سیاه سرفه چیست ؟ خروسک در نوجوانان که در پزشکی تحت عنوان سیاه سرفه  معروف است، یک عفونت باکتریایی است که بر سیستم تنفسی نوجوانان تاثیر می گذارد. نوجوان مبتلا به این بیماری، سرفه های شدیدی می کنند، جوری که به شنیدن صدایی شبیه صدای خروس هنگام دم و بازدم  ختم می شود. تشخیص زودهنگام و تجویز درمان مناسب ، به درمان عفونت و پیشگیری از تشدید آن کمک می کند. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی بیماری سیاه سرفه یا خروسک در نوجوانان و راه های درمان آن می پردازیم.

علل ابتلای نوجوانان به سیاه سرفه

سیاه سرفه در نوجوانان ناشی از ابتلای آنها به نوعی باکتری عامل بیماری سیاه سرفه به نام بوردتلا است. بر اثر سرفه یا عطسه فرد آلوده، عفونت در سرتاسر هوا پخش می شود؛ بنابراین، هنگامی که نوجوانان در مدارس، کالج ها و  حتی در خانه حضور دارند، ممکن است به راحتی به این  عفونت آلوده شوند. همچنین، مناطق پرجمعیت و غیر بهداشتی مناطق پرخطر برای (شیوع) این بیماری هستند.

خروسک, تب سیاه سرفه

علائم بیماری خروسک یا سیاه سرفه در نوجوانان

علائم خروسک یا سیاه سرفه در نوجوانان کاملا مشهود است. در اینجا ما فهرست برخی از نشانه های بارز ابتلای نوجوانان به عفونت را ارائه می کنیم:

  • سرفه شدید
    ابتلا به تب خفیف که معمولا زیر ۱۰۲ درجه فارنهایت و همراه با عطسه است
  • خستگی از آبریزش بینی
  • احساس خستگی هنگام غذا خوردن به علت سرفه شدید

 تشخیص سرفه در نوجوانان

انجام معاینه بدنی در مراحل اولیه ابتلا به سیاه سرفه، به پزشکان در تشخیص و درمان آسان عفونت  کمک می کند. پزشکان تاریخ بروز علائم و نشانه های معمول در نوجوان شما را نیز (به منظور درمان بیماری) لحاظ می کنند. وضعیت حلق و گلو نیز در تشخیص عفونت موثر است. درصورتی که دکتر  به ذات الریه مشکوک شود، ممکن است اشعه- ایکس قفسه سینه را توصیه کند.

درمان خروسک یا سیاه سرفه در نوجوانان

 درمان زودهنگام سیاه سرفه در پیشگیری از شیوع و گسترش ونیز وخامت و تشدید آن، از اهمیت بسزایی برخوردار است. به محض اینکه نوجوان شما علائم ابتلا به عفونت را نشان داد، با پزشک خود مشورت کنید و با اینکار به بهبودی هرچه سریعتر او کمک کنید. در اینجا برخی از درمان های مؤثر برای عفونت ارائه شده است.

۱. آنتی بیوتیک ها:

مصرف آنتی بیوتیک در مراحل اولیه ابتلای نوجوانان به سیاه سرفه، عفونت را محدود می کند و از تشدید آن جلوگیری می کند. تاثیر مصرف آنتی بیوتیک در مرحله دوم ممکن است به اندازه تاثیر مصرف آن در مرحله اول نباشد، اما از میزان شدت سرایت آن می کاهد و آن را به حداقل می رساند. پزشکان معمولا دوره مصرف چهارده روزه آنتی بیوتیک را برای نوجوانان توصیه می کنند. به منظور جلوگیری ازخطر عود کردن بیماری، مطمئن شوید که نوجوان شما  دوره مصرف آنتی بیوتیک را تکمیل کرده است.

۲. مراقبت حامی یا پشتیبان:

(استخدام یک پرستار جهت ارائه) مراقبت های حمایتی در زمانی که خودتان مبتلا به سیاه سرفه شده اید و برای اینکه خیال نوجوانتان هم از بابت شما راحت باشد، ضروری است. به منظور جلو گیری از کم آب شدن بدن نوجوانتان و نیز برطرف شدن علائم عفونت، آب و مایعات را به مقدار فراوان را برای او فراهم کنید. در صورتی که نوجوان شما به دلیل احساس ناراحتی و بیماری، نمی تواند زیاد غذا بخورد، در فواصل و بازه های زمانی کوتاه،  از غذاها یا مواد مغذی سالم به او بدهید. همچنین، به نوجوانتان کمک کنید تا بتواند دستورات بهداشتی را به طور کامل رعایت نماید.

تب سیاه سرفه چیست

۳. بستری شدن در بیمارستان:

در موارد شدید ابتلای نوجوان به سیاه سرفه، پزشک ممکن است، بستری شدن در بیمارستان را در خصوص او توصیه و تجویز نماید. مراقبت های پزشکی مناسب و مواد غذایی و نیز مصرف مایعات در بهبود سریع نوجوان و پیشگیری از دیگر خطرات و بیماری ها مانند ذات الریه که سلامتی وی را تهدید می کند، موثر است.

پیشگیری از سرفه در نوجوانان

انجام برخی از اقدامات پیشگیرانه خاص می تواند به جلوگیری از گسترش عفونت سیاه سرفه (در بدن) کمک کند و  سلامت نوجوان شما را تضمین نماید. واکسیناسیون موثرترین راه برای جلوگیری از ابتلای نوجوانان به ذات الریه است. محیط خانه  خود را تمیز و پاکیزه و عاری از وجود هرگونه  محرک، گرد و غبار، دود و گازهای شیمیایی نگه دارید.

قبل از خوردن یا نوشیدن، نوجوان خود را وادار کنید تا دستان خود را بشوید. دستورات بهداشتی را به نوجوان خود آموزش دهید.  به منظور تقویت سیستم ایمنی نوجوان تان در برابر انواع واقسام  مختلف عفونت ها،  مایعات، آبمیوه ها، سوپ ها و میوه ها به مقدار فراوان تهیه و در اختیار او قرار دهید تا بخورد. آیا نوجوان شما  هیچ وقت به سیاه سرفه مبتلا شده است؟ چگونه آن را درمان کردید؟