زود پریود شدن در هرجایی از دنیا معمولا موضوعی نخواهد بود که نگرانش باشید. سیکل قاعدگی در هر فردی متفاوت است. به طور کلی سیکل قاعدگی شما از اولین روز پریود کنونی تان شروع می شود و در اولین روز پریود بعدی تمام خواهد شد. یک سیکل معمولی در هر زمانی برای 21 تا 39 روز طول می کشد، بنابراین تعداد روزهایی هم که خونریزی وجود دارد از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود، اما بیشتر افراد برای 2 تا 7 روز خونریزی دارند. اگر غالبا سیکل شما کمتر از 21 روز طول بکشد، منتهی به آن خواهد شد که خونریزی زودتری از حالت طبیعی تان، داشته باشید که می تواند نشانه ای از موضوع مهمی باشد. در این مقاله از بخش سلامت زنان دکتر سلام با ما همراه باشید تا ببینیم چه علائمی منجر به آن می شود و نشانه های هر یک چه مواردی است.

دلایل زود پریود شدن چیست؟ بخش اول

دلایل زود پریود شدن

بلوغ و تاثیر آن بر زود پریود شدن

بلوغ به طور طبیعی در سنین میان 8 تا 13 سال شروع می شود و توسط مواد شیمیایی داخل بدن مان که هورمون های تولید مثل خوانده می شود، هدایت می گردد. این هورمون در آینده و در طول سنین باروری به تاثیر خود بر سیکل قاعدگی ادامه می دهد. در چند سال اولی که پریود شما آغاز می شود، این هورمون می تواند نامنظم باشد و به این معناست که روزهای میان پریود هایتان ممکن است کمتر و یا بیشتر از حالت میانگین باشد. بلوغ می تواند همچنین منجر به موارد ذیل گردد:

  • بزرگ شدن بافت سینه
  • رشد مو در نواحی زیر بغل و کشاله ران
  • جوش
  • تغییرات خلق و خو

پیش از یائسگی و تاثیر آن بر زود پریود شدن

پیش از یائسگی انتقال به یائسگی ست که به طور طبیعی در میانه یا اواخر چهل سالگی رخ می دهد و حدودا برای 4 سال طول می کشد. سطح هورمون های ما در این زمان به شدت نوسان داشته و ممکن است هر ماه تخمک گذاری نکنیم که می تواند باعث نامنظم شدن پریود ها شود بنابراین ممکن است زودتر یا دیرتر از حالت طبیعی قاعدگی داشته باشیم.

پیش از یائسگی می تواند همچنین منجر به موارد ذیل گردد:

  • پریود های سبک تر یا سنگین تر از حالت نرمان
  • پریود نشدن
  • خشکی واژن
  • گر گرفتگی
  • به سختی خوابیدن
  • تغییرات خلق و خو

ورزش شدید و تاثیر آن بر زود پریود شدن

ورزش شدید نیز می تواند باعث نامنظم شدن پریود ها و یا در مجموع متوقف شدن آن شود. البته این شرایط اغلب برای ورزشکارانی که برای ساعات طولانی در روز تمرین می کنند، رخ می دهد و بیشتر در ورزش هایی رواج دارد که محدودیت وزنی دارند مانند باله و ژیمناستیک.

ورزش تنها زمانی بر پریود های شما اثر می گذارد که کالری بیشتری از آنچه می خورید بسوزانید و وقتی که انرژی کافی وجود نداشته باشد، بدن شما آن میزان هورمون های باروری را که برای تخمک گذاری ضروری ست، تولید نمی کند.

نوسانات وزنی

پریود های زودتر، پریود های نامنظم یا پریود نشدن، اغلب با تغییرات زیاد وزنی همراه است. پریود نامنظم اغلب با کاهش وزن سریع رخ می دهد که می تواند با کاهش مفرط رژیم غذایی، جراحی لاغزی بای پس یا اختلالات غذایی پیش بیاید. زمانی که بدن به حالت گرسنگی وارد می شود، انرژی خود را به عملکرد های حیاتی برای زندگی مانند نفس کشیدن اختصاص می دهد بنابراین بدن شما تولید هورمون های باروری را متوقف خواهد کرد که به نامنظمی پریود منجر می شد.

دلایل زود پریود شدن چیست؟ بخش اول

استرس و تاثیر آن بر زود پریود شدن

استرس شدید می تواند در سطح هورمون های شما اختلال ایجاد کرده و منجر به نامنظم شدن پریود تان شود. اگر اضطراب دارید و یا اخیرا آسیب روحی و روانی دیده اید، ممکن است هورمون هایتان به هم ریخته باشد.

استرس همچنین می تواند شامل موارد ذیل گردد:

  • افزایش یا کاهش وزن بدون دلیل مشخص
  • به سختی خوابیدن
  • به سختی تمرکز کردن

تغییر روال عادی زندگی

تغییر روال طبیعی زندگی مان می تواند بر هورمون ها اثر گذاشته و باعث شود زود پریود شدن یا دیر پریود شدن اتفاق بیفتد. برای مثال بعضی تحقیقات حاکی از آن است که افرادی که شیفت های کاری شان را بین شب و روز تعویض می کنند، مانند پرستاران، اغلب پریود های نامنظمی را تجربه می کنند.

تغییر محدوده زمانی نیز می تواند ناثیر مشابهی داشته باشد. محققان دقیقا دلیل آن را نمی دانند اما ممکن است مربوط به اختلالی باشد که در ریتم شبانه روز رخ می دهد. که ممکن است به نوبه خود در مقدار تولید هورمون خواب ملاتونین اختلال ایجاد کند. البته تحقیقات بیشتری نیاز است تا ارتباط میان هورمون ملاتونین و هورمون های باروری مشخص گردد

دارو های رقیق کننده خون و تاثیر آن بر زود پریود شدن

استفاده از رقیق کننده های خون (ضد انعقاد) ممکن است پریود شما را طولانی کرده و باعث خونریزی های شدید شود. ضد انعقاد ها به صورت طبیعی در طول پریود آزاد می شوند تا به رقیق شدن لایه داخلی رحم کمک کنند که بتواند از طریق واژن به بیرون روان شود. استفاده از دارو های رقیق کننده خون می تواند باعث شود تا این روند سریع تر اتفاق افتاده و منجر به خونریزی های سنگین شود.

دکتر سلام پیشنهاد می کند دلایل زود پریود شدن چیست؟ بخش دوم را نیز مطالعه کنید.