آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که متوجه زرد شدن ناخن هایتان شده باشید؟ آیا این موضوع نشان دهنده بروز یک بیماری در بدنتان است؟ چگونه میتوان با راهکارهای گیاهی و خانگی به درمان زرد شدن ناخن ها بپردازیم؟ در این مقاله از بخش بیماری ها و طب سنتی دکتر سلام به بررسی عوامل ایجاد کننده زرد شدن ناخن ها می پردازیم و سپس یک راهکار خانگی ساده و راحت برای درمان آن ارائه می کنیم. شما با این راهکارهای خانگی موثر می توانید سلامتی را به ناخن های خود باز گردانید.

دلایل زرد شدن ناخن ها

زرد شدن ناخن ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، گاهی اوقات بعضی از مواد غذایی رنگ و لکه ای بر روی ناخن ها می گذارند که سبب زرد شدن ظاهر آنها در طول زمان می شود.

زرد شدن ناخن

ناخن های تمیز و خوب ساییده شده همیشه مورد توجه قرار می گیرند. اگر ناخن هایی زرد و غیر بهداشتی داشته باشید، نه تنها سلامتی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد، بلکه باعث ایجاد یک تصور بد در فردی می شود که برای اولین بار ملاقات می کنید. بسیاری از مردم نمی دانند که چگونه و به چه علت ناخن ها زرد یا شکننده می شوند؛ همچنین این می تواند نشانه ای از زمینه بیماری باشد. گفته شده است که ناخن شما بازتابی از سلامت داخلی بدن شما است، بنابراین اگر شما دارای ناخن های زرد و کثیف هستید، یعنی بدن شما در حال نشان دادن این است که نیاز به توجه دارد.

 

زردچوبه

زردچوبه می تواند یکی از ادویه هایی باشد که باعث زرد شدن ناخن ها می شود. ما تمایل به خوردن غذا را با دستانمان را داریم و اکثر غذاهای هندی حاوی زردچوبه است که به صورت روزانه به طور مستقیم با ناخن هایمان در تماس است. رنگ و لکه به آرامی شروع تولید می کند و رنگ طبیعی ناخن شما را در طی زمان تیره تر می کند.

نوشابه

گاهی اوقات استفاده از بیش از حد نوشابه میتواند سلامت ناخن شما را تحت تأثیر قرار دهد. نوشابه دارای املاح سفید کننده طبیعی است که برای محو کردن رنگ های تیره تر استفاده می شود. اگر ناخن های خود را به طور منظم در تماس با نوشابه ی زننده باشد، آنها شکننده شده و شروع به نشان دادن نوعی تغییر رنگ می کنند. در بلند مدت می تواند منجر به بروز مکرر ترکیدن ناخن و زرد شدن شود.

مواد شیمیایی

اغلب اوقات زنان با پیشنهاد های مختلفی که قیمت های ارزانی دارند، از رنگ های ناخن خلاص می شوند. این محصولات برای ناخن که به صورت محلی تولید می شوند، ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضری مانند استون و الکل غلیظ باشند که می تواند بر روی سلامتی ناخن تاثیر بگذارد. با استفاده از چنین محصولاتی ممکن است لکه های روی ناخن را دائمی کرده و همچنین باعث واکنش و آلرژی ها شود.

بیماری ها

در موارد شدید، زرد شدن ناخن ها می تواند به بیماری هایی خاص نظیر تیروئید، پسوریازیس یا دیابت مربوط باشد. همینطور یک بیماری پزشکی که به عنوان سندرم ناخن زرد اشاره شده است بیشتر در افراد مبتلا به مسائل لنفاوی دیده می شود.

زرد شدن ناخن

چگونه از ناخن های زرد به طور طبیعی خلاص شوید:

برای خلاص شدن از زردی و تظمین رشد ناخن سالم، ابتدا باید آسیب ایجاد شده را اصلاح کنید. برای این منظور، شما باید مراقب باشید و به طور منظم از ناخن خود را با صابون ملایم تمیز کرده و سپس آنها را با روغن نارگیل یا روغن بادام به صورت روزانه مرطوب کنید. این روغن ها باعث تغذیه و کمک به بازگرداندن درخشندگیِ از دست رفته ناخن ها می شود. اگر شما واکنش های قارچی و حساسیتی (آلرژیک) داشته باشید، پس استفاده از روغن درخت چای می تواند در درمان این عفونت موثر باشد. روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. غیراز آن، شما باید مقادیر زیادی از مواد غذایی غنی از کراتین و بیوتین را در رژیم غذایی خود شامل تخم مرغ، اسید چرب امگا 3، زغال اخته، بادام، صدف، گوشت قرمز و آووکادو بگنجانید.

اگر این داروهای خانگی به شما کمک نمی کند، توصیه می شود برای کمک به پزشک مراجعه کنید. شما چه راهکارهای خانگی دیگر برای درمان زرد شدن ناخن ها سراغ دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با دیگر کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.