آیا جزء آن دسته از انسان هایی هستید که اضطراب زیادی دارند؟ آیا همیشه نگران و مضطرب هستید؟ نگرانی در اشکال مختلف خود را نشان می دهد مانند احساس ترس و وحشت در موقعیت های اجتماعی یا ترس و نگرانی در مورد سلامتی، کار یا خانواده. اگر نتوانستید این مشکلات را حل کنید با پزشک خود مشورت کنید. دکتر با صحبت کردن می تواند تشخیص دهد که چه مشکلی باعث ایجاد نگرانی در شما می شود و می تواند آن را کنترل کند. در این مقاله از بخش روانشناسی دکتر سلام به بررسی انواع اضطراب و راه های درمان آن می پردازیم.

بیماری اضطراب عمومی

ممکن است که نگرانی های بی مورد در مورد مسائل ساده و روزمره مثل پول، سلامتی، خانواده یا کار داشته باشید. ممکن است با یک اتفاق کوچک منتظر بدترین اتفاقات باشید. کنترل این نگرانی ها که ماه ها ادامه داشته است را نمی توان سریع در دست گرفت. این ترس و نگرانی ها بر روی خواب و تمرکز افراد تاثیر می گذارد، ممکن است امکان استراحت را از او سلب و او را تبدیل به انسانی خسته و تحریک پذیر می کند.

انواع اضطراب و راه های درمان آن

بیماری اضطراب اجتماعی

این بیماری یک کمرویی ساده نیست. شخص از روبرو شدن با دیگر افراد هراس دارد و در موقعیت های اجتماعی دستپاچه می شود. این مشکل معمولا در دوران نوجوانی آغاز می شود. فرد ممکن است احساس ضعف و خجالت کند.

اختلال ترس و هراس

هراس و ترس ممکن است بدون هیچ منشائی اتفاق بیفتد. هر زمانی ممکن است رخ دهد حتی وقتی که فرد در خواب است. اگر به طور مداوم دچار حملات ترس و هراس می شوید و یا از دیگر حملات هراس واهمه دارید، دچار اختلال هراس شده اید. این بیماری معمولا در اوایل بزرگسالی اتفاق می افتد. احتمال دچار شدن خانم ها دو برابر آقایان است. نشانه ها و علائم مشترک این بیماری عبارتند از: افزایش درد در شکم یا تپش قلب هنگام حملات هراس. این حملات عصبی معمولا سریع اتفاق می افتند و به سرعت از بین می روند. دیگر علائم آن تنگی نفس، خفگی، ترس از مردن و ترس از دیوانه شدن است.

انزوا طلبی

در گذشته، این بیماری را با اختلال هراس مرتبط می دانستند اما امروز به عنوان یک اختلال جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد. فرد ممکن است از قرار گرفتن در مکان های عمومی امتناع کند مثل مترو، استادیوم های ورزشی، قطار شهری یا پاساژ ها خرید. در حالت های جدی تر فرد ممکن است از قرار گرفتن بیرون از منطقه امن خودش به شدت احساس اضطراب کند.

انواع اضطراب و راه های درمان آن

ترس بیخود (فوبیا)

همه ی ما قطعا از مواردی ترس داریم متنند عنکبوت، آسانسور، ارتفاع یا دندانپزشک. اما اکثر مردم این ترس خود را کنترل می کنند. وقتی ترسی از حد خود گذشته و ایجاد اضطراب در فرد کند به طوری که بر زندگی و فعالیت های روزانه او تاثیر بگذارد و آن ها را مختل کند تبدیل به ترس یا فوبیا شده است.

درمان انواع اضطراب

درمان رفتار شناختی

اکثر بیمار های اختلال ترس از روش مشابهی درمان می شود. به عنوان مثال: مشاور به فرد کمک می کند که موقعیت ها را شناسایی کند و آن ها را بهتر بشناسد مثل خرید مجله، مدیتیشن. به فرد کمک می کند که تا افکار و رفتار خود را درک کند و آن ها را تغییر دهد. درمان این بیماری ممکن است  12 تا 16 هفته به طول بینجامد تا فرد احساس خوبی پیدا کند.

مقابله با ترس و اضطراب

این درمان به گونه ای است که فرد را با ترس و اضطراب خود رو به رو می کند. هر چه که به ترس های خود نزدیک تر شوید کمتر دچار اضطراب خواهید شد. اگر از این که در محیط اجتماعی قرار بگیرید مضطرب هستید به رستوران بروید. اگر فوبیای حشرات دارید بهتر است که یک تیشرت بخرید که تصویر حشره بر روی آن است این باعث می شود که به آن نزدیک تر شوید و از توجه کردن به آن دست بردارید.

پذیرفتن این که نیاز به درمان دارید

پذیرفتن این که دچار اختلال شده اید و باید به درمان بپردازید، باعث می شود که افکار منفی خود را بهتر بشناسید. یاد می گیرید که به آن ها فکر کنید و راه های مختلف تغییر و رفتار با آن ها را یاد می گیرید.

انواع اضطراب و راه های درمان آن

بازدارنده های سروتونین

این داروها بر روی مغز تاثیر می گذارند و سروتونین به مغز پیام می دهد که حالت ها و اضطراب را کنترل کند. این دارو ها برای درمان تمام اضطراب ها استفاده می شوند مثل داروهای افسردگی.

 بازدارنده های سروتونین- نورپین فرین

این داروها بر مغز بیمار و بر روی احوال و اضطراب اثر می گذارند. گاهی این داروها به عنوان درمان اولیه اختلال اضطراب عمومی به کار برده می شوند.

بنزودیازپین

این دارو تنش درون ماهیچه ها را از بین می برد و باعث آرامش فرد می شود. اما ممکن است بر روی فکر و خواب اثر بگذارد. اگر برای مدت طولانی از این دارو استفاده کنید با دوز دارو را بالا ببرید تا همان احساس سابق را تجربه کنید و ممکن است که به آن اعتیاد پیدا کنید.