آیا پنیر های مغذی را می شناسید؟ آیا می دانید چه پنیرهایی قوی تر هستند؟ کدام یک را بیشتر باید در برنامه غذایی خود بگنجانید؟ در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام به بررسی پنیرهای مغذی می پردازیم.

کتژ یکی از پنیر های مغذی

پنیر کتژ

کتژ پنیری نرم و سفید است که از شیر گاو تهیه می شود. پنیر کتژ یک پنیر امریکایی است. پروتئین موجود در پنیر کتژ از دیگر انواع پنیر بیشتر است.  110 گرم پنیر پر چرب کتژ حاوی:

  • کالری: 120
  • پروتئین: 12 گرم
  • چربی: 7 گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • سدیم: 500 میلی گرم، 21 درصد از نیاز روزانه را تامین می کند.
  • کلسیم: 10 درصد از نیاز روزانه

به دلیل این که پنیر کتر حاوی مقدار زیادی پروتئین و مقدار کمی کالری می باشد معمولا برای کاهش وزن توصیه می گردد.

تحقیقات بسیاری نشان داده اند که غذاهای حاوی پروتئین بالا مثل پنیر کتژ می توانند به فرد احساس سیری زیادی القا کنند همچنین میزان کالری کمی به بدن فرد وارد می کند در نتیجه یک گزینه خوب برای کاهش وزن محسوب می شود.

آزمایشی که بر روی 30 فرد بالغ انجام شد نشان داد که پنیر کتژ می تواند به اندازه املت به فرد احساس سیری بدهد.

بنابراین، اضافه کردن پنیر کتژ به رزیم غذایی می تواند به فرد بعد از خوردن وعده غذایی احساس سیری بدهد و میزان کالری ورودی به بدن را کاهش دهد.

می توان پنیر کتژ را همراه با نان تست، خرد کردن در اسموتی یا افزودن به تخم مرغ استفاده کرد.

ریکوتا یکی از پنیر های مغذی

پنیر ریکوتا یک محصول ایتالیایی است که از شیر گاو، بز، گوسفند یا بوفالو تهیه می شود. پنیر ریکوتا دارای یک بافت خامه ای و معمولا کمی نرم تر از پنیر کتژ می باشد.

124 گرم پنیر کتژ حاوی:

  • کالری: 180
  • پروتئین: 12 گرم
  • چربی: 12 گرم
  • کربوهیدرات: 8 گرم
  • سدیم: 300 میلی گرم، 13 درصد از نیاز روزانه را تامین می کنند.
  • کلسیم: 20 درصد از نیاز روزانه

پروتئینی که در پنیر ریکوتا وجود دارد اکثرا آب پنیر است، این پروتئین حاوی تمام اسید های آمینه ضروری مورد نیاز بدن انسان ها می باشد که از غذا باید دریافت کنند.

آب پنیر به راحتی جذب می شود و رشد عضلات را بهبود می بخشد، به کاهش فشار خون و سطح کلسترول نیز کمک می کند.

تحقیقی که 70 بزرگسال چاق را تحت نظر قرار داد به این نتیجه رسید که مصرف روزانه 54 گرم پروتئین آب پنیر به مدت 12 هفته فشار خون سیستولیک را 4 درصد کاهش می دهد. اگرچه تمرکز این تحقیق بیشتر بر مکمل های آب پروتئین بوده است تا آب پروتئین دریافتی از مواد غذایی.

اگرچه ریکوتا حاوی مزایای زیادی است اما نیاز به تحقیقات بیشتری در مورد آن نیاز است.

پنیر ریکوتا طعم دلپذیری به سالاد، تخم مرغ، پاستا و لازانیا می دهد. همچنین به عنوان یک ماده غذایی پایه در تهیه خامه مورد استفاده  قرار می گیرد.

پارمزان یکی از پنیر های مغذی

پنیر پارمزان

پارمزان پنیری با بافت سخت، شور و چرب می باشد. از شیر خالص و غیر پاستوریزه گاو تهیه می شود که برای مدت 12 ماه باکتری های مضر آن را از بین برده و یک طعم خاص به آن  می دهند.

به محصول نهایی مواد مغذی اضافه می کنند. 28 گرم از پنیر پارمزان حاوی:

  • کالری: 110 گرم
  • پروتئین: 10 گرم
  • چربی: 7 گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • سدیم: 330 میلی گرم، 14 درصد از نیاز روزانه را تامین می کند.
  • کلسیم: 34 درصد از نیاز روزانه

28 گرم از پنیر پارمزان 30 درصد از نیاز روزانه به فسفر را تامین خواهد کرد.

پنیر پارمزان میزان بسیار کمی لاکتوز دارد پس برای افرادی که با هضم این نوع قند مخصوص لبنیات مشکل دارند گزینه بسیار مناسبی است.

پنیر پارمزان را می توان به پاستا، پیتزا نیز اضافه کرد.

پنیر سوئیسی

پنیر سوئیسی در هلند تهیه می شود. این پنیر از شیر گاو تهیه می شود و دارای طعم ملایمی است.

این پنیر حاوی حفره هایی است  که به دلیل تولید گازهایی که باکتری های حین فرایند تخمیر ایجاد می کنند، به وجود می آیند.

28 گرم از پنیر سوئیسی حاوی:

  • کالری: 111
  • پروتئین: 8 گرم
  • چربی: 9 گرم
  • کربوهیدرات: کمتر از 1 گرم
  • سدیم: 53 میلی گرم، 2 درصد از نیاز روزانه را تامین می کند.
  • کلسیم: 25 درصد از نیاز روزانه

پنیر سوئیسی کمتر از دیگر انواع پنیر حاوی چربی و سدیم می باشد و معمولا به افرادی که نیاز به کنترل چربی و نمک دارند پیشنهاد می شود مثلا افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند.

تحقیقات نشان داده اند که پنیر سوئیسی حاوی ترکیباتی است تنگ شدن رگ های خونی را محدود می کند و در نتیجه از ایجاد فشار خون نیز جلوگیری خوهاد کرد.

برای افزودن پنیر سوئیسی به رژیم غذای خود می توانید آن را با میوه ها، ساندویچ، تخم مرغ، برگر و سوپ فرانسوی میل کنید.