چای دارچین یک نوشیدنی محبوب است که هم دارای خواص دارویی است و هم عطر و طعم خوشمزه ای دارد و آرامبخش نیز می باشد. اما آیا نوشیدن چای دارچین برای شما مفید است؟ در سال های اخیر، تحقیقات زیادی در مورد فواید زیاد دارچین، به همراه چندین روش موثر دیگر که می تواند بر روی سلامتی شما تاثیر داشته باشد، از تنظیم سطح قند خون گرفته تا حفظ عملکرد مغز، انجام گرفته است. همچنین دارچین به عنوان منبعی از مواد مغذی، توانسته است جایگاه خود را در میان مواد مغذی، حفظ کند. در این مقاله از بخش گیاهان دارویی و طب سنتی دکتر سلام به بررسی فواید چای دارچین می پردازیم.

چای دارچین چیست؟

چای دارچین نوعی نوشیدنی است که با جوشاندن چوب دارچین در آب تهیه می شود و آن را به یک نوشیدنی مطبوع و معطر و خوشبو تبدیل می کند. اگر چه بسیاری از افراد آن را با مواد دیگری مثل زنجبیل، عسل یا شیر ترکیب می کنند، اما  برخی دیگر ترجیح می دهند که از آن به تنهایی لذت ببرند و طعم  طبیعی آن را حس کنند.

چای دارچین

چای دارچین برای چه چیزی مفید و خوب است ؟ این چای علاوه بر یک نوشیدنی بدون کافئین خوشمزه و آرامش  بخش، می تواند فواید خیلی مهمی برای سلامتی داشته باشد از جمله  بهبود سلامت قلب، کنترل بهتر قند خون و کاهش وزن.

انواع چای دارچین

آیا نوشیدن چای دارچین برای شما خوب است؟ و  بهترین چای دارچین چیست؟

دو نوع دارچین وجود دارد که معمولا  برای تهیه این نوشیدنی استفاده می شود. دارچین کاسیا، شایع  ترین نوع دارچین است. این نوع دارچین، همان چیزی است که اغلب در قسمت فروش ادویه ها در فروشگاه ها پیدا می شود. اگر چه که ریشه و خاستگاه دارچین، کشور چین است، اما دارچین کاسیا به طور گسترده ای در سراسر جهان کشت می شود. به هر حال، دارچین کاسیا، به دلیل اینکه دارای مقدار زیادی ماده فعال به نام کومارین می باشد،می تواند مضر باشد و در صورتی که زیاد استفاده شود، سمی نیز می باشد.

در عین حال، دارچین سیلان نیز به عنوان یک دارچین واقعی، شناخته می شود که دارای لیست بلند بالایی از فواید سلامتی است.در حالی که این نوع دارچین هم دارای ماده فعال کومارین می باشد، اما مقدار آن در دارچین سیلان، خیلی کمتر از دارچین کاسیا است و جایگزین مفید و بهتری برای دارچین کاسیا می باشد.

6 فایده چای دارچین

  • تنظیم و تثبیت قند خون
  • کمک و تقویت سلامت قلب
  • خواص ضد سرطانی
  • کاهش وزن
  • کاهش التهاب
  • حفظ عملکرد مغز

چای دارچین -3

تنظیم و تثبیت قند خون

دارچین تاثیر زیادی بر میزان سطح قند خون دارد. برخی از تحقیقات نشان می دهند که دارچین مانند انسولین در بدن عمل می کند. انسولین، نوعی هورمون است که مسئول انتقال قند از جریان خون به بافت ها می باشد. همچنین، دارچین ممکن است اثر بخشی انسولین را در بدن افزایش دهد و از مقاومت بدن در برابر انسولین محافظت کند. با توجه به بررسی های انجام گرفته توسط دانشگاه Thames Valley در انگلستان، دارچین می تواند میزان سطح قند خون ناشتا را تا میزان 29 درصد در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.

کمک و تقویت سلامت قلب

اضافه کردن چای دارچین به برنامه روزانه، می تواند فواید زیادی را برای سلامت قلب شما به ارمغان بیاورد. در حقیقت، دارچین نشان داده   است که عوامل خطر بروز بیماری  های قلبی را کاهش می دهد تا قلب بتواند به طور موثر به فعالیت خود ادامه دهد.علاوه بر کاهش میزان سطح قند خون، دارچین نیز می تواند به کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید نیز کمک کند. هم چنین ممکن است با افزایش سطح کلسترول HDL، به از بین بردن کلسترول اضافی از درون عروق خونی کمک  کند.

خواص ضد سرطانی

برخی از مطالعات آزمایشگاهی و نمونه های حیوانی، نشان داده  اند که دارچین می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. مطالعه منتشر شده در مجله Cancer BMC نشان داد که عصاره دارچین با ایجاد تغییر در فعالیت پروتئین های خاص، قادر به مرگ تومورهای سرطانی در سرطان پوست می باشد. مطالعه آزمایشگاهی دیگری در مریلند نیز دارای یافته  های مشابهی بود و به این نکته اشاره کرده که پلی فنول های مشتق شده از دارچین، به کاهش رشد و گسترش سلول  های سرطانی کبد کمک می کند. با این حال، مطالعات بیشتری لازم است تا بفهمیم که آیا اثرات ضد سرطانی دارچین، برای انسان  ها نیز مفید است و آیا می توان بر روی انسان نیز انجام شود یا خیر.

چای دارچین -2

کاهش وزن

آیا نوشیدن چای دارچین می تواند به کاهش وزن کمک کند؟ اگرچه تحقیقات انجام گرفته در رابطه با اثرات چای دارچین بر روی کاهش وزن، محدود است، اما تعدادی از مطالعات و تحقیقات، به نتایج امیدوار کننده  ای دست پیدا کرده اند. برای مثال، مطالعه صورت گرفته در خارج از کشور هند نشان داد که اضافه کردن سه گرم دارچین به مدت 16 هفته و به صورت روزانه به رژیم غذایی، باعث کاهش قابل توجهی در میزان اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی نسبت به گروه کنترل شده داشت. یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی که در گزارش  های علمی منتشر شده  است نشان می دهد که عصاره دارچین، سلول  های چربی را مجبور به قهوه ای شدن می کند. قهوه ای شدن چربی ها، فرایندی است که باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و از چاقی محافظت می کند.

کاهش التهاب

مطالعات نشان می دهند که دارچین سرشار از آنتی اکسیدان  ها و خواص ضد التهابی قوی است. به عنوان مثال، تحقیقی که توسط دانشگاه پزشکی چین انجام شد نشان داد که ترکیبات خاص موجود در دارچین، در کاهش علائم التهاب در محیط آزمایشگاهی موثر بوده  است. چای دارچین فواید بسیار زیادی برای سلامتی پوست، درد مفاصل و پیشگیری از بیماری ها و خیلی از موارد دیگر دارد.تحقیقات نشان می دهند که التهاب می تواند بنیاد و اساس بسیاری از بیماری های مزمن نظیر سرطان، دیابت و اختلالات خود ایمنی باشد.

حفظ عملکرد مغز

یکی دیگر از موثرترین و مهمترین مزایای نوشیدن چای دارچین قبل از خواب،توانایی حمایت و حفاظت از عملکرد مغز می باشد.. مطالعات متعدد نشان می دهند که برخی از ترکیبات موجود در چای دارچین می تواند به پیشگیری از بیماری  های مربوط به عصب مغزی مانند آلزایمر کمک کند. برای مثال، آزمایش بر روی یک نمونه حیوانی نشان داد که دارچین عملکرد حرکتی حیوان را بهبود بخشید و به حفاظت از سلول  های مغز در موش  های مبتلا به پارکینسون کمک کرد. یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی که در خارج از کالیفرنیا انجام گرفت، نشان داد که ترکیبات خاص موجود در دارچین، به جلوگیری از تغییرات غیرطبیعی پروتئین های مغزی کمک می کند که این امر می تواند از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری به عمل آورد.

چای دارچین -1

اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه

عوارض جانبی مصرف چای دارچین چیست ؟ استفاده از چای دارچین در حد متعادل، خطرات بالقوه و اثرات جانبی چای دارچین را بسیار پایین می آورد. اما خوردن مقادیر زیادی دارچین می تواند باعث بروز مشکلاتی شود از قبیل زخم های دهان، فشار خون پائین و مشکلات تنفسی. از دارچین سیلان به جای دارچین کاسیا استفاده کنید تا مصرف کومارین را در حد کمی نگه دارید و از بروز عوارض جانبی منفی جلوگیری کنید.

اگر از چای دارچین برای کاهش وزن استفاده می کنید، مواظب موادی که به فنجان خود اضافه می کنید، باشید. اضافه کردن شیرین کننده  هایی مانند عسل، شیره افرا یا شکر به نوشیدنی، از یک طرف می تواند طعم و عطر آن را افزایش دهد و از طرف دیگر باعث افزایش میزان کالری در چای دارچین شود.