images

می خواهیم خوب یا بد بودن ورزش در دمای بالا را از زبان متخصص طب ورزشی بدانیم و ازمضرات و فواید ورزش در هوای گرم برای بدن اطلاع پیدا کنیم

با اين که ورزشکار است اما چند روزي است که از ورزش کردن در هواي آزاد احساس خوشايندي پيدا نمي کند. با متخصص طب ورزشي مشورت کرد .

متخصص به او يادآور شد: با افزايش دما، خطر بروز بيماري هاي مرتبط با دماي بالا افزايش مي يابد. شما که عادت داريد در بيرون از منزل ورزش کنيد لازم است برخي نکات را رعايت کنيد. در هواي گرم و دم کرده عرق بخار نمي شود و بدن هيچ راه موثري براي رهايي سريع از حرارت ايجاد شده بر اثر ورزش، پيدا نمي کند. هنگامي که راهي براي خنک کردن بدن نباشد، دماي بدن به طور خطرناکي افزايش پيدا مي کند. البته اين موارد مي تواند در هواي سرد نيز پيش بيايد.

به نقل از سايت «Prevention»، عوارض ورزش در هواي گرم به قرار زير است:

گرفتگي عضلات بر اثر گرما:

علايم: کشيدگي اندک يا گرفتگي که به تدريج به اسپاسم دردناک منجر مي شود.

علت: احتمالا نوعي کاهش الکتروليت.

درمان: ورزش را متوقف کنيد و به محل خنک برويد. از محلول الکتروليت حاوي سديم استفاده کنيد. به نوشيدني خود مقداري نمک اضافه کنيد. براي کاهش درد و ورم، از يخ استفاده کنيد.

پيشگيري: قبل و پس از ورزش خود را وزن کنيد. تفاوت وزن نشانه تعريق شماست و آب از دست رفته بدن بايد جايگزين شود. در هر ساعت، مردان حدود يک و نيم ليتر آب بدنشان را از دست مي دهند.

خستگي مفرط بر اثر گرما:

علايم: ضعف، سرگيجه، حالت تهوع، افزايش دما و از حال رفتن.

علت: اختلال در توزيع مايعات، خون از اعضا به قسمت هاي تحتاني راه پيدا مي کند. همين امر باعث سرگيجه و از حال رفتن فرد مي شود.

درمان: در حالي که پاها را بالا قرار داده ايد دراز بکشيد. حوله خنک روي پوست قرار دهيد و مصرف مايعات را افزايش دهيد.

پيشگيري: بهتر است طي ۱۰ تا ۱۴روز کم کم خود را به ورزش کردن در هواي گرم عادت دهيد.

گرمازدگي:

علايم: خطرناک ترين مشکل مربوط به گرماست. دماي بدن افزايش مي يابد. هذيان گفتن، سرگيجه، از کار افتادن گردش خون، از حال رفتن و آسيب ديدگي بافت ها از علايم شايع آن است.

علت: بر اثر فشار و کمبود آب، دماي بدن به طور ناگهاني بالا مي رود و باعث از کارافتادگي سيستم عصبي مي شود.

درمان: ورزش را متوقف کنيد، در مکان خنک قرار گيريد، در وان آب بنشينيد ودر صورت نياز به اورژانس مراجعه کنيد.

پيشگيري: شدت زمان ورزش و ميزان مصرف آب را بر حسب وضعيتي که در آن قرار داريد کنترل کنيد.سعي کنيد در روزهاي گرم به جاي ظهر، اول صبح که خنک تر است، ورزش کنيد.

کمبود آب بدن:

علايم: احساس تشنگي، سرگيجه و سردرد.

علت: از دست دادن وزن بدن و ترکيب مايعات.

درمان: از ورزش کردن دست برداريد، مکاني خنک پيدا کنيد و با يک نوشيدني متعادل حاوي الکتروليت، آب مورد نياز بدن را تأمين کنيد.

پيشگيري: طي روز آب مصرف کنيد تا بدن دچار کمبود آب نشود. البته در مصرف آب نيز افراط نکنيد. زيرا باعث عدم تعادل سديم در جريان خون مي شود.

منبع:خراسان