chart

بر اساس چارت ترکیب غذاها میوه ها و سبزیجات  میوه ها و سبزیجات به هشت گروه  تقسیم شده اند. این هشت گروه  شامل موارد زیر می شوند

1. سبزیحات بدون نشاسته و دارای نشاسته کم از جمله: فلفل دلمه ای، انواع کلم، براکلی، کرفس، خیارسبز، سیر، پیاز، گوجه، لوبیا سبز، کدو سبز، تره فرنگی، جعفری، کاهو، ترب و تربچه، اسفناج، ریواس، شلغم و ….

2. سبزیجات نشاسته ای: کنگر، چغندر لوبیا، هویج، ذرت، نخود فرنگی، سیب زمینی، کدو و …

3. میوه ها و سبزیجات چرب و پروتئینی: آووکادو، حبوبات، آجیل، تخم کدو، کنجد و ….

4. دانه ها: گندم، ارزن، برنج و …

5. میوه های شیرین: موز، خرما، انجیر، خرمالو، آلو، انگور و …

6. میوه های دارای اسید کم یا فرعی: سیب، زردآلو، گلابی، انبه، آلو شیرین، هلو

7. میوه های اسیدی: گریپ فروت، پرتغال، لیمو ترش، لیمو شیرین، آناناس، انار،زغال اخته، توت فرنگی، سیب ترش، آلو ترش …

8. ملون ها: طالبی، خربزه، گرمک، هندوانه و …

طبق چارت ترکیب مناسب میوه ها و سبزیجات پیشنهاد می شود که در صورت تمایل به ترکیب میوه ها و سبزیجات، سبزیجات نشاسته ای و غیر نشاسته ای و میوه های پروتئینی و چرب با هم ترکیب شوند.

دانه ها تنها با سبزیجات نشاسته ای ترکیب شوند

میوه های شیرین تنها با میوه های دارای اسید کم یا فرعی ترکیب شوند

میوه های اسیدی تنها با میوه های دارای اسید کم یا فرعی ترکیب شوند

ملون ها نیز به هیچ عنوان با میوه ها و سبزیجات دیگر ترکیب و خورده نشوند.

لازم به ذکر است که رعایت موارد پیشنهاد شده فوق به هضم بهتر میوه ها و سبزیجات کمک می کند.