قهوه یک نوشیدنی دلچسب است و بعید می‌دانم کسی بتواند از نوشیدن یک فنجان قهوه مرغوب و خوش طعم چشم پوشی کند. علاقه مندان این نوشیدنی، اغلب انواع مختلف آن مانند قهوه موکا، لاته، اسپرسو، آمریکانو و.. را می‌شناسند. اما دنیای قهوه دارای یک ویژگی خارق العاده دیگر به نام «مزه» است که دامنه گسترده این طعم‌ها و مزه‌ها قهوه را به یک نوشیدنی جهانی تبدیل می‌کند. در این مطلب قصد داریم شما را با طعم‌های متنوع و گوناگون قهوه و روش‌ دستیابی به آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

واژه نامه طعم‌های رایج قهوه

طعم و مزه قهوه ارتباط مستقیمی با نوع، کیفیت،  مدت زمان و نحوه رست (Roast) یا برشته کردن دانه آن دارد. به همین خاطر زمانی که قهوه را می‌نوشید، متناسب با کیفیت دانه قهوه، مزه‌های مختلفی در دهان حس می‌کنید. البته باریستاها برای توصیف رایحه و مزه انواع قهوه از یک سری اصطلاحات استفاده می‌کنند که در ادامه برخی از پرکاربردترین آن‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا با کمک آن بتوانید مانند یک باریستا مزه‌های مختلف قهوه را شناسایی کنید.

  • قهوه گَس (Acrid): مزه‌ای تند و تیز که اغلب به ترشی می‌زند.
  • خاکستری (Ashy): یکی از طعم‌های قهوه که معمولا از دانه قهوه رست شده تیره احساس می‌شود و مزه‌ای مثل دوده شومینه یا خاکستر دارد.
  • باگی (Baggy): اگر دانه قهوه به خوبی برشته نشده باشد و یا به مدت طولانی در انبار نگهداری شود، قهوه درست شده با این دانه‌ها مزه‌ای مثل کپک دارد که در اصطلاح به آن طعم باگی می‌گویند.
  • پخته (Baked): قهوه‌ای بی‌مزه که هیچگونه تند و تیزی ندارد.
  • قهوه تلخ (Bitter): قهوه تند و تیزی که حس تلخی شدید پشت زبان‌تان ایجاد می‌کند.
  • روشن (Bright): قهوه‌ای خوش طعم و دلپذیر که ته مزه تندی دارد.
  • قهوه شور (Briny): قهوه‌ای با طعم شور که علت آن گرم کردن مجدد قهوه یا جوشیدن زیاد آن روی شعله (حرارت) است.
  • شکلاتی یا کاکائویی (Chocolatey): قهوه‌ای که مزه کاکائو می‌دهد.
  • قهوه میوه‌ای (Fruity): طعم و مزه‌ این قهوه یاد آورد ترکیبی دلنشین از میوه‌ها است.
  • قهوه با رایحه چوب (Woody): مزه و بوی این قهوه شبیه چوب جنگلی است.
  • کاراملی (Caramelly): مزه این قهوه کمی شیرین‌تر است و طعمی شبیه تافی یا شکر کاراملی دارد.
  • قهوه ملایم (Mellow): بر عکس قهوه‌های تلخ و تند، این نوشیدنی مزه و رایحه‌ای ملایم و دلپذیر دارد.

خواص اعجاب انگیز قهوه

چطور قهوه‌ حرفه‌ای و اصیل بنوشیم؟

درست کردن قهوه فوت و فن خاصی دارد و تهیه یک قهوه عالی و دلچسب تنها با تجربه زیاد میسر است. اما هنوز یک راه آسان برای تهیه قهوه خانگی و با کیفیت وجود دارد و آن هم استفاده از کپسول‌های قهوه بلمیو  (محصول کشور بلژیک) است. این کپسول‌های قهوه محفظه‌ای مخصوص، برای سرو یک فنجان قهوه هستند که میتوانید آن را روی دستگاه اسپرسو ساز نصب کنید. مزایای استفاده از کپسول‌های قهوه بلمیو  عبارت است از:

تازگی و مرغوبیت قهوه

یکی از دغدغه‌ها در تهیه قهوه یافتن دانه قهوه‌ای با کیفیت و مرغوب است که اغلب تشخیص آن نیز دشوار است. در کپسول‌های قهوه بلمیو از بهترین دانه‌های قهوه عربیکا استفاده می‌شود. همچنین خاصیت محفظه مانند کپسول باعث می‌شود که قهوه داخل آن کاملا خشک بماند و هیچ گونه رطوبتی را جذب نکند. به همین دلیل دانه‌های قهوه تا زمان سرو تازگی و کیفیت خود را حفظ می‌کنند و تغییری در رایحه و مزه آن ایجاد نمی‌شود.

طعم‌های منحصر به فرد و خارق العاده

هیچ چیز مثل نوشیدن یک فنجان قهوه با طعمی دلپذیر و اصیل روزتان را نمی‌سازد. اما کپسول‌های قهوه بلمیو شما را با طعم‌هایی طبیعی و بی‌نظیر سورپرایز می‌کنند. دوست دارید یک قهوه اسپرسو تلخ و قوی میل کنید، قهوه کاکائویی یا قهوه ای با ترکیبی از چوب و عسل؟ کافیست انتخاب کنید.

سهولت و سادگی استفاده از  کپسول قهوه

دیگر لازم نیست برای نوشیدن یک فنجان قهوه حرفه‌ای و با کیفیت به کافه بروید. استفاده کردن از این کپسول‌ها بسیار راحت است و با هر سطحی از مهارت در تهیه قهوه می‌توانید از آن استفاده کنید. مهمتر اینکه کپسول‌های قهوه بلمیو به آسانی روی تمامی دستگاه‌های اسپرسوساز نصب می‌شوند. پس نیازی به صرف هزینه بیشتر برای خرید دستگاه جداگانه ندارید.