1377014399_323 لوله بازکن، گاز پاک کن، جوهرنمک و سفید کننده ها ،و موادشیمیایی کارخانه ای خطرناکی که کارگر ها مدام درمعرض آنان قرار دارند در صورت تماس با چشم سوختگی شیمیایی چشم را  در کمترین زمان ایجادمیکنند ؛درد زیادی دارد و آسیب شدیدی ایجاد می کند.

یک فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم شست‌و‌شوی ممتد و فوری چشم با آب پس از تماس با مواد شیمیایی را بهترین راه برای پیشگیری از آسیب‌های دائمی بافت چشم معرفی کرد.

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، محسن بهمنی کشکولی، فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم درباره تأثیر مواد شیمیایی در چشم گفت: اولین اقدام پس از تماس مستقیم چشم با مواد شیمیایی، شست‌و‌شوی چشم با اولین مایع در دسترس حتی مایع دستشویی است بدین شکل که چشم را در مدت زمان طولانی یعنی نیم ساعت تا یک ساعت به طور مرتب با آب یا هر مایع در دسترس بشویند تا مواد شیمیایی رقیق شده و از چشم خارج شود و سپس به چشم پزشک مراجعه کرد.

وی درباره نقش بازها و اسیدها بر وارد کردن آسیب به چشم گفت: آسیب‌های واردشده به چشم توسط بازها بسیار از اسیدها و شدیدتر است زیرا خاصیت نفوذی بیشتری دارد و با نفوذ به لایه‌های عمقی چشم، چشم را از عمق دچار آسیب می‌کند ولی در مقابل اسید تمایل به تخریب سطح چشم دارد و سطح چشم را متأثر می‌کند.

فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم درباره تأثیر بخارهای متصاعد از مواد شوینده و شیمیایی بر چشم گفت: مواد شیمیایی و شوینده‌ها بخارهایی از خود متصاعد می‌کنند که تماس با این بخارهای متصاعد شده بیشتر چشم را تحریک می‌کند که به ریزش اشک از چشم، سرخی چشم و سوزش چشم منجر می‌شود و بیشتر اشکالات تنفسی ایجاد می‌کند.

بهمنی کشکولی افزود: بخارهای متصاعد از مواد شوینده و شیمیایی زمانی می‌تواند به چشم صدمه بزند که مدت زمان حضور در محل تصاعد این بخارها طولانی باشد ضمن اینکه عوارض ناشی از این بخارها در چشم مانند ریزش اشک چشم، سرخی چشم و سوزش چشم باعث می‌شود فرد از محیط مورد نظر خارج شود پس صدمه جدی نمی‌بیند.

وی درباره آسیب ناشی از نور خورشید بر چشم نیز گفت: نقش مستقیم نور خورشید در ایجاد سرطان‌هایی در سطح چشم، بیماری‌های استحاله شبکیه و ایجاد ناخنک و سرطان های پوست به خصوص پوست صورت و بالاخص پوست نازک اطراف چشمان نقش مهمی را بازی می‌کند؛ بنابراین به همه افراد توصیه می‌شود حتماً از عینک آفتابی استفاده کنند زیرا چین و چروک و سرطان چشمی و پوستی را کاهش می‌دهد.

فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم خاطرنشان کرد: نور باعث می‌شود که سلول های طبیعی چشم از رشد طبیعی خارج شوند و وارد پروسه غیر طبیعی شوند که همان سلول های نابجا یا سرطانی شوند.

بهمنی کشکولی افزود: بنابراین ۲ عامل پیشگیری کننده به خصوص در فصل تابستان برای افراد جامعه به خصوص کسانی که در محیط خارج هستند استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و عینک آفتابی است.