در مورد بیماری کرمک چه می دانید؟ آیا این بیماری در زنان باردار، شایع است؟ علائم بیماری کرمک در دوران بارداری چیست؟ چگونه میتوان آن را درمان کرد؟ در این مقاله از بخش زنان و زایمان و بیماری های دکتر سلام به بررسی بیماری کرمک در دوران بارداری می پردازیم و علائم، عوامل، راه های تشخیص و درمان آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

بیماری کرمک چیست؟

آیا می دانستید که این بیماری حدود 200 میلیون انسان را در سرتاسر این کره خاکی آلوده کرده است؟ از بین این دو کشور, تنها حدود30 تا 40 میلیون ها از این بیماران از ایالات متحده و کانادا هستند. در حالی که این کرم ها عموماً بر کودکان تاثیر می گذارند، حتی بزرگسالان، از جمله زنان باردار نیز می توانند به آن ها مبتلا شوند. عفونت کرمک در دوران بارداری می تواند آزاردهنده و ناراحت کننده باشد چون اغلب باعث خارش پوست و بی خوابی می شود.

بیماری کرمک

با این حال, این یک بیماری مضر نیست و می تواند مانند سایر عفونت های شایع در دوران بارداری درمان شود. این مقاله برای شناخت علل ایجاد عفونت, علایم و راه های پیش گیری از آن در دوران بارداری ایجاد شده است. این بیماری شامل کرم های ریز انگل سفیدی می­باشد که در مقعد و روده انسان ها زندگی و تخم ریزی می­کنند. این انگل ها حدود نیم اینچ اندازه دارند و انسان ها را هنگام خواب آلوده می کنند. آن ها به راحتی پخش می شوند و همچنین از طریق روده و دیگر ارگان ها حرکت می کنند. تخم مرغ های این کرم مانند ژله، چسبناک، و میکروسکوپی هستند.

این کرم ها باعث بی­قراری و خارش پوست می شوند و باید هر چه زودتر از بدن جدا شوند. عفونت کرمک مسری است که به احتمال زیاد توسط یک عضو خانواده، هم کار یا دوست خود به آن مبتلا شده­اید. نام های دیگر این عفونت عبارتند از: عفونت تریدورم، عفونت سیتورم، اکسیروریس و کرموکی.

بیماری کرمک در دوران بارداری

آیا این بیماری روی زنان باردار نیز تاثیری دارد؟ بله، عفونت کرمک می تواند در دوران بارداری نیز تاثیر بگذارد. با این حال می توانید مطمئن باشید که جنین از آن آسیب نمی بیند. در هر صورت بهتر است قبل از گسترش و تکثیر شدن در بدن خود و ایجاد بی ­قراری درمان شود.

عدم رعایت نکات بهداشتی معمولاً علت عفونت در دوران بارداری است. در بخش بعدی به بررسی علل سقط جنین در دوران بارداری می­ پردازیم.

علل ایجاد بیماری کرمک در دوران بارداری

شرایط غیر بهداشتی خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. وقتی باردار هستید, باید نسبت به آن هوشیار باشید. تخم های این انگل به راحتی از یک فرد مبتلا به وسیله به اشتراک گذاری غذا یا مواد دیگر منتقل می شوند.

کرم ماده معمولاً تخم ها را در اطراف منطقه مقعد قرار می داد و آن ها می­توانند با لباس های مشترک در میان انسان ها و حتی حوله منتقل شوند. ممکن است هنگامی که شما همان فرش، ملحفه تخت خواب و بالشتی را که یک فرد آلوده از آن استفاده کرده است، استفاده می­کنید به این بیماری مبتلا شوید.

کرمک ها باعث ایجاد احساس خارش می­ شوند. بعد از خاراندن پوست, مخاط توسط دستان شما به هر سطحی یا چیزی که لمس می کنید منتقل می شود و می­تواند باعث انتقال بیماری به سایر افراد شود.

بیماری کرمک

علایم بیماری کرمک در دوران بارداری

اگر کرمک ها خیلی کوچک باشند و تعدادشان کم باشد، ممکن است نشانه بیماری نباشند. با این حال، زمانی که آن ها گسترش یافتند و بزرگ تر شدند، می ­توانند باعث حالت های زیر در افراد شوند:

  • خارش در اطراف راست روده و اندام های تناسلی
  • اختلالات خواب
  • احساس سوزش و بی­قراری
  • تهوع و درد شکم

پس از تشخیص، پزشک داروهای خاص را توصیه خواهد کرد تا بیماری را درمان کنند.

آیا داروهای ضد عفونی در طول بارداری ایمن هستند؟

برخی داروها در مبارزه با بیماری کرمک در دوران بارداری کمک می کنند. اما نباید آن ها را در طول سه ماهه اول مصرف کنید. بر اساس عواملی همچون میزان تحمل، اثربخشی دارو و همچنین ایمن بودن آن بنزیمیدازول برای کرم زدایی برای زنان باردار توصیه می­شود. آلبندازول نیز در مقدار 400 mg IP توصیه می­شود.

علاوه بر این، مبندازول و پیرانتل پاموات نیز می توانند در مقادیر محدودی که توسط پزشک تجویز می شوند، استفاده شوند. با این حال، این موارد تنها درسه ماهه های دوم و سوم مجاز هستند. وقتی می­توان با داشتن یک شیوه زندگی سلامت از بروز عفونت جلوگیری کرد، می­توانید از مصرف دارو اجتناب کنید.

چگونه از عفونت کرمک جلوگیری کنیم؟

کرمک ها در حدود سه تا شش هفته در بدن انسان زندگی می کنند. اما حفظ بهداشت مناسب به شکستن چرخه تخم گذاری و ضرب زدن به آن کمک می کند. در زیر تعدادی از کارهایی که باید برای جلوگیری از عفونت انجام دهید آورده شده است.

  • از مصرف غذا به خصوص روی تخت خودداری کنید.
  • خانه تان را تمیز و به دور از گرد و خاک نگه دارید، به خصوص اتاق خواب و یا جایی که اغلب در آن می خوابید.
  • حمام و آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شوند.
  • حوله و لباس ها را به ویژه لباس های زیر را به طور مشترک با کسی استفاده نکنید.
  • مسواک خود را از محل آرایش خود دور نگه دارید و قبل از استفاده آن ها را با آب بشویید.
  • به طور منظم ملافه های تخت, روکش بالش و حتی لباس های شب را بشویید.
  • دستهای خود را اغلب بشویید تا تمیز بمانند.
  • هر روز دوش بگیرید و خود را تمیز نگه دارید.
  • ناخن های خود را اصلاح کنید و از خاراندن مقعد خود خودداری کنید.
  • هر بار پس از استفاده از دستشویی دستان خود را بشویید.

در صورتی که خارش و سوزش شدید شود، به پزشک مراجعه کرده و خودتان را درمان کنید. اگرچه عفونت کرمک در دوران بارداری عاملی برای نگرانی نیست، اما شما باید مطمئن شوید که در محیط بهداشتی زندگی می کنید. دور نگه داشتن هر گونه عفونت، بارداری را بسیار بهتر و آسان تر می کند.

آیا شما تا به حال به این بیماری دچار شده اید؟ برای درمان و کاهش علائم چه راهکارهایی را پیشرو گرفتید؟ پیشنهادات و تجربیات خود را با کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.