستات باشد. در برخی موارد ممکن است علائم دیگری نداشته باشید. این یکی از دلایلی است که مهم است که اجازه دهید دکتر شما از دیدن خون در ادرار شما مطلع شود. دکتر می‌ تواند شرایط را جدی‌ تر دنبال کند یا هر نوع درمانی که ممکن است نیاز داشته باشید را آغاز کند.

تشخیص مشکل

برای پیدا کردن دلیل خون در ادرار شما پزشک شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و وضعیت سلامت شما و خانواده شما سوال خواهد کرد. یک آزمایش ادرار برای مشاهده گلبول‌ های قرمز و سایرعفونت‌های دیگر تجویز می‌کند. همچنین ممکن است از کلیه و مثانه شما سی تی اسکن درخواست کند. همچنین ممکن است برای تشخیص سرطان یک نمونه از ادرار شما را مورد آزمایش قرار دهد.