در مورد بدشکلی انگشتان پا چه می دانید؟ چرا بعضی از افراد دچار بدشکلی انگشتان پا می شوند؟ آیا انگشتان دست هم می تواند دچار بدشکلی یا خمیدگی شوند؟ عوارض بدشکلی انگشتان پا چیست؟ در این مقاله از بخش ارتوپد دکتر سلام به بررسی بدشکلی انگشتان پا می پردازیم. سپس انواع و راه های درمان آن را مورد بحث قرار می دهیم.

بدشکلی انگشتان پا

 

آناتومی پا و درمان بدشکلی انگشتان پا

پای انسان ۴۲ ماهیچه، ۲۶ استخوان، ۳۳ مفصل و حداقل ۵۰ رباط یا لیگامان و تاندون دارد که از بافت فیبروز محکم ساخته شده اند و به حرکت قسمت های مختلف کمک می کنند. علاوه بر این ۲۵۰,۰۰۰ غدد عرق هم دارد. پا عضوی پویا است و می تواند فشار زیادی (وزنتان) را هر روز تحمل کند. پا قسمت های زیادی دارد از جمله انگشتان پا، پاشنه پا و قسمت های دیگری که در هماهنگی با هم کار می کنند و شما را از جایی به جای دیگر می برند.

اما فشاری که پاها تحمل می کنند احتمال آسیب به پاهایتان را بالا می برد. شاید به نظرتان انگشتان پا خیلی مهم نباشد اما آن ها در عملکرد درست پا نقشی اساسی دارند. انگشتان پا ساختار پیچیده ای دارند که به حفظ تعادل هنگام راه رفتن و دویدن کمک می کنند. بسیاری از مشکلاتی که روی انگشتان پا تاثیر می گذارند به علت آناتومی غیر طبیعی پا اتفاق می افتند.

انگشتان پا کوچک هستند اما وظایف بزرگی انجام می دهند. آن ها به راه رفتن، دویدن و حفظ تعادل کمک می کنند. پس اگر انگشتان پا آسیب ببینند مشکل بزرگی ایجاد می شود. دلایل زیادی برای درد در ناحیه انگشتان پا وجود دارد. مثلا ممکن است هنگام راه رفتن به چیزی گیر کرده باشند یا وقتی در حال ورزش بودید آسیب دیده باشند. اما مشکلاتی مثل انگشت چکشی، انگشت چنگالی و سایر مشکلات می توانند سبب ایجاد درد شوند.

بدشکلی انگشتان پا

بدشکلی انگشتان پا – انگشت چکشی و انگشت چنگالی چه هستند؟

اگر یک یا چند انگشت پا بدشکل باشند یا به سمت داخل خمیده باشند انگشت چکشی یا چنگالی به وجود می آید. در این شرایط به علت این که ماهیچه ها، تاندون ها یا رباط هایی که انگشتان پا را احاطه کرده اند متعادل نیستند، شکلی عجیب در پا ایجاد می شود. این باعث می شود که انگشتان پا در حالات عجیبی خمیده شوند. علاوه بر عجیب به نظر رسیدن، این شرایط می توانند سبب ایجاد درد هم شوند. این مشکلات اغلب برای چهار انگشت کوچک هر پا اتفاق می افتند و معمولا به ندرت برای انگشت بزرگ پا اتفاق می افتند.

انگشت چکشی یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

انگشت چکشی نوعی از بدشکلی است که سبب می شود انگشتان پاهای فرد به جای این به سمت جلو باشند به سمت پایین خم شوند. این اختلال می تواند تمام انگشتان پا را تحت تاثیر قرار دهد اما معمولا روی انگشت دوم و سوم تاثیر می گذارد. اگر چه انگشت چکشی می تواند از بدو تولد فرد وجود داشته باشد اما گاهی در طول زمان و به علت آرتریت و پوشیدن کفش نامناسب هم می تواند ایجاد شود. در بیشتر موارد اختلال انگشت چکشی قابل درمان است. معمولا هنگام شکل گیری انگشت چکشی یک پینه سخت و دردناک روی اولین مفصل انگشت پا ایجاد می شود و باید سریعا درمان شود. اختلال انگشت چکشی به خودی خود بهتر نمی شود و برای اصلاح آن حتما باید درمان کنید.

چه چیزی سبب شکل گرفتن اختلال انگشت چکشی می شود؟

هر انگشت دو مفصل دارد که به انگشت این امکان را می دهد که خم شود و حرکت کند. اختلال انگشت چکشی هنگامی اتفاق می افتد که یکی از مفاصل به سمت داخل خمیده شود. دلایل معمول برای اختلال انگشت چکشی شامل این مواردند:

  • آسیب به انگشتان پا
  • آرتریت
  • قوس نامعمول در پا
  • پوشیدن کفش هایی که مناسب یا اندازه نیستند
  • کشیدگی رباط یا تاندون های پا
  • فشار ناشی از بونیون یا همان انحراف شست پا که این انحراف می تواند سبب خمیدگی تمام انگشت های پا به سمت داخل شود.

عوامل مخاطره آمیز در اختلال انگشت چکشی

برخی از عوامل احتمال ایجاد انگشت چکشی در فرد را بالا می برند. این عوامل شامل این مواردند:

  • سابقه خانوادگی انگشت چکشی
  • پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب
  • پینه، بونیون و هر چیزی که پوست را ضخیم کند و به علت ساییدگی مداوم و مکرر اتفاق افتاده باشد

پوشیدن کفش های خیلی کوچک سبب انحراف مفاصل انگشتان به موقعیتی غیر طبیعی می شود. همین باعث می شود که ماهیچه ها نتوانند به راحتی خم شوند. اگر به مدت طولانی از کفش های نامناسب استفاده کنید ریسک بروز این مشکلات افزایش میابد:

  • انگشت چکشی
  • تاول و زخم
  • بونیون

بدشکلی انگشتان پا

علائم انگشت چکشی یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

اختلال انگشت چکشی راه رفتن را برای فرد سخت می کند. علاوه بر این باعث می شود که هنگامی که قصد خم کردن یا تکان دادن انگشت آسیب دیده یا انگشت های اطراف را داشته باشید به مشکل بر بخورید. علائم اختلال انگشت چکشی می توانند خفیف یا شدید باشند. اگر هر یک از این علائم را داشتید با پزشک صحبت کنید:

  • انگشتی که به سمت داخل و پایین خم شده است.
  • پینه
  • به مشکل برخوردن راه رفتن
  • ناتوانی در خم کردن پا یا تکان دادن انگشتان
  • انگشتان شبیه چنگال

اختلال انگشت چکشی را چگونه تشخیص می دهند؟

پزشک از طریق معاینه فیزیکی می تواند اختلال انگشت چکشی را تشخیص دهد. اگر استخوان، ماهیچه یا رباط آسیب دیده اند، تصویر برداری هایی مثل اشعه ایکس ضروری هستند.

 بدشکلی انگشتان پا

اختلال انگشت چکشی چگونه درمان می شود؟

با توجه به شدت عارضه نوع درمان برای اختلال انگشت چکشی مشخص می شود.

درمان اختلال انگشت چکشی خفیف:

می توانید اختلال انگشت چکشی را با پوشیدن کفش مناسب اصلاح کنید. استفاده از کفی کفش طبی و پد انگشتی پا هم می تواند سودمند باشد. این پدها موقعیت انگشتان پا را تغییر می دهند، فرد را از درد رهایی می بخشند و ظاهر انگشتان پا را اصلاح می کنند. برای درمان بونیون هم می توانید از این پدها استفاده کنید. اما اگر بونیون و سایر مشکلات، جدی باشند پزشک از جراحی برای اصلاح آن ها استفاده می کند. به هیچ عنوان تاول ها را باز نکنید چون این کار سبب ایجاد درد و عفونت می شود. برای پیشگیری از ساییدگی تاول با قسمت داخلی کفش و رهایی از درد، از پمادهای مخصوص استفاده کنید. می توانید به آرامی انگشتان تان را بکشید تا از درد رها شوید و انگشت آسیب دیده را در موقعیت درست قرار دهید.

درمان اختلال انگشت چکشی شدید:

هنگامی که نمی توانید انگشتان پایتان را خم کنید، جراحی تنها راهی است که بتوان انگشتان را حرکت داد. جراحی می تواند موقعیت انگشت را تغییر دهد، استخوان آسیب دیده و بدشکل را بردارد و تاندون ها و مفاصل را در موقعیت درست قرار دهد. می توانید همان روزی که جراحی را انجام می دهید به خانه برگردید.

چگونه می توان از وقوع اختلال انگشت چکشی پیشگیری کرد؟

بهترین راه برای پیشگیری از اختلال انگشت چکشی این است که کفش های مناسب بپوشید. از کفش هایی با کفی نرم که در آن ها احساس راحتی می کنید استفاده کنید. اگر قصد پوشیدن کفش پاشنه بلند دارید، پاشنه کفش تان باید دو اینچ یا کمتر باشد. پوشیدن کفش پاشنه بلند فشار وارده به انگشتان پا را زیاد می کند و سبب خم شدن آن ها می شود.

بعد از درمان بدشکلی انگشتان پا چه انتظاراتی می توان داشت؟

بعد از درمان اختلال انگشت چکشی معمولا هیچ عوارضی را مشاهده نخواهید کرد. اما اگر دیر درمان کنید، انگشت چکشی می تواند روی انگشت های مجاور هم تاثیر بگذارد و آن ها را بدشکل کند. بهتر است که هر چه زودتر این مشکل را درمان کنید.

جراحی انگشت چکشی یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

انگشت چکشی اختلالی است که روی یکی از سه انگشت میانی پا تاثیر می گذارد و سبب بدشکلی انگشتان پا می شود. بسیاری از افراد می توانند با تغییر در شیوه زندگی، علائم این مشکل را کنترل کنند. اگر تغییر در شیوه زندگی در کاهش درد و درمان موثر نبود ممکن است نیاز باشد که جراحی انجام دهید.

 بدشکلی انگشتان پا

چه کسی می تواند جراحی این عارضه بدشکلی انگشتان پا را داشته باشد‌؟

معمولا اولین راه چاره برای درمان اختلال انگشت چکشی، جراحی نیست. گاهی می توانید با تغییر کفش یا استفاده از کفی و پدهای طبی از درد بکاهید یا دیگر دردی نداشته باشید. در چنین شرایطی می توانید برای کشیدن و قوی کردن انگشتان پا، ورزش کنید. اگر این روش ها کارساز نبودند جراحی می تواند انتخاب مناسبی باشد. برخی از کسانی که مشکل انگشت چکشی دارند در کنار این مشکل از سایر مشکلات مثل خار پاشنه و بونیون هم رنج می برند. اگر چندین مشکل مربوط به پا دارید، ممکن است که پزشک توصیه کند که همه آن ها را با یک جراحی درمان کنید. اگر مشکلات زیر را دارید از انجام جراحی انگشت چکشی بپرهیزید:

  • گردش خون پایین در پا
  • عفونت
  • مشکلات و بیماری هایی که جراحی را خطرناک می کنند.

در طول جراحی انگشت چکشی چه انتظاراتی می توان داشت

جراحی انگشت چکشی معمولا یک جراحی سرپایی است. این به این معناست که می توانید همان روزی که جراحی داشته اید به خانه برگردید. معمولا در این عارضه بدشکلی انگشتان پا از بیهوشی عمومی در این جراحی استفاده می کنند و بیمار در حین جراحی کاملا بیهوش است. البته برخی از پزشکان ترجیح می دهند که از بی حسی استفاده کنند به این معنی که بیمار در حین جراحی به هوش است اما دردی را حس نمی کند. در خصوص نحوه بیهوشی با پزشک مشورت کنید. نوع جراحی به شدت اختلال انگشت چکشی بستگی دارد. اگر انگشت آسیب دیده هنوز انعطاف پذیر باشد جراح از تاندون ترانسفر استفاده می کند. سپس تاندون های اصلاح شده به صاف شدن انگشتان پا کمک می کنند. اگر انگشت آسیب دیده ثابت و سفت شده است، جراح دو انتخاب دارد: برداشتن مفصل و فیوژن مفصل.

برداشتن مفصل:

در برداشتن مفصل، برشی در قسمت بالای انگشت پا می دهند تا به رباط و تاندون های زیرین برسند. در رباط و تاندون ها برش ایجاد می کنند تا به صاف شدن انگشت پا کمک کنند. گاهی از میله های فلزی کوچک برای صاف نگه داشتن انگشت پا در طول بهبود استفاده می کنند. این میله ها را معمولا یک ماه پس از جراحی بر می دارند.

فیوژن مفصل:

در فیوژن، رباط و تاندون ها را برای صاف کردن انگشتان پا برش می دهند. در این پروسه، در دو سر استخوان هایی که مفصل آسیب دیده را تشکیل می دهند برش ایجاد می کنند تا انگشت پا بتواند صاف باشد.

 بدشکلی انگشتان پا

هزینه انگشت چکشی یکی از عارضه های بدشکلی انگشتان پا

در صورتی که این جراحی نیاز باشد، بیمه هزینه آن را تقبل می کند. پزشک در صورتی که شرایط زیر را داشته باشید این جراحی را ضروری می داند:

  • اگر درد دارید.
  • اگر انگشت چکشی تعادل شما را تحت تاثیر قرار داده است.
  • اگر انگشت چکشی روی سلامت کلی پاهای شما تاثیر گذاشته است.

اگر تنها به علت زیبایی قصد اصلاح انگشت چکشی را داشته باشید بیمه هزینه آن را تقبل نمی کند. هزینه این جراحی با توجه به جراح و شهری که در آن زندگی می کنید متفاوت است.

ریکاوری از جراحی انگشت چکشی از بدشکلی انگشتان پا

ریکاوری کامل از جراحی انگشت چکشی ممکن است چند هفته زمان ببرد. در طول دوره ریکاوری برای کمک به راه رفتن و حفظ تعادل باید از کفش های مخصوص استفاده کنید. گاهی اوقات در طی این دوره به واکر نیاز است. در هفته های اول پس از جراحی شاید نیاز باشد که مچ پا را بالا نگه دارید. این کار از فشار وارده به انگشتان کم می کند و به بهبود سریع تر کمک می کند. وجود ورم در کنار انگشت عادی است. گاهی این ورم ها تا یک سال باقی می مانند اما معمولا درد، بعد از جراحی از بین می رود. اگر این جراحی را برای پای راست تان انجام داده اید باید چند هفته رانندگی نکنید. حتما در خصوص محدودیت ها و کارهایی که نباید انجام دهید از پزشک سوال بپرسید. به علاوه تا زمانی که پزشک میله های فلزی را از پا در نیاورده است نباید پاهای خود را زیر آب نگه دارید.

 بدشکلی انگشتان پا

عوارض این نوع عارضه بدشکلی انگشتان پا

تمام جراحی ها خطرات خاص خود را دارند، عوارض این جراحی شامل این مواردند:

  • عفونت
  • آسیب عصبی
  • ایجاد لخته خون
  • واکنش نامناسب به بیهوشی (اگر از بیهوشی در جراحی استفاده شود)

پس از جراحی اختلال انگشت چکشی احتمال برگشت انگشت و خمیدن آن به سمت داخل وجود دارد این مشکل خیلی رایج نیست. علاوه بر این، احتمال این که پس از جراحی فیوژن، استخوان ها به درستی جوش نخورند هم وجود دارد.

نگاه کلی به بدشکلی انگشتان پا

اگر اختلال انگشت چکشی برگشت، فرد به جراحی دیگری نیاز دارد. علاوه بر این ممکن است پس از جراحی فرد فقط کمی بتواند انگشت پا را خم کند. خیلی ها بعد از جراحی اصلا نمی توانند انگشتانشان را خم کنند. جراحی نباید روی راه رفتن و حفظ تعادل در فرد تاثیر بگذارد. بعد از جراحی تا حد امکان کفش پاشنه بلند نپوشید. جراحی انگشت چکشی را برای از بین بردن درد و زیبایی انجام می دهند.

قدم بعدی بعد از جراحی بدشکلی انگشتان پا

برای آماده شدن جهت انجام جراحی کارهایی هستند که باید آن ها را انجام دهید:

  • درباره این که پس از جراحی چگونه قرار است به خانه برگردید تصمیم بگیرید.
  • از یکی از اعضای خانواده یا دوستان بخواهید که همان روز جراحی و تا حد امکان یک یا دو روز بعد، از شما پرستاری کنند.
  • اگر خانه تان دوبلکس است تمام چیزهایی که نیاز دارید را طبقه پایین بگذارید تا نیاز نباشد از پله ها بالا بروید.
  • اگر در مراحل اولیه درمان هستید از پزشک درباره نوع جراحی ای که مناسب شرایط شماست بپرسید. درباره خطرات و مزایای هر جراحی و طول دوره ریکاوری آگاه شوید.

انگشت چنگالی یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

چنگالی شدن انگشتان حالتی است که در آن انگشتان پا به شکل چنگال خم می شوند. این نقص می تواند مادر زادی باشد گاهی نیز پا بعدا به این شکل در می آید. این اختلال خیلی جدی نیست اما می تواند سبب اذیت شدن فرد شود. این اختلال می تواند نشان دهنده وجود عوارضی مثل اختلال دماغی یا دیابت باشد. این اختلال به علت پوشیدن کفش نامناسب نیست و علت آن عدم توازن ماهیچه ای است. دلیل عدم توازن ماهیچه ای می تواند آرتریت روماتوئید، اختلال عصبی عضلانی، سکته مغزی و سایر بیماری ها باشد. اگر شک دارید که دچار چنگالی شدن انگشتان شده اید یا نه، حتما وقت ملاقاتی با پزشک ترتیب دهید. برای پیشگیری از وخیم شدن چنگالی شدن انگشتان تشخیص زود هنگام و درمان حائز اهمیت است.

علائم چنگالی شدن انگشتان یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

وقتی کسی دچار اختلال انگشت چنگالی شود، مفصل های نزدیک قوزک به سمت بالا می روند در حالی که سایر مفاصل به سمت پایین خم می شوند. همین باعث می شود که انگشتان پا شبیه چنگال (منظور چنگال حیوانات) به نظر برسند. در برخی موارد انگشت چنگالی سبب بروز درد نمی شود. در برخی موارد دیگر انگشتان پایتان ممکن است آسیب ببینند و دچار پینه یا زخم در قسمت هایی شوید که با کفش ساییده می شوند. گاهی اختلال انگشت چنگالی را با انگشت چکشی اشتباه می گیرند اما آن ها یکسان نیستند. اگر چه بین این دو اختلال شباهت های زیادی وجود دارد اما ماهیچه های مختلفی سبب بروز آن ها می شوند.

 بدشکلی انگشتان پا

دلایل بروز چنگالی شدن انگشتان یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

اختلال انگشت چنگالی می تواند به علت مشکلات متفاوتی اتفاق بیفتد. برای مثال، ممکن است بعد از جراحی قوزک یا آسیب به قوزک دچار این مشکل شوید. آسیب عصبی می تواند عضلات پا را ضعیف کند و سبب عدم توازن شود که این اتفاقات باعث خم شدن انگشتان پا به طور غیر طبیعی می شوند. التهاب هم می تواند باعث خم شدن انگشتان پا به حالت چنگالی شود. اختلالاتی که می توانند سبب اختلال انگشت چنگالی شوند شامل این موارد هستند:

آرتریت روماتوئید:

این اختلال نوعی اختلال خود ایمنی است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم در مفاصل حمله کند. در نتیجه، مفاصل ملتهب می شوند. این التهاب می تواند سبب بدشکلی های مفصلی گردد.

اختلال دماغی:

این اختلال بر حجم عضلات تاثیر می گذارد و باعث می شود که یا خیلی شل شوند و یا خیلی سفت شوند. این اختلال می تواند به علت رشد غیر عادی مغز یا آسیب به مغز در حین زایمان اتفاق بیفتد.

دیابت:

دیابت هنگامی اتفاق می افتد که انسولین به میزان کافی تولید نمی شود یا بدن نسبت به تولید انسولین مقاومت نشان می دهد. این اتفاقات سبب بالا رفتن قند خون می شوند. آسیب به عصب، خصوصاً عصب های پا، از اختلالاتی است که می توانند به دیابت ارتباط داشته باشند.

بیماری شارکو ماری توث:

این اختلال ژنتیکی نادر روی سیستم عصبی فرد تاثیر می گذارد. این اختلال باعث تضعیف و بدشکلی پا و انگشتان پا می شود.

سکته مغزی:

این اختلال هنگامی اتفاق می افتد که به علت ایجاد لخته خون یا ضعیف شدن رگ های خونی، جریان خون به مغز قطع می شود. سکته مغزی سبب ایجاد آسیب های شدید عصبی می شود و روی عضلات، از جمله عضلات پا، تاثیر می گذارد. در برخی شرایط دلیل وجود انگشت چنگالی هیچ وقت تشخیص داده نمی شود.

 بدشکلی انگشتان پا

عوامل مخاطره آمیز بدشکلی انگشتان پا

عواملی که می توانند ریسک ابتلا به این مشکلات را افزایش دهند شامل این موارد هستند:

سن:

ریسک ابتلا به اختلالات مربوط به پا با بالا رفتن سن بالا می روند.

جنسیت:

زنان بیش از مردان در معرض این اختلالات قرار دارند.

طول انگشتان پا:

اگر انگشت دوم پایتان بلندتر از انگشت بزرگ پا است، احتمال بروز این اختلالات در شما بالا می رود.

بیماری های خاص:

افرادی که دچار آرتریت و دیابت هستند بیش از سایرین در معرض اختلالات پا قرار دارند. وراثت نیز نقشی اساسی در بروز این مشکلات ایفا می کند.

چه هنگام برای چنگالی شدن پا باید به پزشک مراجعه شود

در صورت مشاهده علائم چنگالی شدن انگشتان پا حتما به پزشک مراجعه کنید. در ابتدا انگشتان پای بیمار انعطاف پذیر هستند اما با گذر زمان انعطاف خود را از دست داده و به حالت چنگالی در می آیند. برای جلوگیری از چنگالی شدن انگشتان پا حتما باید درمان کنید. علاوه بر این، پزشک وجود علائمی مثل دیابت و آرتریت روماتوئید در فرد را بررسی می کند چون این اختلالات می توانند سبب چنگالی شدن پا شوند. تشخیص زود هنگام و درمان، از بروز مشکلات جدی پیشگیری می کند و کیفیت زندگی را بالا می برد.

بدشکلی انگشتان پا

درمان چنگالی شدن انگشتان پا یکی از انواع بدشکلی انگشتان پا

برای درمان چنگالی شدن انگشتان پا، ترکیبی از تمهیدات پزشکی و مراقبت در خانه نیاز است.

مراقبت پزشکی:

اگر انگشتان پا هنوز منعطف باشند، پزشک برای نگه داشتن آن ها در جای درست استفاده از آتل را پیشنهاد می دهد. گاهی پزشک تمرین هایی را به فرد آموزش می دهد تا برای حفظ انعطاف انگشتان، در خانه آن ها را انجام دهد. علاوه بر این ممکن است پزشک فرد را تشویق به پوشیدن انواع خاصی از کفش کند. اگر این روش های درمانی موثر نبودند یا انگشتان پا خیلی سخت شدند، پزشک جراحی را توصیه می کند. گاهی پزشک استخوان انگشت پا را کوتاه می کند تا به آن کمک کند که صاف شود. اگر چنگالی شدن انگشتان پا به علت اختلالاتی که ذکر شده اند اتفاق افتاده باشد، پزشک برای درمان استفاده از دارو یا جراحی را پیشنهاد می دهد.

مراقبت در خانه:

اگر انگشتان پا هنوز منعطف هستند انجام ورزش منظم به کاهش علائم یا پیشگیری از بدتر شدن آن ها کمک می کند. برای مثال ممکن است پزشک پیشنهاد دهد که با دست ها، انگشتان پا را در موقعیت درستی قرار دهید. بلند کردن اجسام با انگشتان پا هم می تواند مفید باشد. پوشیدن کفشی که راحت باشد به کاهش درد و اذیت شدن کمک می کند. از پوشیدن کفش تنگ یا کفش پاشنه بلند بپرهیزید. اگر انگشتان تان در حال سخت شدن هستند دنبال کفشی بگردید که گودی بیشتری در قسمت انگشتان دارد. می توانید از کفی و پدهای طبی مخصوص استفاده کنید.

درمان خانگی بدشکلی انگشتان پا

درمان در خانه می توانند علائم را برطرف کند، به خصوص اگر انگشتان پا هنوز انعطاف پذیر باشند. در برخی موارد برای پیشگیری از چنگالی ماندن دائم انگشتان پا فرد به جراحی نیاز دارد. اگر جراحی داشته اید، بهبود انگشتان پا بین ۶ تا ۸ هفته زمان می برد.

بدشکلی انگشتان پا

آیا فقط بدشکلی انگشتان پا وجود دارد؟

خیر بدشکلی انگشتان در دست ها نیز بروز می کند. مالت فینگر اختلالی است که در آن انتهای انگشت دست خمیده می شود و صاف نمی شود. این حالت هنگامی اتفاق می افتد که تاندون های باز کننده انگشتان دست آسیب می بینند. مفصل دست نوعی از مفاصل لولایی است که به انگشتان دست اجازه خم شدن و صاف شدن را می دهد. هر انگشت دست از ۳ استخوان فالانژ که با ۲ مفصل اینترفالانژیال به هم متصل می شوند، ساخته شده است.

مفصلی که نزدیک انتهای انگشت دست قرار دارد مفصل اینترفالانژیال پروگزیمال (PIP) و مفصلی که نزدیک نوک انگشت دست قرار دارد مفصل اینترفالانژیال دیستال (DIP) نام دارد. مالت فینگر می تواند به علت فعالیت های ورزشی سنگین، فشار اضافی روی انگشتان دست و آسیب به دست ایجاد شود. منظور از این آسیب می تواند آسیب به تاندون های باز شونده دست بدون شکستگی استخوان باشد، یا آسیب به تاندون همراه با شکستگی جزئی یا جدی استخوان باشد.

معمولا مالت فینگر می تواند بدون استفاده از جراحی درمان شود. معمولا در درمان آن از آتل استفاده می کنند که آتل انگشت دست را بدون حرکت نگه می دارد و به پروسه طبیعی درمان کمک می کند. در مواردی که شکستگی وجود دارد، بهبود کامل استخوان ۶ الی ۸ هفته زمان می برد.

اما گاهی وقتی که آسیب خیلی شدید است و استفاده از آتل کارساز نیست، باید جراحی انجام داد. اگر مالت فینگر درمان نشود می تواند به ناهنجاری مفصلی ای به نام سوان نک دفورمیتی یا تغییر شکل گردن قو تبدیل شود. این ناهنجاری در افرادی که انگشت دوم دستشان بلندترین انگشت است رایج تر است.

دلایل مالت فینگر

مالت فینگر می تواند به علت فعالیت های ورزشی (مثل بیسبال) یا سایر فعالیت هایی که به انگشتان دست فشار وارد می کنند، ایجاد شود.

علائم مالت فینگر

علائم اصلی مالت فینگر درد و ورم و محدود شدن حرکت مفاصل هستند.

تشخیص مالت فینگر

تشخیص مالت فینگر شامل معاینه و تصویر برداری با اشعه ایکس از انگشت آسیب دیده است. گاهی سایر روش های تصویر برداری مثل MRI هم می توانند سودمند باشند.

درمان مالت فینگر

مالت فینگر می تواند بدون نیاز به جراحی و با استفاده از آتل در طول ۶ الی ۸ هفته درمان شود. بدون حرکت نگه داشتن انگشت به بهبود سریع تر کمک می کند. گاهی در برخی از افراد، در طی جراحی میله ای فلزی در استخوان آسیب دیده قرار می دهند. این میله ها ۶ ‌هفته بعد از بهبود برداشته می شوند. اگر با استفاده از آتل دردتان کم نشد پزشک جراحی را توصیه می کند.

اقدامات بعد از جراحی مالت فینگر

بعد از جراحی مالت فینگر، بیمار باید تمرین های انعطافی برای قوی شدن انگشتان دست انجام دهد.

خطرات و عوارض مالت فینگر

خطرات و عوارض مربوط به جراحی مالت فینگر شامل این مواردند:

  • بافت‌ مردگی بی‌ خونی یا آواسکولار نکروز (به علت نرسیدن خون کافی)
  • عفونت
  • خشکی مفاصل

روز جراحی مالت فینگر باید چه کاری انجام دهم؟

  • صبح جراحی از مصرف قرص مخصوص دیابت و انسولین بپرهیزید.
  • از جواهر آلات، پیرسینگ، آرایش، لاک و موارد از این قبیل استفاده نکنید.
  • وسایل قیمتی و پول های خود را در خانه بگذارید.
  • لباس های گشاد و راحت بپوشید.

بدشکلی انگشتان پا

جراحی بدشکلی انگشتان پا

اگر پزشک جراحی را پیشنهاد داده، باید توصیه های او را کاملا بفهمید و رعایت کنید. هدف این جراحی ها صاف کردن انگشتان است. گاهی برای پیشگیری از وقوع دوباره مشکل از فیوژن استفاده می کنند.

نتیجه گیری

بدشکلی انگشتان پا اختلالی است که در آن استخوان های پا به طرز غیر طبیعی می شوند. رایج ترین این مشکلات شامل هالوکس والگوس، انگشت چکشی، انگشت چنگالی و مالت فینگر هستند. خیلی از این اختلالات در ابتدا با روش های ساده قابل درمانند اما اگر آن ها را دیر تشخیص دهید و درمان کنید به جراحی نیاز است. نادیده گرفتن علائم این اختلالات سبب شدیدتر شدن شرایط، پارگی بافت و حتی عفونت می شوند. هدف از درمان، از بین بردن فشار، کاهش اصطکاک و کاهش درد است. پزشک درباره نوع درمان مناسب با شما صحبت خواهد کرد. وی همچنین نوعی از کفش که مناسب شماست را برای شما در نظر می گیرد. گاهی با مراقبت اولیه می توانید مانع از وجود این اختلالات شوید.