آیا می دانید چگونه میتوان آرتریت در زانو را درمان کرد؟ چندین نوع روش می تواند به درمان آرتریت در زانو ها کمک کند. استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) مثل ایبوبروفن یا آسپرین می تواند به طور موقت درد آرتریت را آرام کرده و التهاب در مفاصل زانو را کاهش دهد. با این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام همراه باشید تا در مورد درمان های آرتریت در زانو بیشتر بدانید.

درمان های آرتریت در زانو

درمورد استفاده از این داروهای غیر استروئیدی (NSAID) با پزشکتان صحبت کنید چرا که می توانند بر کلیه هایتان اثر گذاشته و اگر به صورت مکرر مصرف شود، باعث زخم معده می شود.

آرتریت در زانو

سایر دارو ها برای آرتریت شامل موارد ذیل می شود:

  • داروهای مسکن که به کاهش یا آرام شدن درد کمک کرده و ممکن است به عنوان جایگزینی برای NSAID تجویز شود.
  • کورتیکو استروئید ها (کورتون) که به التهابات کمک می کند.
  • اصلاح کننده های واکنش های بیولوژیکی که می توانند از سیستم ایمنی بدن در مقابل التهابات مفصلی جلوگیری کند.
  • داروهای تعدیل کننده ضد روماتیسم (DMARDs) که به طور مشخص به روماتیسم مفصلی (RA) کمک می کند.

داروهای تزریقی که می توانند به آرتریت زانو کمک کنند شامل موارد ذیل می شود:

  • مکمل های اسید هیالورونیک که التهابات مفصلی و درد را با روان کردن مفاصل زانو از بین می برد و به آن ها اجازه حرکت بیشتری را میدهد.
  • آمپول های کورتیکو استروئید ها (کورتون) که به زانو ها تزریق می شود تا التهابات و درد ها را آرام کند.
  • Arthrocentesis که در آن مایعات را با یک سوزن برای تست از مفاصل می کشند (این کار می تواند درد را نیز تسکین دهد).

اگر هیچ کدام از درمان های دیگر برای دردهایتان موثر نبود، ممکن است برای درمان آرتریت به جراحی نیاز پیدا کنید. سه نوع از جراحی ها که برای درمان آن بیشتر رایج است را در ادامه بیان خواهیم کرد:

  • جایگزین کلی مفصل: این روش متداول ترین شیوه ای است که در آن پزشک زانوی شما را با یک پروتز که از پلاستیک، سرامیک یا فلز ساخته شده است، جایگزین می کند.
  • استئو آموسی: در این روش پزشک استخوان های داخل زانو را برای کنترل آسیب و فشار بر زانو اصلاح می کند.
  • آرتروسکوپی: در این روش پزشک یک شکاف بر زانوی فرد به منظور برداشتن یا اصلاح محدوده آسیب دیده، ایجاد می کند.

با پزشکتان درمورد اینکه کدام درمان یا روند برای شما بهتر است صحبت کنید، اینکه کدام یک بر اساس سطح دردتان ، اینکه چقدر آرتریت بر زندگی روزمره تان تاثیر گذاشته و میزان آسیب به زانو کدام درمان برای شما مناسب تر است.

5 کلید طلایی برای درمان زانو درد

درمان های خانگی آرتریت در زانو و تغییر در شیوه زندگی:

نوع خاصی از تمرین ها می تواند به شما در حفظ عملکرد زانوها و کاهش درد کمک کند. از جمله می توانیم ایروبیک در آب، تمرینات قدرتی و تای چی را نام ببریم. به خصوص اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند به شما در تخفیف دردهای آرتروزی (OA) با کاهش فشار بر زانوها، کمک کند.

بعضی از مطالعات پیشنهاد کرده اند که مکمل های زیر ممکن است برای تسکین التهابات و دردهای ناشی از آرتریت زانو مفید باشد:

  • کپسایسین: که می تواند به روماتیسم های مفصلی (RA) وآرتروز (OA) کمک کند.
  • زردچوبه (کرکومین): که می تواند به روماتیسم های مفصلی (RA) وآرتروز (OA) کمک کند.
  • کندرو ایتین سولفات
  • سویای آووکادو (ASU): که از روغن ساخته شده است.

وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید:

اگر درد یا التهاب به هیچ یک از درمان ها واکنش نشان نداد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر درد بر زندگی روزانه تان اثر گذاشته به خصوص اگر نمی توانید بخوابید یا درد به حدی است که بر راه رفتن یا حرکاتتان تاثیر گذاشته، به پزشک مراجعه کنید.

برای تشخیص آرتریت زانو، پزشک ابتدا وضعیت سلامت جسمی شما را بررسی می کند. ممکن است از شما بخواهد که زیر اشعه X بایستید تا درصورت داشتن آرتریت آن را تشخیص دهد. همچنین ممکن است دستور اسکن استخوان یا یک MRI برای معاینه زانوهایتان بدهد.

درد زانو می تواند نشانه ای از این باشد که فرد پوکی استخوان دارد که در آن استخوان ها تراکم خود را از دست داده و شکننده تر می شوند. این وضعیت می تواند باعث درد و ناراحتی هایی مثل آرتریت شود. به همین منظور ممکن است پزشک تست تراکم استخوان به شما بدهد تا پوکی استخوان را به عنوان عامل دردهایتان تایید یا رد کند.

پزشک همچنین ممکن است از شما آزمایش لوپوس بگیرد که یک شرایط مزمن بوده و در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های خود حمله می کند. لوپوس می تواند باعث دردهای مفصلی و سایر دردها شود که در مجموع بر عملکرد بدن تاثیر می گذارد.

تشخیص زود هنگام آرتریت می تواند شما را یاری کند تا درمان مناسب را که به کاهش دردها و به دست آوردن توانایی حرکت بدون درد و مشکل کمک می کند، پیدا کنید. اگر زانو درد در انجام فعالیت های روزمره تان دخالت کرده است، هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.