چگونه میتوان باعث بهبود خواب کودک شد؟ بهبود خواب کودک اگر صاحب فرزندی باشید، به خوبی می دانید که خواباندن و بیدارکردن بچه ها از خواب، بسیار پیچیده تر از پیچش موهای شماست! اغلب، ممکن است در شگفت باشید که کجای کارتان اشتباه است؛ یا خدا خدا کنید که فرزندتان به موقع بخوابد. خواب ناکافی سبب بدخو شدن کودکتان می شود و ممکن است بر توانایی تمرکز او تأثیر بذارد. همچنین در صورت نداشتن خواب کافی شبانه، احتمال دارد که کودکان؛ تمام طول روز بعدی را خسته و ضعیف به نظر برسند و در دراز مدت؛ مسائل بسیاری برایشان به وجود بیاید. بنابراین، چگونه باید چرخه بد خوابی را بشکنید؟ اگر شما اطلاع کافی در این مورد ندارید، در این مقاله از بخش سلامت کودک دکتر سلام، چند راهنمایی برای تنظیم وقت خواب فرزندتان ارائه شده است.

بهبود خواب کودک با زمان خواب سالم در خانواده

اگر اعضای خانواده تان تا دیر وقت در اتاق نشیمن فیلم تماشا کنند؛ نمی توانید از فرزندان خود انتظار خواب به موقع را داشته باشید. به منظور ترویج عادت سالم خواب به موقع در کودک خود، باید به موقع بخوابید تا او نیز از شما تبعیت کند. هنگامی که فرزندتان به خواب رفت، شاید شما و همسرتان بتوانید از تماشای فیلم در شب لذت ببرید، اما ابتدا حداقل طوری وانمود کنید که شما نیز خوابیده اید.

اختلالات خواب کودک

بعضی از کودکان ممکن است بدون هیچ مشکلی؛ زود به خواب روند و زود بیدار شوند اما بعضی از آن ها ممکن است در طول خواب خود چندین بار بیدار شوند. همچنین برخی از بچه ها به هنگام خواب؛ دچار مشکلات تنفسی می شوند، در حالی که برخی دیگر خروپف می کنند یا خوابگردی می کنند. این مسائل حتی در صورت خواب به موقع، می توانند مانع خواب بی وقفه ی شبانه کودکتان شوند. بهترین راه برای مقابله با اختلالات خواب؛ مراجعه به یک کلینیک خواب یا پزشکی است که بتواند کمکتان کند.

شام سبک

ما همیشه شنیده ایم که خوردن شام سبک؛ مهم است. اما در مورد کودکان، خوردن شام سبک ممکن است آنها را به علت گرسنگی در طول شب بیدار نگه دارد. اگر شام ​​خود را در اوایل شب خوردید، چند دقیقه قبل از خواب، به بچه تان یک میان وعده سالم مانند سالاد یا کراکر بخورانید. دقت کنید که میان وعده ی سالم چیزی است که سبک باشد و ‌بتواند به راحتی توسط بدن هضم شود. این کار مانع گرسنگی و مختل شدن خواب کودک شما خواهد شد.

بهبود خواب کودک با بغل کردن بالشتک

بعد از مدتی؛ احتمال دارد که کودکتان برای داشتن آرامش بیشتری؛ با شما نخوابد. بالش یا اسباب ‌بازی نرم مورد علاقه اش را کنارش قرار دهید تا زمان خواب؛ آن ها را در آغوش بگیرد. این کار حتی در صورت عدم حضور شما در اتاق، سبب احساس امنیت کودک می شود. دقت کنید که تنها از اشیا نرم برای این منظور استفاده کنید و همیشه او را از اشیا کثیف و خاک آلود دور نگه دارید

دمای اتاق و لباس خواب

با توجه به درجه‌ حرارت اتاق، لباس خواب مناسبی برای کودک خود انتخاب کنید. در صورتی که اتاق کودکتان مجهز به سیستم سرمایشی باشد از سردی و گرمی بیش از حد هوای داخل اتاق؛ اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت و بخصوص در فصل تابستان اجازه دهید که کودکتان به هنگام خواب؛ لباس گشاد و نرمی چون کتان به تن داشته باشد. اگر شما در مکانی زندگی می‌کنید که نسبتا سرد است، در فصل زمستان به کودکتان لباس ضخیم تری بپوشانید البته نه به ضخامت پشم. به آن‌ها یک ژاکت و یا پتوی گرم و راحتی بدهید تا نصف شب آن را کنار نزنند.

محیط اتاق

دقت کنید که اتاق تاریک و ساکت باشد. در صورتی که کودک شما از خوابیدن در تاریکی می‌ ترسد، از چراغ خوابی استفاده کنید که روشنایی ملایمی داشته باشد و نورش چشمان فرزندتان را اذیت نکند. به جای انتخاب چراغ خوابی با نور قرمز؛ از نورهای شبه آبی، زرد یا سبز استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که بقیه اعضای خانواده تان در صورت بیدار شدن؛ سر و صدایی راه نیندازند. پنجره ‌ها و پرده ‌ها را ببندید تا محیط بیرون حواس کودکتان را پرت نکند.

سعی کنید تمام این نکات مقدماتی را دنبال کنید تا به یک روال خاصی دست یابید. در یک زمان خاصی به رختخواب بروید و صبح زود بیدار شوید. دقت کنید که زمان بیشتری به وقت خوابتان اختصاص دهید تا کودک شما به اندازه کافی وقت داشته باشد که به خواب برود و بدون عجله بیدار شود.