072423-blood-pressure افراد مبتلا به این بیماری اگر فشار خونشان در کنترل نباشد دچار مشکل خواهند شد ،افرادی که بعضی از اعضای خانواده شان مبتلا به فشار خون هستند،مراقب باشند زیرا زمینه این بیماری را دارند

یک متخصص قلب و عروق علت اصلی بروز بیماری شایع فشارخون بالا در بین ایرانیان را ارثی و خانوادگی دانست و گفت: تلوتلو خوردن،لنگیدن متناوت و فشار خون کشنده از پیامدهای بی توجهی به این عارضه شایع است.

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام  منوچهر قارونی تأکید کرد: علت اصلی بیماری فشار خون بالا که در بین ایرانیان بسیار شایع است ارثی و خانوادگی است،‌ یعنی اگر فرد مبتلا به فشارخون است به طور قطع پدربزرگ یا مادربزرگ این فرد نیز به فشار خون مبتلا است و در حقیقت می‌توان گفت این بیماری با فرد به دنیا آمده است.

این متخصص قلب و عروق بیماری فشارخون را کنترل‌شدنی است و نه درمان شدنی، بنابراین باید دانست که تا پایان عمر باید برای کنترل این بیماری دارو مصرف کرد.

وی گفت: ممکن است فرد همراه با بیماری فشار خون وزن بالا و بیماری قند را نیز داشته باشد که در این صورت مجموعه این عوامل باعث تنگی رگ‌ها و در نهایت سکته می‌شود.

قارونی افزود: فشار خون می‌تواند به هر نقطه‌ای از بدن که دارای رگ است آسیب بزند، و از آنجا که تمام بدن به ویژه اندام‌های حیاتی مانند قلب، مغز، شبکیه چشم، کلیه و پاها مملو از رگ است پس این ارگان‌ها به شدت در معرض آسیب قرار دارند.

این متخصص قلب و عروق گفت: فشار خون در قلب باعث سکته قلبی، نارسایی قلبی، بزرگ شدن قلب، در کلیه باعث نارسایی کلیه و دیالیزی شدن فرد می شود.

وی عوارض فشار خون در پاها را تنگ شدن رگهای پا عنوان کرد و تصریح کرد: افراد مبتلا به این عارضه پس از 100 متر پیاده روی پادرد می‌گیرند و نیاز به استراحت دارند که به این عارضه اصطلاحاً لنگیدن متناوب می‌گویند.

قارونی افزود: فشارخون در چشم نیز باعث تنگ شدن رگهای شبکیه چشم، عروق و در نتیجه خونریزی چشم می‌شود که در نهایت به کنده شدن شبکیه و کوری ناگهانی منجر می‌شود.

این متخصص قلب و عروق درباره عوارض فشارخون بالا بر مغز گفت: این عامل باعث تنگی رگهای خونی در مغز و در نتیجه سکته مغزی و در نهایت فلج شدن بخشی از بدن می‌شود.

وی درباره قطع کردن ناگهانی دارو در مبتلایان به فشارخون هشدار داد: پس از قطع کردن دارو، فشارخون ناگهان بالا می‌رود و خونریزی مغزی و مرگ ناگهانی را در پی دارد.

قارونی چربی خون، وزن بالا و مصرف نمک را از عوامل ایجاد فشار خون بالا دانست و گفت: برای کنترل بیماری فشار خون باید ضمن کنترل مصرف این موارد، فعالیتهای بدنی با توجه به شرایط سنی است.

این متخصص قلب و عروق تلوتلو خوردن فرد، سیاهی رفتن چشمان، تنگی نفس و مگس پران چشم را شدیدترین حالات فشارخون بالا عنوان و تأکید کرد به فشار خونی که این عوامل را ایجاد کند فشارخون کشنده اطلاق می‌شود.

وی گفت: اگر پدربزرگ یا مادربزرگ کودکی به بیماری فشارخون مبتلا هستند باید از بدو تولد مراقب این کودک بود و با رعایت برخی نکات همچون کنترل مصرف نمک و چربی از بروز و تشدید این بیماری پیشگیری کنیم.

وی درباره علائم بیماری فشارخون بالا نیز گفت: معمولاً بیماری فشارخون بالا علائمی ندارد و این بیماری زمانی نشانه هایی مانند درد پس کله، تلوتلو خوردن و تهوع را از خود بروز می‌دهد که فشارخون به سطح خطرناکی رسیده است.

وی درباره خونریزی بینی در برخی مبتلایان به بیماری فشار خون گفت: خونریزی بینی در مبتلایان به بیماری فشار خون بسیار مفید است زیرا باعث می‌شود فشارخون به رگهای مغز آسیب نزند.