کاشت مو مناسب چه کسانی است؟ ریزش مو بسیار شدید و نیز تعداد افرادی که در مطب های متخصصان پوست و مو، به دنبال راه حلی برای داشتن موهای پرپشت و قطع ریزش مو و نیز راهی برای رویش مجدد موهایشان هستند، در این اواخر بازار کاشت موی طبیعی را بسیار داغ کرده است. در مورد هزینه کاشت مو چقدر اطلاعات دارید؟ روش های کاشت ابرو چیست؟

برگشت مجدد مو فقط در مواردی که دلیل آن، کمبود و فقر برخی عناصر موجود در بدن باشد، ممکن است. هنگامی که فرد به علت سوانح و یا ژنتیکی به طاسی و یا ریزش شدید مو مبتلا می شود، جهت رویش مجدد موها، راهی به غیر از کاشت مو ندارد.

در افرادی که مدت طولانی(بیش از ۸ سال) از ریزش موهایشان می گذرد احتمالا ریشه موها در نواحی ریخته شده و کم پشت به مرور زمان از بین رفته اند، این دسته از افراد معمولا از درمان های طبی (استفاده از محلول و دارو) نتیجه مناسبی کسب نمی کنند و شاهد رویش مجدد موها با این نوع درمان نخواهند بود زیرا به واسطه گذشت زمان و عدم رسیدگی ریشه موهایشان از بین رفته و تنها گزینه برای آنان کاشت مو می باشد.

مقایسه انواع روش‌های کاشت مو در آقایان و بررسی نکات مهم و اولیه

عموما مردان متقاضی کاشت مو، دچار کم پشتی مو و طاسی در نواحی پیشانی، شقیقه ها و فرق سر می باشند.

انواع روش های کاشت مو

کاشت مو به روش FUT:

FUT مخفف Follicular Unit Transplantation و یکی از قدیمی ترین روش های کاشت مو است و کماکان در بسیاری از کشورها از این شیوه برای کاشت مو استفاده می شود، شرط اول برای استفاده از روش FUT داشتن بانک موی کافی در قسمت پشت سر می باشد، در این روش لایه های پوستی به شکل نوار و در ابعاد مختلف از نواحی پشت سر برداشته و سپس با دستگاه مخصوص و زیر میکروسکوپ به واحد های کوچک تر تقسیم و به نواحی کم پشت و طاس پیوند زده می شوند و در نهایت محل برداشته شدن لایه های پوستی بخیه می شود. این روش بیشتر شبیه یک جراحی پوستی است، فرد در این نوع عمل به روش بی حسی موضعی بی حس گردیده  و بعد از اتمام مراحل نیاز به مراقبت های ویژه و دوران نقاهت طولانی نمی باشد.

معایت کاشت مو به روش FUT:

شرایط مشابه با عمل جراحی، باقی ماندن جای زخم در محل برداشتن لایه های پوستی، دوران نقاهت طولانی

مزایای کاشت مو به روش FUT:

نسبت به بعضی از شیوه های کاشت مو نتیجه بهتری کسب می شود، احتمال از بین رفتن فولیکول های مو (پیاز مو) نسبت به روش FIT کمتر است و اکثر فولیکول های برداشته شده از نواحی اهدا کننده به شکل سالم به نواحی کم پشت و طاس منتقل می شوند.

مزوتراپی مو

کاشت مو به روش FIT:

به این روش کاشت FUE نیز گفته می شود، در این روش کاشت مو در تهران، عمل برداشت لایه های پوستی مانند روش FUT انجام نمی شود و صرفا فولیکول های مو به صورت گروهی و یا تک تک از پشت سر و نواحی اهدا کننده با ابزار مخصوص برداشته و در نواحی مورد نظر کاشته می شود، البته قبل از انتقال به قسمت های کم پشت و یا طاس با سوزن های مخصوص حفره های بسیار کوچک جهت قرار گرفتن فولیکول های مو ایجاد می شود.

در این روش احتیاج به جراحی نمی باشد و درمان بصورت موضعی انجام می شود، معمولا در هر جلسه 2500 الی 3000 فولیکول مو از پشت سر به نواحی کم پشت انتقال می یابد و با توجه به بانک مو و میزان طاسی سر ممکن است نیاز به چندین جلسه مراجعه باشد.

معایب کاشت مو به روش FIT:

ممکن است جای حفره هایی که جهت انتقال فولیکول های مو در سر ایجاد می شوند باقی بمانند و نمایی نا زیبا و غیر طبیعی ایجاد کنند به ویژه در خط رویش موها در قسمت پیشانی.

مزایا کاشت مو به روش FIT:

نیاز به جراحی و بیهوشی نمی باشد و دوران نقاهت آن نسبتا کوتاه است.

کاشت مو به روش ترکیبی FIT و FUT:

در این روش با تشخیص پزشک از هر دو روش FIT و FUT جهت انتقال فولیکول های مو استفاده می شود، البته انتخاب روش مناسب به وضعیت موهای فرد بستگی دارد و لزوما استفاده از روش ترکیبی برای همه مناسب نمی باشد.

کاشت مو به روش BHT:

BHT در زبان انگلیسی مخفف Body Hair Transplant به معنی انتقال مو از نوحی مختلف بدن به سر می باشد، در این روش کاشت،  مو از نواحی مختلف بدن مانند سینه، کتف ها، پشت، ران ها و غیره برداشته شده و در قسمت های کم پشت سر کاشته می شود، از آنجا که جنس موهای بدن با موهای سر کمی متفاوت است معمولا این روش کاشت به تنهایی و به عنوان گزینه اول پیشنهاد نمی شود.

کاشت مو به روش BHT برای کسانی توصیه می شود که بانک مو کافی در قسمت پشت سر و بالای گردن ندارند و ناچارا پزشک مجبور به انتقال مو از بدن می باشد.

کاشت مو , ریزش مو

کاشت مو به روش BHT زمانی نتیجه خوبی می دهد که

فرد بانک مو متوسطی دارد یعنی پزشک بخشی از فولیکول های مو در  پشت سر را به نواحی طاس انتقال می دهد و برای پر کردن فضای مابین این فولیکول ها از موهای بدن فرد استفاده می کند به عبارتی ترکیبی از فولیکول های مو در  پشت سر با فولیکول های بدن در نواحی طاس و کم پشت کاشته می شود.

اما در افرادی که کاملا طاس بوده یا بانک مو ضعیف و ناچیزی دارند صرفا انتقال موهای بدن به سر جلوه جالبی به همراه نخواهد داشت زیرا جنس و حالت گیری موهای بدن با موهای سر متفاوت است.

باید توجه کنید صرفا پر بودن موهای بدن معیاری مناسب برای استفاده از این روش نمی باشد، ابتدا باید وضعیت ریشه، جنس و حالت گیری موهای بدن توسط پزشک بررسی گردد و در صورت تایید از این روش کاشت مو استفاده نمود.

جمع بندی: بهتر است نام این روش کاشت را روشی مکملی نامید زیرا به تنهایی نتیجه جالبی از آن حاصل نمی شود.

کاشت مو به روش SUT:

روش کاشت SUT نسبت به سایر روش های کاشت مو از قبیل FIT  و FUT روش نوینی است که تقریبا  اکثر مراحل آن از برداشت تا کاشت فولیکول های مو توسط دستگاهای اتوماتیک با نظارت پزشک صورت می گیرد.

در روش کاشت SUT پیاز مو به صورت دستی برداشت و کاشت نمی شود بلکه به وسیله پانچ لیزری از محل اهدا کننده که معمولا پشت سر می باشد جدا شده و سپس فریز می گردد و در نهایت به نواحی کم مو و طاس انتقال می یابد، به دلیل فریز شدن فولیکول های مو تا زمان کاشت از تخریب آن ها جلوگیری می شود.

در روش SUT با توجه به وجود پانچ لیزری و سیستم فریز درصد بسیار کمی از ریشه موها حین برداشت و کاشت از بین می روند، طبق برخی از آمار میزان هدر رفتن فولیکول های مو به کمتر از ۱% در این روش می رسد.

در کاشت مو به روش SUT

متقاضی بیهوش نمی شود بلکه صرفا از بی حسی موضعی استفاده می گردد. جراحی و برداشت لایه های پوستی نیز در این روش صورت نمی گیرد. این روش تقریبا مانند روش FIT است یعنی صرفا فولیکول های مو منتقل می شوند اما از ابزار نوین و تکنولوژی جدید استفاده می گردد به همین دلیل نتیجه بهتری حاصل می شود.

عوارض جانبی در روش کاشت SUT به حداقل می رسد، دوران نقاهت آن کوتاه، جای پانچ، زخم و خونریزی نیز بسیار کم مشاهده می گردد.

سرعت انتقال فولیکول های مو از محل اهدا کننده به محل دریافت کننده نیز نسبت به سایر روش های کاشت مو بیشتر بوده و پزشک می تواند در هر جلسه حداقل ۱۰۰۰۰ فولیکول را جابجا نماید و معمولا عمل کاشت با یک جلسه اتمام می یابد.

امکان برداشت و کاشت مو در همه نقاط بدن با این روش میسر می باشد.

مزایا: روشی نوین است و از هر بعد نسبت به سایر روش های کاشت مو مناسب تر می باشد. البته به مانند همه روش های کاشت مو انتخاب مرکز معتبر و پزشک با تجربه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

خشکی مو

سوالات متداول پیرامون کاشت مو در آقایان:

آیا بعد از عمل کاشت حتما موهای کاشته شده روییده می شوند؟

در برخی از افراد بلی و بخش زیاد و یا تمامی موهای کاشته شده روییده می شوند و در برخی خیر، اگر همزمان با کاشت، میزان و توازن مواد مغذی از قبیل ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز جهت رویش موها در بدن تنظیم گردد معمولا بخش قابل توجهی از موهای کاشته شده رویش می کنند.

به عنوان مثال عنصر روی و ویتامین های ب به ویژه ب۵، ب۶، ب۱۲ و بیوتین از مواد مغذی و ضروری برای رشد موها و حفظ سلامت آن ها می باشند و اگر شخصی دچار کمبود این مواد مغذی باشد ممکن است بعد از عمل کاشت رویش قابل توجهی را مشاهده نکند و یا حتی به فاصله کوتاهی شاهد ریزش مجدد موهای خود باشد.

توصیه می شود از طریق آزمایشات T3, T4, TSH, Ferritin, Zinc Serum, Copper Serum, Ceruloplasmin, DHT, Vitamin D3, Vitamin B12, Testosterone   وضعیت عناصر، هورمون ها و فعالیت غده تیرویید را قبل از اقدام به کاشت بررسی نمایید.

 چه مدت طول می کشد تا موهای جدید رویش کنند؟

انتظار می رود بین ۴ الی ۱۲ ماه بعد از عمل کاشت متقاضیان شاهد رویش موها باشند.

 آیا امکان ریزش موهای کاشته شده نیز وجود دارد؟

بله، اگر علل ریزش مو در فرد ریشه یابی و درمان نشوند قطعا بعد از مدتی احتمال ریزش موهای کاشته نیز وجود دارد، همان طور که این فاکتورها باعث ریزش موهای طبیعی و اولیه فرد شده اند می توانند سبب ریزش موهای جدید نیز گردند.

 کدام روش کاشت مو بهتر است؟

به هیچ وجه نمی توان گفت کدام روش بهتر است با توجه به وضعیت موهای بیمار میزان طاسی، بانک مو، بودجه و انتظارات بیمار از کاشت، پزشک می تواند بهترین روش و یا ترکیبی از روش ها را انتخاب کند.

 دوران نقاهت بعد از عمل کاشت مو به چه مدت است؟

با توجه به روش کاشت مو دوران نقاهت آن نیز متفاوت است.

کاشت مو برای بانوان:

کاشت مو در خانم ها نسبت به آقایان کمی مشکل می باشد، در آقایان معمولا ناحیه وسیعی از سر دچار طاسی می شود و پزشک می تواند به راحتی تعداد زیادی فولیکول مو را از نواحی پر پشت به قسمت های کم مو و طاس انتفال دهد.

اما در بانوان بیشتر کم پشتی عمومی مشاهده می شود و نه طاسی وسیع و ناچارا پزشک باید بصورت نقطه ای فولیکول های مو را به نواحی کم پشت انتقال دهد که خود دارای پیچیدگی های خاصی می باشد از جمله باید دقت شود تا به ریشه موهای سالم آسیب وارد نشود.

نکته مهمی که خانم ها باید به آن توجه کنند این است که در آقایان یکی از علل متداول در ریزش موها افزایش تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدرو تستسترون(DHT) می باشد که با افزایش سن رخ می دهد، این هورمون باعث تضعیف ریشه موها و در نهایت از بین رفتن آن ها می شود، در اصطلاح به این نوع ریزش مو، ریزش مو با الگوی مردانه گویند(Male Pattern Baldness).