در مورد درمان خانگی دردهای شکمی چه می دانید؟ دردهای شکمی معمولا از مشکلات گوارشی ناشی می شود و به سرعت با داروهای خانگی اولیه مثل کرفس، آنغوزه، عسل و سبزیجات برگدار قرمز، عصاره زنجبیل، عصاره فلفل، عصاره پرتقال، و … برطرف می شود. درمان های پزشکی برای این شرایط براساس شدت آن مثل نیاز فوری به پزشک، یا نیاز به کمک های اولیه طبقه بندی می شوند. در این مقاله از بخش بیمای ها و طب سنتی دکتر سلام، به بررسی درمان گیاهی دردهای شکمی می پردازیم.

دردهای شکمی کدامند؟

ای شکمی دردهای شکمی ، درد یا ناراحتی در منطقه زیر دنده ها و درست بالای لگن است. این درد از اندام های شکمی مانند معده، کبد، کلیه ها، کیسه صفرا، پانکراس و روده ها شروع می شود. این درد معمولا با التهاب، ورم یا نفخ معده و یا با خونریزی یک اندام داخلی ایجاد می شود. همچنین به انقباض شکم و یا گرفتگی عضلات شکم، دردهای شکمی گفته می شود. اگر فقط کمی دردناک باشد و مشکل حادی به شمار نیاید، ممکن است با درمان های اولیه خانگی درمان شود. در صورت درد شدید، ممکن است لازم باشد برای تشخیص مشکل جدی تر، با پزشک مشورت کنید.

دردهای شکمی

درمان های خانگی برای کاهش دردهای شکمی

درمان های خانگی برای دردهای شکمی در طول زمان مورد محبوبیت واقع شدند و برای رهایی از شر این وضعیت ناراحت کننده مفید هستند. بیایید به برخی از روش های زیر نگاهی بیندازیم.

آنغوزه:

خمیری را با کمک آنغوزه و آب درست کنید. سپس آن را روی ناف خود بمالید و برای چند دقیقه دراز بکشید و استراحت کنید. این کار امکان آزاد شدن گازها را از بدن فراهم می کند و شما را از دردهای شکمی خلاص می کند.

بذر کرفس:

یک درمان خانگی دیگر برای دردهای شکمی، جویدن نصف قاشق چای خوری از دانه های کرفس همراه با نمک است. پس از آن باید یک لیوان آب گرم بخورید تا بهتر عمل کند.

عسل و برگ بو:

مخلوطی از عسل و پودر برگ بو نیز می تواند برای رهایی از دردهای شکمی مناسب باشد.

دردهای شکمی

 

عصاره زنجبیل:

یک درمان خانگی بزرگ دیگر برای دردهای شکمی، استفاده از عصاره زنجبیل در اطراف ناف است. با توجه به تاریخچه آمریکایی، زنجبیل به تسکین درد شکم که منجر به سوهاضمه، قولنج، تشنج، نفخ شکم و دیگر عفونت های دردناک در معده می شود، کمک می کند.

روغن های ضروری:

استفاده از مخلوط روغن میخک (۲ قطره)، روغن نعناع (۳ قطره)، و روغن گیاهی (۱ قاشق چای خوری) در اطراف ناحیه ای که دچار دردهای شکمی شده است، نیز مفید است. یک درمان خانگی دیگر کاربرد دو قطره روغن نعناع و یک قاشق چای خوری روغن بادام در اطراف منطقه آسیب دیده است.

یک گزینه دیگر آماده کردن مخلوطی از ۲ قطره روغن گشنیز، ۳ قطره روغن اکالیپتوس، ۱ قطره روغن بادام و ۱ قاشق چای خوری روغن بادام است که باید آن را در فواصل منظم روی ناف استفاده کنید. هم چنین شما ممکن است از مخلوطی از ۳ قطره روغن گشنیز، ۲ قطره مرزن و ۱ قاشق چای خوری روغن گیاهی استفاده کنید تا از شر دردهای شکمی خلاص شوید. شما باید این مخلوط را روی منطقه آسیب دیده مالش دهید.

گرما:

یک ایده خوب گرما کردن ناحیه آسیب دیده برای کاهش دردهای شکمی است. همچنین می توانید از یک حوله تمیز آغشته به آب گرم برای رسیدن به نتیجه مشابه استفاده کنید.

برگ ها و دانه های آووکادو:

برگ های آووکادو و دانه های آن، یک درمان خانگی برای دردهای شکمی و مشکلات مربوطه دیگر به شمار می آیند.

عصاره پرتقال تازه:

عصاره پرتقال تازه، به همراه رژیم غذایی مایع، برای خلاص شدن از شر دردهای شکمی نیز مفید است.

دردهای شکمی

درمان پزشکی دردهای شکمی

گاهی اوقات اتفاقی می افتد که دردهای شکمی به وسیله درمان های خانگی تسکین نمی یابد، بنابراین نیاز به مشورت با پزشک برای این کار ضروری است. در اینجا، برای ساده تر شدن متن، درمان پزشکی برای دردهای شکمی را به سه بخش براساس شدت آن تقسیم می کنیم:

نیاز به توجه فوری:

اگر بیمار استفراغ خونی دارد و به سختی نفس می کشد، باید یک تماس اورژانسی بگیرید و فرد تحت درمان قرار بگیرد. همچنین می تواند نشانه هایی از آپاندیسیت و ورم داشته باشد، که علائم آن شامل درد و حساسیت در قسمت پائینی شکم به همراه تب و استفراغ می باشد.

به پزشک احتیاج دارید:

اگر بیمار از درد شدید شکمی رنج می برد که علائم آن بیش از دو روز طول کشیده است و حالت تهوع، تب و غیره دارد، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. علایم دیگر می توانند با خون در ارتباط باشند و یا امثال آن ها درد در هنگام ادرار، خون در ادرار، استفراغ، دشواری تنفس و غیره باشد. همچنین اگر سوزش معده را تجربه کردید؛ باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

نیاز به کمک های اولیه:

شما می توانید تعداد تپش قلب خود را مورد بررسی قرار دهید. ملین ها نیز برای درمان یبوست کاربرد دارند. برخی از داروهای دردهای شکمی موثر عبارت اند از:

  • پانادول
  • لیکویپرین
  • آناسین
  • تیلنول

روش های جلوگیری از دردهای شکمی

اقدامات احتیاطی بسیاری وجود دارد که می توانید از دردهای شکمی جلوگیری کنید. این روش ها عبارت اند از:

پیشگیری از یبوست: داشتن عادات غذایی سالم برای جلوگیری از یبوست و درد موضعی قسمت پائینی و راست شکمی کاربرد دارد.
 عادات غذایی: به آرامی غذا بخورید و از خوردن بیش از حد اجتناب کنید.
هوای آزاد: از نوشیدنی های گازدار و آدامس جویدن خودداری کنید. این امر مانع بلعیدن هوا می شود که منجر به تولید گاز شده در نتیجه سبب دردهای شکمی می گردد.

برای جمع بندی، داشتن یک رژیم غذایی سالم، خوب خوابیدن، ورزش کردن و غیره همگی به جلوگیری از وقوع دردهای شکمی کمک خواهند کرد.