در مورد پیشگیری از حمله قلبی و نارسایی احتقانی قلب چه می دانید؟ بیماری های مختلفی مانند فشار خون بالا، نقص ساختاری مانند کاردیومیوپاتی و آسیب ناشی از حمله قلبی می توانند سبب ایجاد حمله قلبی شوند. از آنجا که عواملی  مانند اضافه وزن داشتن، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و مصرف کوکائین، افزایش ریسک بیماری های قلبی را به دنبال دارد و روند پیشرفت آن را تسریع می بخشد، شما باید با تغییر این عادت ها برای کمک به دفع نارسایی قلبی تلاش کنید و مراقب سلامتی خود باشید. در این مقاله از بخش قلب و عروق دکتر سلام، به بررسی جمله قلبی و راه های پیشگیری از آن می پردازیم.

مروری بر حمله قلبی  و نارسایی احتقانی قلب

برخی حقایق کلیدی و مهمی وجود دارند که وقتی به نارسایی احتقانی قلب ختم می شود، باید در ذهن داشته باشید و آن ها را بدانید:

  • اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده دچار نارسایی احتقانی قلب شوند، گام اول داشتن یک هدف فیزیکی کامل است.
  • هر کسی می تواند به نارسایی احتقانی قلب مبتلا و درگیرشود؛ اما با این حال، این امر برای فردی که کوچک تر و جوان تر از ۷۰ سال باشد، غیرمعمول است.
  • آسیب ها و نارسایی های قلبی ممکن است به آرامی پیشرفت کنند و در ابتدا هیچ نشانه ای نداشته باشد.
  • اگر علت نارسایی احتقانی قلب برطرف و درمان شود، این بیماری می تواند کاملا ناپدید شود.

معمولا، این بیماری درمان نمی شود؛ اما اگر بیمار زودتر به بیماری خود پی ببرد و سریع متوجه شود، می تواند فورا گام هایی بردارد و اقداماتی انجام دهد تا از تشدید بیماری جلوگیری کرده و بتواند سال های طولانی تری زندگی کند.

اگر در معرض نارسایی و آسیب های قلبی قرار داشته باشید، باید هر چه زودتر علائم بیماری را تشخیص دهید. این نشانه ها عبارتند از:

  • افزایش وزن و پاها، قوزک پا و یا شکم ورم کرده ناشی از انباشته شدن مایعات در بدن
  • رگ های گردن ورم می کند و بزرگ می شود
  • اشتهای ضعیف، سوهاضمه، تهوع، یا استفراغ
  • تنفس یا خس خس کردن در حین فعالیت ها یا هنگام دراز کشیدن
  • مشکل خواب یا عدم تمرکز
  • خستگی و احساس ضعف
  • تپش های قلبی
  • سرفه های خشک، به خصوص در حالی که دراز می کشید و می خوابید
  • ادرار مکرر شبانه

توصیه های پیشگیری از حمله قلبی و نارسایی احتقانی قلب

این شش نکته را برای جلوگیری از ریسک نارسایی احتقانی قلب دنبال کنید:

۱. کنترل شرایط مزمن:

اگر شما فشار خون بالا یا بیماری عروق کرونر دارید (که شایع ترین علل نارسایی قلبی هستند) آن ها را به همراه دیابت، کلسترول بالا و اختلالات تیروئید و بیماری های دیگر تحت کنترل خود درآورید.

۲. ترک سیگار:

سیگار کشیدن یک عادت است که باید برای کمک به پیش گیری از بیماری های قلبی و بیماری های دیگر حذف شود.

۳. حذف نوشیدنی های الکلی

مصرف این نوع نوشیدنی ها را کنار بگذارید زیرا دارای عوارض زیادی برای حمله قلبی و نارسایی احتقانی قلب می باشد.

۴. مصرف نمک را کاهش دهید

نه تنها ازمصرف نمک به همراه غذا اجتناب کنید، بلکه ازغذاهای فرآوری شده که سدیم و نمک بالایی نیز دارند مانند بیکن، ژامبون، چیپس و سوپ های کنسرو شده و سبزیجات خودداری کنید و آن ها را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید.

۵. ورزش

مهم است که رژیم ورزشی و تمرینات منظمی را طبق تجویز پزشک خود حفظ کنید و داشته باشید.

۶. کاهش وزن و یا حفظ وزن سالم و مناسب

به مواد غذایی که مصرف می کنید توجه داشته باشید و مراقب باشید بیش از حد نخورید. اگر اضافه وزن دارید؛ حتما خوراکی هایتان را کم کرده تا به وزن ایده آل خود برسید.

نکته نهایی:

اگر با وجود تمام تلاش ها و مراقبت هایتان، همچنان به بیماری ها و نارسایی های قلبی مبتلا شدید، نگران نباشید. چون این موضوع به وسیله روش های متعددی می تواند به راحتی کنترل شود. دانشمندان حتی به راه هایی برای استفاده از درمان ژنی برای نارسایی احتقانی قلب پرداخته اند که احتمالا روش مناسب و کاربردی است.

تا آن زمان، درمان موفق وکاربردی ممکن است شامل تحت کنترل داشتن شرایط کلی بیمار با استفاده از مهار کننده های آنزیم (ACE)، مسدود کننده های بتا و دیورتیک ها (قرص های آب)، زیرنظر مداخلات پزشکی ضروری بودن مثل آنژیوپلاستی (با استفاده از یک بالون برای باز کردن انسداد شریانی) و استنت گذاری (گسترش یک شریان با دستگاه فلزی) باشد.