پای پرانتزی حالتی است که پاهای فرد به صورت خمیده به نظر می رسد، یعنی حالتی که وقتی که مچ پاها به هم نزدیک باشد، زانوی های فرد به هم نمی رسد. پای پرانتزی می تواند نشانه بیماری هایی مانند نرمی استخوان یا بلانت باشد که می تواند منجر به آرتروز در زانو و ران شود. گزینه های درمان شامل قالب، بریس و یا عمل جراحی است که برای اصلاح این اختلالات استخوانی استفاده می شود. این وضعیت به دلیل موقعیت تنگ رحم مادر، در نوزادان نسبتاً شایع است. معمولاً، هیچ درمانی برای نوزادان لازم نیست. پاهای کودک هنگامی که شروع به راه رفتن می کند، معمولا بین 12 تا 18 ماهگی به حالت طبیعی خود برمی گردد. در بیشتر موارد، عوارض جانبی طولانی مدتی ندارد. اگر فرزند شما بیش از 2 سال سن داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. در این مقاله از بخش ارتوپدی دکتر سلام در مورد دلایل و علت پای پرانتزی و روش های درمان پای پرانتزی صحبت خواهیم کرد. هنگامی که کودک شما شروع به تاتی کردن می کند، طبیعی است که پاها به سمت خارج حرکت کنند. والدین اغلب نگران هستند، به خصوص اگر در خانواده ی آن ها کسانی باشند که بیماری پای پرانتزی را داشته باشند. اکثر این پای پرانتزی طبیعی است، اگرچه تعداد کمی از آنها نیاز به درمان دارند.

پاهای پرانتزی چیست؟

یکی از دلایل پای پرانتزی تنگ بودن رحم است، تنگ بودن رحم می تواند منجر به پای پرانتزی شود و والدین اغلب متوجه این موضوع نمی شوند تا زمانی که کودک شروع به ایستادن و راه رفتن می کند. این الگوی رشد طبیعی، فیزیولوژیک پای پرانتزی یا فیزیولوژیک ژنو واروم نامیده می شود. دومین علت شایع پای پرانتزی، بیماری بلانت یا تیبیا وارا است. در این وضعیت غیر معمول، یک طرف استخوان ساق پا (تیبیا) به صورت غیرطبیعی رشد می کند. در بعضی موارد نادر، کودکان ممکن است بخاطر شرایط دیگری، پای پرانتزی داشته باشند، شرایطی مانند کمبود ویتامین، آرتریت، آسیب، عفونت، تومورها یا بیماری های استخوانی.

پاهای پرانتزی

دلایل ایجاد پای پرانتزی

  • چند علت اصلی وجود دارد که می تواند مسئول رشد و ایجاد پاهای پرانتزی در یک فرد باشد. دلایل متفاوتی وجود دارد، از آسیب تا بیماری های خاص می تواند منجر به پای پرانتزی شود. برای یافتن برخی از علل رایج پای پرانتزی، فهرست زیر را مرور کنید:
  • هر صدمه، شکستگی یا آسیبی که به درستی درمان نشده باشد.
  • هر نوع رشد غیرطبیعی استخوان می تواند باعث ایجاد پاهای پرانتزی شود.
  • مسمومیت با سرب می تواند یکی از دلایل پای پرانتزی باشد.
  • یکی از علت های پای پرانتزی، ناشي از بيماري نرمی استخوان است که مي تواند ناشي از کمبود ويتامين D باشد.
  • بیماری بلانت می تواند مسئول ایجاد پاهای پرانتزی باشد.
  • رشد طبیعی: با رشد کودک، قسمت های مختلف بدن با سرعت متفاوتی رشد می کند. در نتیجه، اسکلت می تواند نا هماهنگ تغییر کند و باعث ظاهر غیرمعمول اندام ها در سنین خاص شود. شایعترین علت پای پرانتزی در سن کودکی، به خاطر رشد طبیعی است. به طور کلی، در کودکان کمتر از 2 سال، پاهای خمیده، یک فرایند طبیعی اسکلت در حال رشد است. معمولا تا 18 ماهگی این پای پرانتزی ممکن است وجود داشته باشد و کم کم از بین می رود و اسکلت به حالت طبیعی خود تبدیل می شود.

بیماری بلانت

در بیماری بلانت، که “تیبیا وارا” نامیده می شود، ساق پای کودک تا زیر زانو منحنی و خمیده می شود. همانطور که کودک شروع به راه رفتن می کند، پای پرانتزی بدتر می شود. این وضعیت ممکن است در اوایل نمایان شود اما در برخی موارد ممکن تا سن نوجوانی قابل توجه نباشد. با گذشت زمان، پای پرانتزی ممکن است منجر به مشکلات جدی تری در زانوها شود. بیماری بلانت در زنان، نژاد آفریقایی-آمریکایی ها و کودکان چاق رایج است. کودکانی که زود هنگام راه می روند، در معرض خطر بیشتری هستند. به طور نرمال، یک کودک باید در سن 11 تا 14 ماهگی خود راه برود.

پای پرانتزی

نرمی استخوان

نرمی استخوان یک بیماری ناشی از کمبود زیاد ویتامین D در بدن است. کمبود ویتامین D استخوان ها را نرم و ضعیف می کند و باعث پای پرانتزی می شود.

بیماری پاژه

این بیماری باعث تخریب و بازسازی استخوان ها می شود و با گذشت زمان منجر به پای پرانتزی  و مشکلات مرتبط دیگر می شود. بیماری پاژه بیشتر در افراد مسن شایع است و می توان با تشخیص و درمان زود هنگام، با موفقیت آن را مدیریت کرد.

بیماری کوتولگی یا دوآرفیسم

شایع ترین دلیل کوتولگی ناشی از آکندروپلازی است که یک بیماری مادرزادی است که موجب کوتاه قدی می شود. بیماری کوتولگی نوعی اختلال رشد استخوانی است که در طول زمان می تواند باعث پای پرانتزی شود.

سایر دلایل

پای پرانتزی می تواند همچنین ناشی از موارد زیر باشد:

  • شکستگی های استخوانی که به درستی بهبود نیافته است.
  • دیسپلازی استخوانی یا رشد غیر طبیعی استخوان ها
  • مسمومیت با سرب
  • مسمومیت با فلوراید

پاهای پرانتزی

شناخت علائم پاهای پرانتزی

این وضعیت به راحتی قابل تشخیص است. زانوهای شما همدیگر را لمس نمی کنند هنگامی که مچ پاها کنار هم قرار می گیرند. در کودکان، در بیشتر موارد پای پرانتزی هنگامی که در 12-18 ماهه هستند شروع به بهبود می کند. اگر پای پرانتزی فرزندان شما قبل از سن 2 سالگی هنوز از بین نرفته اند، یا اگر وضعیت بدتر شد، باید با متخصص اطفال صحبت کنید.

پاهای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان

پاهای پرانتزی حالتی است که می تواند در همه گروه های سنی اتفاق بیافتد و علل متفاوتی دارد. در بعضی از افراد پاهای خمیده یک مشکل است که نیاز به درمان دارد، در برخی دیگر، ممکن است نرمال و عادی باشد و به خاطر رشد فرد باشد.

تشخیص پاهای پرانتزی

پاهای پرانتزی هنگامی که یک کودک مستقیم ایستاده باشد، واضح است. همچنین پزشک کودک شما می تواند با توجه به موقعیت پاها، زانوها و راه رفتن، آن را تشخیص دهد. برای نشان دادن موقعیت زانوها و بررسی هر گونه تغییر شکل استخوان های زیرین، پزشک کودک شما ممکن است فیلم های اشعه ایکس از زانو را توصیه کند. با این حال در دوران شیرخوارگی، تمایز بین بیماری بلانت و پای پرانتزی طبیعی مشخص نیست. اگر فرزند شما زیر 15 ماه سن دارد، اشعه ایکس می تواند درجه و محل پای پرانتزی را نشان دهد، اما نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد برای تمایز بین بیماری بلانت و پای پرانتزی طبیعی تا زمانی که کودک بزرگتر شود.

پای پرانتزی به راحتی متوقف می شود، اما پزشک شما می تواند به شما بگوید که چقدر وضعیت شما شدید است و یا این حالت، به دلیل چه بیماری خاصی در شما ایجاد شده است. در زمان ملاقات با پزشک، پزشک احتمالاً پای شما را اندازه گیری می کند و راه رفتن شما را مشاهده خواهد کرد. همچنین ممکن است از شما بخواهد که از پاها و زانوی خود عکس بگیرید(اشعه X-RAY) تا هر گونه ناهنجاری های استخوانی در پاهای شما را تشخیص دهد. همچنین ممکن است از شما بخواهد که آزمایش خون بدهید برای اینکه نوع بیماری احتمالی شما مشخص شود، بیماری های مانند نرمی استخوان یا بیماری پاژه.

پاهای پرانتزی

آیا می توان از پای پرانتزی جلوگیری کرد؟

هیچ پیشگیری شناخته شده ای برای پای پرانتزی وجود ندارد. در بعضی موارد شما می توانید از شرایط خاصی که موجب بروز پای پرانتزی می شود، جلوگیری کنید. به عنوان مثال، می توانید با دریافت کافی ویتامین D از طریق رژیم غذایی و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، از بیماری نرمی استخوان ها جلوگیری کنید. اگر فرزند شما بعد از سن 2 سالگی هنوز پای پرانتزی دارد، برای اطمینان بیشتر، با متخصص اطفال صحبت کنید. تشخیص و کشف زودهنگام پای پرانتزی به شما و فرزندتان کمک خواهد کرد که این وضعیت را کنترل کنید.
آرتروز اولین اثر بلند مدت پاهای پرانتزی است و می تواند بسیار ناتوان کننده باشد.

هنگامی که میزان پای پرانتزی شدید باشد می تواند زانوها، پاها، مچ پا و مفصل ران را تحت تاثیر قرار دهد چون فشار غیر طبیعی اعمال می کند. افرادی که این را تجربه می کنند، به طور معمول چاق هستند، که ترکیبی از این مشکلات را دارند.
اگر فردی مجبور باشد کل زانو را در سن جوانی تعویض یا جایگزین کند، پیش بینی می شود زمانی که بیمار مسن تر می شود، باید این عمل را مجدد انجام دهد. انجام آرتروپلاستی کامل زانو در این افراد ممکن است دشوار باشد، به دلیل جراحی هایی که قبلا انجام داده اند.

هر چیزی که فضای داخل رحم را کاهش می دهد (دوقلوها، نوزادان بزرگ، دیابت مادران) می تواند پای پرانتزی را بیشتر کند. چاقی در کودکان می تواند منجر به پای پرانتزی بیشتر پاها شود. نگه داشتن وزن طبیعی و دریافت مقدار زیادی از کلسیم و ویتامین D برای پیشگیری، عاقلانه است. پای پرانتزی فیزیولوژیکی طبیعی است و نیازی نیست پیش گیری شود.

چه کسی مبتلا به این بیماری پاهای پرانتزی می شوند؟

پای پرانتزی فیزیولوژیکی در اکثر کودکان بویژه تا سن 2 سالگی وجود دارند. بیماری بلانت ممکن است در نوزادان، کودکان مدرسه ای و نوجوانان 10 تا سن19 سالگی رخ دهد. این بیشتر در میان افراد خیلی چاق و در نژادهای آفریقایی-آمریکایی شایع است.

آیا این بیماری پاهای پرانتزی مسری است؟

خیر مسری نیست و خطری برای دیگران ندارد.

چه مدت طول می کشد؟

پای پرانتزیی فیزیولوژیک تا 2 سالگی به میزان قابل توجهی بهبود می یابند. بعد از 2 سالگی اگر به طور کامل بهبود نیابد، می تواند سال ها بعد هم به بهبود خود ادامه دهند. بیش از 95 درصد از کسانی که پای پرانتزی فیزیولوژیک دارند- حتی پای پرانتزیی فیزیولوژیک شدید – در دوران نوجوانی، بدون درمان، خوب خواهند شد.

پاهای پرانتزی

چگونه پاهای پرانتزی درمان می شود؟

پای پرانتزی حالتی است که یک یا هر دو پاها به سمت بیرون خمیده می شود و در ناحیه زانو ایجاد می شود. در بیمارانی که پاهای خمیده دارند، تیبیا (استخوان ساق پا) و گاهی اوقات استخوان ران خمیده می شود. پای پرانتزی می تواند یک مرحله طبیعی از رشد در کودکان زیر سه سال باشد. با این حال، اگر پای پرانتزی ادامه پیدا کند و به طور طبیعی خودش خوب نشود، ممکن است درمان مورد نیاز باشد.

درمان پاهای پرانتزی کاملا به علت بیماری بستگی دارد. به منظور مشخص شدن علت مشکل پای پرانتزی، شما باید توسط یک دکتر بررسی شوید. پس از بررسی دکتر شما، ممکن است آزمایش هایی مانند اشعه ایکس را از شما بخواهد که می تواند اطلاعات بیشتری در مورد تراز استخوان و ناهنجاری های احتمالی ارائه دهد. در کودکان زیر 2 سال، پاهای پرانتزی تقریبا مشاهده می شود و با رشد کودک، وضعیت پای آن ها خود به خود حل شود. كودكان مبتلا به بيماري بلانت بسته به شدت شرايط و رشد باقي مانده، ممكن است نياز به جراحي داشته باشند تا رشد استخوان تيبيا را تغيير دهند.
برای بزرگسالان مبتلا به آرتروز شدید، اغلب جراحی تعویض زانو در نظر گرفته می شود. با این حال، اگر جوانتر هستند، به عنوان مثال در 20، 30 یا 40 سالگی، ممکن است یک روش جراحی به نام استئوتومی انجام شود. با انجام این روش، نیروهایی که روی مفصل زانو عمل می کنند، اغلب می تواند از بخش ناسالم مفصل به قسمت سالم مفصل منتقل شود.

درمان معمولاً برای نوزادان و کودکان توصیه نمی شود مگر اینکه یک وضعیت خاصی داشته باشند. درمان ممکن است وقتی توصیه شود که وضعیت پای پرانتزیی شما در حال بدتر یا شدیدتر شدن باشد.

گزینه های درمانی پاهای پرانتزی عبارتند از:

  • کفش های مخصوص
  • بریس
  • قالب
  • جراحی برای اصلاح ناهنجاری های استخوانی
  • درمان بیماری ها یا شرایطی که موجب پای پرانتزی می شود

پای پرانتزی

روش 1

درمان پاهای پرانتزی در کودکان

صبر کنید و تماشا کنید. اگر فرزند شما زیر سه سال باشد، پایه های خمیده به احتمال زیاد خود درمان خواهد شد. فرزندان را در زمان رشد و تکامل، نظارت کنید تا اطمینان حاصل کنید که پای پرانتزی کاهش می یابد. اگر در هنگام قدم زدن، هر گونه بی نظمی در هنگام راه رفتن متوجه شدید، با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. توجه داشته باشید که “تماشا و انتظار” عامل اصلی درمان کودکان پاهای پرانتزی است. دکتر باید به طور منظم فرزندتان را چک کند.

نظارت بر ویتامین D در رژیم غذایی کودکان

بیماری نرمی استخوان، که ناشی از فقدان ویتامین D در رژیم غذایی است، یکی از چیزهایی است که می تواند موجب ایجاد نرمی استخوان شود. افزایش سطح ویتامین D می تواند از بروز نرمی استخوان جلوگیری کند و اگر در حال حاضر این بیماری در فرد وجود دارد، ممکن است به اصلاح پای پرانتزی کمک کند. توصیه می شود که میزان ویتامین D فرزندتان را آزمایش کنید تا اطمینان حاصل شود که آن ها در محدوده طبیعی قرار دارد و در صورت عدم دریافت مکمل های ویتامین D، ویتامین به اندازه کافی نیز مصرف شود.

استفاده از بریس

بریس پا، کفش، یا قالب های مخصوص ممکن است برای درمان پای پرانتزی در کودکان و نوجوان ها استفاده شود. این موارد وقتی که شرایط شدید شود استفاده می شود. تا زمانی که استخوان ها صاف نشده اند، باید توسط کودک پوشیده و استفاده شود. دقت کنید که این سبک درمان فقط در موارد شدید استفاده می شود. در صورت نیاز اگر با درمان های گفته شده، وضعیت اصلاح نشد، پزشک شما ممکن است شما را به یک جراح ارتوپد برای درمان بعدی، مانند جراحی، ارجاع دهد.

پاهای پرانتزی

روش دوم

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان و نوجوانان

با پزشک خود درباره جراحی صحبت کنید. در بزرگسالان و نوجوانانی که دارای پای پرانتزی شدید پا هستند، جراحی اغلب تنها گزینه است. جراحی باعث می شود که شکل استخوانها صاف شود، حالت پای پرانتزی اصلاح شود و فشار روی غضروف ها کاهش یابد. پزشک شما قادر خواهد بود که به شما بگوید آیا جراحی برای شما مناسب است یا نه.
این جراحی می تواند درد و فشار روی زانو را کاهش دهد.
زمان بهبود کامل ممکن است تا یک سال طول بکشد.

کنترل قالب بعد از جراحی

پس از عمل جراحی برای اصلاح پای پرانتزی، به احتمال زیاد شما نیاز به استفاده از قالب دارید. زمان بازیابی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

شرکت در جلسات فیزیوتراپی

پزشک شما احتمالا پس از عمل جراحی، شما را با یک درمانگر فیزیوتراپی ارجاع می دهد. درمانگر فیزیوتراپی برای حفظ و بهبود قدرت و دامنه حرکت پاها، با شما کار خواهد کرد. یک درمانگر فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند که پس از عمل جراحی بهبود کامل پیدا کنید. اگرچه جراحی می تواند پاها را اصلاح کند، اما بازسازی مناسب ضروری است که با فیزیوتراپی حاصل می شود.

پاهای پرانتزی

روش سوم

اطلاعات بیشتر در مورد شرایط

اگر کودک شما پاهای پرانتزی دارد، وحشت نکنید، هنگامی که کودکان متولد می شوند، زانو و پاها هنوز شکل طبیعی نگرفته اند. وقتی که کودکان رشد می کنند، غضروف اطراف زانو، سخت می شود و تبدیل به استخوان می شود، به این ترتیب استخوان ها شکل طبیعی خود را پیدا می کنند. با این حال، اگر یک کودک پس از 3 سال هنوز پای پرانتزی دارد، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

  • پای پرانتزی باید تا سه سالگی از بین برود.
  • پاهای پرانتزی در کودکان بالای سه سال یا در بزرگسالان غیرمعمول است.
  • تشخیص و درمان در کودکان و بزرگسالان، برای اصلاح وضعیت پاها لازم است.
  • درمان پاهای پرانتزی در سنین پایین تر ساده تر است و می تواند نتایج بهتری داشته باشد.
  • فقط موارد شدید پای پرانتزی در بزرگسالان و کودکان جوان تر نیاز به درمان دارد.

7 تمرین ورزشی برای اصلاح پای پرانتزی

پاهای پرانتزی در بسیاری از افراد، به خصوص بچه ها، زمانی که در حال رشد هستند، بسیار رایج است. در حالی که این شرایط در نوزادان عادی است، این وضعیت با افزایش رشد و شکل گیری استخوان ها، باید تغییر کند و بهبود یابد. با این حال، بسیاری از مردم فکر می کنند که این مشکل را تنها می توان از طریق جراحی حل کنند، اما این واقعیت ندارد. با ورزش های خانگی، رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب می توان این مشکل را حل کرد. خوب است که بدانید برخی از علت های پای پرانتزی ناشی از کمبود ویتامین D، مسمومیت فلوراید، کمبود تغذیه، رشد غیرطبیعی استخوان و شکستگی است. نیازی به درمان پزشکی نیست، مگر آنکه وضعیت وخیم تر و بدتر شود، اما قبل از اینکه به چنین نقطه ای برسید، این تمرین ها می تواند به طور طبیعی و موثر به حل مشکل شما کمک کند.

پاهای پرانتزی
تمرین های خانگی عبارتند از:

تمرینات تقویتی پا

اگر مشکل خفیف باشد، تمرینات تقویتی پا می تواند آن را اصلاح کند و شرایط را بهبود بخشد. این تمرین ها به طور خاص برای مقابله با اصلاح پای پرانتزی مورد استفاده قرار می گیرند که باعث می شود عضلات اطراف منطقه زانو بهبود یابد. تمرینات ساده هستند و شما فقط باید روی یک تشک یا نیمکت در حالی که زانوها را خم می کنید، قرار گیرید. هنگامی که در این موقعیت قرار می گیرید، کمی وزنه (حدود 10 پوند) بین پاهای خود قرار دهید و سپس پاها را خم کنید تا زمانی که باسن خود را احساس کنید. چندین بار آن را در روز تکرار کنید. شما می توانید وزنه های خود را اضافه کنید و آنها را سنگین تر کنید و روزانه تکرار کنید و با گذشت زمان برخی تغییرات را مشاهده خواهید کرد.

یوگا

اگر شما پای پرانتزی زیادی ندارید، یوگا ممکن است یک تمرین مناسب باشد که ارزش انجام آن را داشته باشد. یوگا آسان نیست، اما نتایج قابل توجه ای دارد به خصوص اگر شما استوار باشید. تمرینات یوگا برای بهبود هم ترازی و انعطاف پذیری شگفت انگیز است. شما می توانید از یوگا برای اصلاح وضعیت و پای پرانتزیی خود استفاده کنید. پاها را کنار هم قرار دهید و با استفاده از بند یوگا، آن ها را بچسبانید و تمرین های یوگا را انجام دهید. این روش ها به وضعیت پاهای شما کمک می کند و آنها را تقویت می کند.

پیلاتس

زمانی که شما می خواهید عضلات حیاتی خود را بهبود دهید، ورزش پیلاتس بسیار ایده آل است و برای درمان پاهای خمیده خیلی کمک کننده و موثر است. پیلاتس مانند یوگا کار می کنند اما قدرت زیادی دارند که عضلات پای شما را تقویت می کنند. روی یک حصیر دراز بکشید به طوری که شکم شما رو به بالا باشد و پاهای خود را بالا و پایین ببرید، پاها را کنار هم قرار دهید و این تمرین را تکرار کنید.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی نیز موثر است و می تواند پای پرانتزی را حذف کند. این نوع درمان فقط در روزهای اولیه موثر خواهد بود، قبل از اینکه استخوان ها سخت شوند و عضلات به طور کامل رشد کنند. ماساژ درمانی به طور موثر و طبیعی به خصوص در صورت انجام منظم، عمل می کند.

تمرین غلتک با لمس انگشتان پا

برای انجام این تمرین، فقط یک حوله غلتکی یا غلتک فومی نیاز دارید که با گذشت زمان و انجام تمرین ها پای پرانتزی از بین می برد. در حالی که صاف ایستاده اید و پاها کمی فاصله دارند، حوله یا غلتک فومی را بین پاها نگه دارید و سپس خم شوید و انگشتان پای خود را لمس کنید. این تمرین به کشش زانوی شما کمک می کند. این تمرین باید چند بار تکرار شود.

پای پرانتزی

اسکات در انگشتان پا

این تمرین برای درمان پای پرانتزی فوق العاده است زیرا برای هدف قرار دادن عضلاتی که در داخل ران و بیرون قرار گرفته است، طراحی شده است. همانطور که روی ماهیچه های خود اسکات می زنید، زانو ها به سمت داخل کشیده می شود و بنابراین مفاصل تقویت می شوند. برای انجام این تمرین ها، شما باید حالت ایستاده داشته باشید و کمی پاها از هم فاصله داشته باشند، سپس انگشتان پا را به سمت داخل خم کنید، به طوری که در کنار هم قرار بگیرند. این را ادامه دهید تا انگشتان بزرگ پا، به هم برخورد کنند و سپس به آرامی اسکات بزنید. بازو های خود را به جلو بکشید تا تعادل شما حفظ شود.این تمرین را تکرار کنید.

تمرین چهار کشش

این تمرین، به دلیل کشش هایی که دارد به تقویت مفاصل ران شما کمک می کند و باعث می شود زانو ها کمی به سمت داخل متمایل شوند. این تمرین، مشکل پای پرانتزی را با گذشت زمان حل می کند در صورتی که به طور منظم انجام شود. برای انجام این تمرین چهار کشش، ابتدا باید به پشت دراز بکشید و سپس زانوی خود را خم کنید به حالتی که انگشتان پای شما قائم به زمین باشد و کمی از زمین فاصله داشته باشد. سپس زانوی راست خود را بلند کنید و قسمت بیرونی ساق پای راست خود را روی زانوی پای چپ قراردهید. دست ها را در ناحیه زیر زانوی چپ خود قرارداده و به آرامی پای خود را به سمت سینه بکشید تا فشار رادر منطقه عضلات نشیمنگاه خود حس کنید. این حرکت را 30 ثانیه نگه دارید و سپس برای پای دیگر همین تمرین را انجام دهید.
اگر شما می خواهید از پاهای پرانتزی خود خلاص شوید و به حالت ایده ال برسید، تمرین های دیگری هم وجود دارد که می تواند به شما کمک کند. برای اینکه شما نتایج موثرتری دریافت کنید، می توانید از ترکیب این روش ها استفاده کنید. با این حال، تغذیه مناسب و درست، همچون استفاده از مکمل های غذایی، مخصوصا مکمل هایی که ویتامین D دارند، می تواند برای درمان پای پرانتزی بسیار موثر و کمک کننده باشد.

پای پرانتزی

با دکتر خود ملاقات کنید

دکتر شما قادر خواهد بود پرانتزی بودن پا و علت آن را به درستی تشخیص دهد. با مراجعه به پزشک می توانید از بهترین روش ها مطلع شوید.
دکتر شما به احتمال زیاد یک اشعه ایکس را درخواست می دهد تا ببیند که استخوان ها چقدر خمیده هستند.
درجه پای پرانتزی نیز اندازه گیری خواهد شد. در یک شخص جوان، این ممکن است مرتب اندازه گیری شود تا وضعیت پای پرانتزی بدتر نشود.
آزمایش های خون برای تشخص بیماری نرمی استخوان ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد.