احتمالا همگی نام عصب کشی دندان را شنیده باشند. افراد زیادی وجود دارند که برای اولین بار به دلیل درد در دندان شان به یک پزشک مراجعه می کنند و زمانی که از پزشک راه درمان می خواهند، پزشک به عصب کشی دندان اشاره می کند. اما سوالی که در این میان ایجاد می شود این است که عصب کشی دندان دقیقا چه چیزی است و چگونه انجام می شود؟ اگر بخواهید به طور ساده و کلی درباره عصب کشی بدانید، باید گفت که عصب کشی نوعی تعمیر برای دندان های آسیب دیده است. دندان هایی که آسیب زیادی دیده اند باید تعمیر شوند یا کاملا از دهان جدا شوند. به چنین کاری عصب کشی دندان می گویند. در این مقاله از بخش دندانپزشکی به طور کامل به عصب کشی دندان ها می پردازیم.

عصب کشی

علت انجام عصب کشی

نجات دندان، مهم ترین کلماتی است که می توان به عنوان علت به کار برد. اگر عصب کشی بر روی دندان خراب صورت نگیرد آن دندان به مرور درد بیشتری خواهد کشید و به دندان های اطراف خود هم صدمات زیادی وارد می کند. همچنین اگر از مهلت خود خارج شود شخص دیگر نمی تواند عصب کشی انجام دهد و باید دندان را کاملا جدا کند و در آن شرایط مجبور به گذاشتن دندان مصنوعی می شود که خطرات و هزینه های زیادی دارد.

پس بهتر است که شخص عصب کشی را انجام دهد زیرا درد دندان می تواند انسان را بیهوش کند یا فشار زیادی به آن وارد کند. به همین دلیل شخص برای سلامت دندان خود نیاز دارد که عصب کشی را انجام دهد و مهم ترین دلیل هم همان کمک به زنده ماندن دندان است.

در عصب کشی شما شاهد پالپ دندان و تمیز شدن آن خواهید بود. پزشک دندان شما را تمیز می کند و مجددا آن را با مواد مشخص شده ای پر می کند و در مکان اول قرار می دهد. در عصب کشی مهم ترین چیزی که مورد درمان قرار می گیرد ریشه دندان است. پزشک ریشه دندان شما را کاملا تمیز می کند و در حالت اول خود قرار می دهد.

نحوه انجام عصب کشی بر روی دندان

عصب کشی برای خود مراحل مختلفی دارد که شما باید این مراحل را به طور کامل طی کنید تا دندان تان درمان شود. در بخش زیر شما با تمام این مراحل آشنا خواهید شد و متوجه می شوید که یک دندان چگونه عصب کشی می شود و درمان آن چگونه است.

در مرحله اول شما با وسیله ای به نام رابر دم آشنا خواهید شد. کار رابر دم این است که دندان شما را به طور کامل ایزوله می کند. پزشک برای اینکه تسلط بیشتری بر روی دندان شما داشته باشد و بتواند عملیات های عصب کشی را بر روی دندان تان انجام دهد، دهان تان را به وسیله رابر دم ایزوله می کند. البته باید از قبل بدانید که دهان شما بی حس می شود و بعد از بی حسی رابر دم بر روی دهان شما قرار داده می شود.


بیشتر بدانید: ارتودنسی چیست؟ + انواع، علل، کاربرد و سوالات متداول


پزشک رابر دم را در محل مورد نظر سوراخ می کند تا دندان هدف شما بیرون بیاید و باقی دندان ها همان داخل قرار بگیرند. سپس عملیات های خود را بر روی دندان شروع می کند. رابر دم علاوه بر این ها می تواند از جلو آمدن آب دهان محافظت کند و آن را همان عقب نگه دارد. رابر دم هرگونه باکتری و آلودگی را از دندان شما دور می کند و یکی از الزامات عصب کشی است.

در مرحله بعدی پزشک نیاز دارد که به پالپ درون دندان دسترسی پیدا کند. به همین دلیل یک سوراخ دسترسی برای خود ایجاد می کند. این سوراخ بر روی تاج دندان ایجاد شده و تا داخل دندان ادامه پیدا می کند تا پزشک بتواند به وسیله همان سوراخ به داخل دندان دسترسی داشته باشد و فرایند های پزشکی خود را انجام دهد.

البته دندان هایی که در جلوی دهان وجود دارند، در پشت آنها سوراخ ایجاد می شود  و دندان های پشتی که دسترسی به انها سخت است در جلوی شان یک سوراخ ایجاد می شود. زمانی که پزشک سوراخ را ایجاد کرد به وسیله دستگاه هایی که نزد خود دارد تمام موادی که درون آن پوسیده شده اند را جدا می کند و اگر شکستگی یا چیز دیگری هم آن میان باشد، پزشک آن را برطرف می کند. برخی فکر می کنند که در این مرحله قرار است درد زیادی را متحمل شوند که این تصور اشتباه است.

پزشک شما قبل از اینکه بخواهد دریل را وارد دندان شما کند، از بی حسی کاملی استفاده می کند که هرگونه درد را برطرف می کند. البته شما هنوز لرزش های دریل را احساس خواهید کرد اما دردی به همراه نخواهد بود. حال اگر با این وجود باز هم احساس کردید که درد زیادی بر روی شما فشار آورده است، با پزشک خود صحبت کنید تا علت آن را پیدا کند و از بی حسی بیشتری در دهان شما استفاده کند.

عصب کشی

پزشک بعد از ورود به دندان، نیاز دارد که از یک میکروسکوپ استفاده کند. میکروسکوپ جراحی وسیله ای است که مجرا های درون دندان را به پزشک نشان می دهد و پزشک اطلاعات کاملی در باب شرایط درون دندان پیدا می کند. میکروسکوپ یکی از بخش های مهم عصب کشی است و هر پزشکی از آن استفاده می کند زیرا با وجود میکروسکوپ شانس موفقیت در درمان بسیار بیشتر است. البته یکی از مشکلاتی که در دندان پزشکی ها است، عدم وجود میکروسکوپ کافی در مطب است.

یعنی بیشتر دندان پزشک های عمومی این میکروسکوپ را دارا نیستند و دندان پزشک های تخصصی هم برای استفاده از این وسیله، یک هزینه اضافه از بیمار دریافت می کنند. پس از انجام تمام کارهای بالا، پزشک باید طول مجراهای یک دندان را به خوبی اندازه گیری کند. هدف پزشک برای عصب کشی این است که بتواند مجراهای درونی دندان را درمان کند و آنها را به حالت قبل برگرداند.

برای همین است که نیاز دارد بداند هر مجرا چه اندازه ای دارد تا درد بیشتری را به بیمار وارد نکند و سریع تر درمان را انجام دهد. البته به طور کل هر مجرا طولی در حدود نیم میلی متر دارد. برای انجام این کار عموما دو روش وجود دارد. اگر پزشک بخواهد به روش سنتی این کار را انجام دهد، باید از عکس های پرتوی ایکس استفاده کند. برای چنین کاری پزشک یک فایل فلزی را وارد دندان می کند.


بیشتر بدانید: بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها


این فایل یک تیغه بر روی خود دارد و آسیبی به مجرا و خود دندان وارد نمی کند. پزشک به وسیله همین فایل می تواند عکس ها را آماده کند و از طریق ان با اندازه دقیق مجرا آشنا شود. روش دیگری که از آن استفاده می شود، اسفاده از سیم های الکترونیکی است. در چنین روشی پزشک از دو سیم برای اندازه گیری استفاده می کند.

یکی از سیم ها درون فایل داخل دندان قرار می گیرد و سیم دیگر روی سطح لب می ماند و پزشک به وسیله عملیات هایی که بر روی آن انجام می دهد می تواند اندازه دقیق مجرای دندان را متوجه شود. مزیت روش الکترونیکی این است که تمام فعالیت های شما در زمان کمی انجام می شود. یعنی می توان اندازه طول مجرا را در کمتر از چند دقیقه به دست آورد اما اگر بخواهید همین کار را با عکس های پرتوی ایکس انجام دهید، علاوه بر جدا کردن رابر دم باید دقیقه های زیادی را مشغول این کار باشید.

پزشک بعد از اینکه توانست اندازه دقیق طول مجرا را به دست بیاورد، وارد مرحله جدیدی می شود که مربوط به پاکسازی است. در این مرحله پزشک باید داخل دندان را به طور کامل تمیز کند. پزشک تمام بافت های مرده و باکتری های درون دندان را از بین می برد و دندان کاملا خالی می شود. بعد از آن پزشک نیاز دارد که دیواره های مجرا را شکل دهی کند.

در این شکل دهی دیواره ها بزرگ تر می شوند تا امنیت بیشتری برای دندان وجود داشته باشد. البته این بزرگ شدن دیواره ها آسیبی به پر کردن دندان وارد نمی کند و می توان به همان سادگی اول دندان را پر کرد و شکلی استاندارد به آن داد. تمیز کردن دندان خود نیاز به مراحل زیادی دارد. مثلا پزشک برای اینکه بتواند به تمام بخش های دندان دسترسی داشته باشد باید از فایل های مختلفی استفاده کند تا به آن مکان ها برسد.

عموما فایل های دندان پزشکی نوک تیز هستند و به راحتی درون دندان قرار می گیرند. گاهی سطح داخل دندان خود نیز خراب شده است و باید تراشیده شود. در چنین حالتی پزشک باید ابتدا آن سطح را تراشکاری کند و بعد از آن مجددا درون دندان را تمیز کند. به همین دلیل فرایند این بخش نسبت به دیگر بخش ها کمی طولانی تر است.

عصب کشی

آخرین کاری که در مرحله تمیز کردن دندان باقی می ماند، تمیز کردن پالپی است که پزشک باید توجه زیادی به آن داشته باشد. پزشک بعد از هر عملیاتی که مربوط به تمیز کاری است باید درون پالپ را تمیز کند و آن را با ضد عفونی های مختلف شست و شو دهد.

آخرین مرحله ای که در عصب کشی وجود دارد، پر کردن دندان است که یکی از بخش های بسیار مهم عصب کشی است. زمانی که پزشک تمام فرایند های درونی دندان را انجام می دهد و مجرا های آن را تمیز می کند نیاز به پر کردن دندان دارد که در دو حالت صورت می گیرد. حالت اول این است که پزشک بخواهد این کار را دقیقا بعد از تمیز کردن دندان انجام دهد.

در چنین حالتی پزشک مواد مخصوص را آماده می کند و بعد از دقایقی وارد دندان می کند و دندان شما آماده می شود. حالت دوم این است که پزشک یک هفته دست نگه دارد. یکی از مشکلات متعدد بیماران این است که بعد از عصب کشی و پر کردن دندان هم دچار مشکلات خاصی می شوند. به همین دلیل در روش دوم پزشک بعد از تمیز کاری یک هفته صبر می کند تا مشخص شود که برای دندان شخص مشکلی پیش می آید یا همه چیز سالم است.


بیشتر بدانید: لمینت دندان؛ کاربرد، عوارض و نحوه انجام لمینت دندان


در چنین حالتی پزشک به وسیله مواد موقتی دندان را پر می کند تا آلودگی خاصی وارد دندان نشود و بعد از یک هفته مجددا دندان را بررسی می کند و در صورت سالم بودن آن را با مواد مخصوص خود پر می کند. دو مرحله دیگر هم وجود دارد که بعد از عصب کشی به دلخواه خود بیمار انجام می شود. یکی از آنها پر کننده موقتی است که مرتبط با تاج دندان است و کار خاصی ندارد و دیگری به ترمیم دندان ارتباط دارد.

در چنین حالتی پزشک یک روکش مناسب بر روی دندان شما قرار می دهد تا هم مانند یک لایه محافظ عمل کند و هم مراقب مواد مخصوص درون دندان شما باشد. شما بعد از عصب کشی عموما برای توانایی خوردن غذا و … نیاز به این روکش دارید و باید آن را انجام دهید.

درد بعد از عصب کشی در دندان

افراد زیادی بعد از انجام عصب کشی در دندان خود دچار درد می شوند و احساس می کنند که عصب کشی آنها اشتباه انجام شده است. چنین تصوری اشتباه است و ربطی به عصب کشی اشتباه ندارد. ریشه های درون دندان شما بعد از عصب کشی حساسیت از خود نشان می دهند و همین باعث می شود زمانی که عروق و اعصاب از ریشه خارج می شوند، التهاب هایی در آن بخش ایجاد شود که دچار درد می شوند.

این التهاب ها و حساسیت ها عمر کوتاهی دارند و معمولا بعد از چند روز درد آن به طور کامل برطرف می شود. اگر احساس کردید که دردتان هر روز شدید تر می شود و این روند بیش از یک هفته ادامه داشت، مجددا دندان تا را به پزشک نشان دهید و علت آن را جویا شوید.

عصب کشی

عمر دندان هایی که عصب کشی می شوند چقدر است ؟

به طور کل دندانی که عصب کشی بر روی آن انجام می شود عمر کوتاهی ندارد و همان فرایند های دندان طبیعی را طی می کند. یعنی اگر شما به سلامت و مراقبت های بعد از عصب کشی اهمیت دهید، دندان شما عمری مانند دیگر دندان های تان خواهد داشت و تا آخر زندگی برای تان مفید خواهد بود. حال در همین میان افرادی هم هستند که بعد از مدتی دندان شان با وجود مراقبت های زیاد مجددا دچار مشکل می شود و درد زیادی را احساس می کنند.

این افراد دو راه را می توانند انجام دهند. راه اول این است که درمان را مجددا بر روی دندان خود انجام دهند تا دندان شان بهبود پیدا کند و راه دوم این است که یک جراحی بر روی ریشه دندان خود انجام دهند. در این جراحی پزشک انتهای ریشه را قطع می کند و دندان عملا برای همیشه بی حس خواهد شد.

علائمی که نیاز به عصب کشی را نشان می دهند

بسیاری از افراد نمی دانند که در چه شرایطی باید دندان خود را برای عصب کشی به پزشک نشان دهند و درد زیاد را تنها نشانه در دندان می دانند. به همین دلیل در برخی شرایط دندان عفونت زیادی می کند و شخص مجبور است که آن را بکشد یا دچار درد های فراوانی می شود. در بند های زیر برخی از علائمی که نشان دهنده نیاز عصب کشی در دندان است نیز بیان شده اند و شما می توانید با آنها آشنا شوید:

درد موقع غذا

افراد زیادی در هنگام غذا خوردن و چیز های دیگر، یک درد واضحی در یک یا چند دندان خود احساس می کنند که این خود نشانه های عصب کشی است. البته اگر این درد کم باشد پزشک می تواند دندان را ترمیم کند و با مراقبت های خود فرد دیگر نیازی به عصب کشی نیست اما با وجود درد زیاد در دندان باید حتما عصب کشی صورت بگیرد.

به همین دلیل واضح ترین نشانه عصب کشی همین درد هنگام خوردن است که مشخص می کند دندان به عصب کشی نیاز دارد یا سالم است.

عصب کشی

حساسیت به دما

زمانی که پوسیدگی دندان به ریشه برسد، ریشه بسیار حساس می شود و یکی از نشانه های این حساسیت دما است. زمانی که دندان به بستنی یا چای که گرم و سرد هستند حساسیت نشان دهد، مشخص می شود که پوسیدگی دندان شما به ریشه تان رسیده است و حتما باید عصب کشی را انجام دهید.

در غیر این صورت علاوه بر درد شدید شما دیگر دندان طبیعی خودتان را باید فراموش کنید و یک دندان مصنوعی جایگزین آن کنید. البته گاهی این حساسیت به خاطر احساسات فصلی ام می تواند باشد که باید به طور دقیق بررسی شود.

احساس درد در لثه

عفونت یکی از بدترین بلاهایی است که می تواند نصیب لثه شود. زمانی که عفونت وارد لثه می شود، یک درد عمیق در لثه ایجاد می شود و امکان خوردن را برای شخص بسیار سخت می کند. زمانی که شما این درد را در لثه خود احساس کردید بدانید که باید دندان زیر آن مرکز را عصب کشی کنید و یا اگر زمان زیادی گذشته باشد باید دندان خود را از دست دهید.


بیشتر بدانید: مقایسه ونیر کامپوزیت در مقابل ونیر پورسلین


البته عفونت لثه و درد آن گاهی به دلیل دندان نیست و ممکن است نشانه بیماری های دیگری باشد که این قضیه را خود پزشک تان بررسی می کند ولی در بیشتر مواقع این درد نشانه عصب کشی یکی از دندان ها بوده است.

تورم

تورم هم شباهتی مانند درد لثه دارد. تورم معمولا در لثه ایجاد می شود و در مواقع نادری در باقی مکان ها مانند گردن هم این تورم شکل می گیرد. به هر حال اگر در لثه و مکانی در نزدیکی دندان های تان تورم خاصی احساس کردید و با فشار آن دردی بر شما وارد شد، بدانید که وقت عصب کشی و دندان پزشکی فرا رسیده است و تا دیر نشده است باید دندان خود را عصب کشی کنید.

تورم در مواقع کمی رخ می دهد و اما اگر رخ دهد به احتمال بسیار بالایی به دلیل همان دندان است و عصب کشی را برای شخص اجبار می کند.

چه وسیله هایی در عصب کشی مورد استفاده قرار می گیرند؟

تلاش همیشه پزشکان این بوده است که عصب کشی را به سادگی و در زمان مناسبی برای بیمار انجام دهند. در گذشته این فرایند علاوه بر طولانی بودنش، درد زیادی را به همراه داشت و همین تفکر دیرینه باعث شده است که هنوز مردم از عصب کشی ترس داشته باشند. در بخش زیر مهم ترین وسیله هایی که در عصب کشی استفاده می شود را بیان خواهیم کرد تا با آنها آشنا شوید:

عصب کشی

میکروسکوپ های پزشکی

دندان بخش هایی دارد که عملا نمی توان با چشم طبیعی آنها را مشاهده کرد. همچنین درون دندان انواع ورودی هایی است که درمان آنها با چشم عادی غیر ممکن است. با وجود میکروسکوپ پزشکی می توان بسیاری از کارهای سخت را انجام داد و درمان هایی که در گذشته ناممکن بودند اکنون به سادگی انجام می شوند. به همین دلیل پزشک های زیادی از میکروسکوپ در عصب کشی استفاده می کنند.

میکروسکوپ تنها در عصب کشی کاربرد ندارد و در بسیاری از جراحی ها شما شاهد آن خواهید بود. علت کاربرد میکروسکوپ این است که می تواند اطلاعات زیادی را به پزشک بدهد.

استفاده از وسایل الکترونیکی متعدد

 اگر شما در گذشته می خواستید یک فرایند پزشکی مانند عصب کشی برای خود انجام دهید، نیاز داشتید که رادیوگرافی های زیادی را امتحان کنید تا پزشک بتواند اطلاعات کاملی از آن بخش مورد نظر شما داشته باشد. دستگاه های الکترونیکی در عصر جدید این کار را برای پزشکان آسوده کرده اند.

مثلا اگر پزشک به دنبال طول کانال باشد می تواند در عرض چند دقیقه اندازه را به دست بیاورد و دیگر نیاز به رادیوگرافی های متعدد که خطر زیادی هم دارد، ندارند. دستگاه های الکترونیک دقت نود و پنج درصدی دارند و آمار کاملی به شما می دهند.

موتور های جدید

در مطب های دندان پزشکی موتور های هوشمندی وجود دارد که می تواند کمک زیادی به شما و دندان پزشک کند. زمانی که پزشک می خواهد ریشه درون دندان شما را ترمیم کند، ممکن است درد زیادی را احساس کنید. با وجود موتور های هوشمند دیگر این درد را احساس نخواهید کرد و همه چیز بی صدا خواهد بود.

پزشک موتور را بر اساس دندان شما تنظیم می کند و در بهترین زمان با کمترین درد عصب کشی شما انجام می شود. تمام این فرایند ها به لطف موتور هوشمند صورت می گیرد.

عصب کشی

خطرات عصب کشی دندان

حقیقت ماجرا این است که هیچ خطر خاصی وجود ندارد. مهم ترین چیزی که در این میان باید به آن توجه کرد دندان پزشکی است که به آن مراجعه می کنید. دندان پزشک شما باید کاملا مجرب و فهمیده باشد و بتواند به سرعت عصب کشی شما را انجام دهد. اگر دندان پزشک آگاهی کامل به عصب کشی نداشته باشد ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به دندان شما وارد کند و همچنین درد شما هم بیشتر خواهد شد.


بیشتر بدانید: پوسیدگی دندان؛ پیشگیری، علائم و درمان پوسیدگی دندان


به همین دلیل است که باید برای قسمت های حساس بدن تان مانند همین دندان به یک پزشک معتبر مراجعه کنید و کار خود را انجام دهید. البته برخی انسان ها به دلیل حساسیت های خود نمی توانند رابطه خوبی با عصب کشی بر قرار کنند که در چنین شرایطی انجام خود عصب کشی برای شان مضر است و باید از دندان مصنوعی استفاده کنند.

مراقبت های لازم بعد از عصب کشی دندان

فرایند درمان دندان تنها به خود عصب کشی نیست. شخص باید بعد از عصب کشی هم از دندان خود برای مدتی مراقبت های لازم را انجام دهد تا نشانه های بیماری و درد دوباره رشد نکنند و موجب آزار و اذیت فرد نشوند. در بخش زیر به تعدادی از کارهای لازم برای مراقبت اشاره شده است و می توانید این کار ها را انجام دهید:

بعد از انجام عصب کشی معمولا هنوز کمی اثر بی حسی در دندان و لثه شما وجود دارد. اگر شما هم هنوز این بی حسی را در خود داشتید سعی کنید چیزی میل نکنید و از مواد جویدنی دوری کنید. این مواد می توانند برای عصب کشی و دندان های شما در آن شرایط مضر باشند.

در روز اولی که عصب کشی خود را انجام داده اید، از غذا های سفت دوری کنید. روز اول را با غذاهای نرمی مانند سوپ طی کنید زیرا در این روز عصب کشی شما به پایداری کامل می رسد و خوردن غذاهای سفت می تواند به این فرایند آسیب وارد کند یا باعث درد مجدد دندان شود. همچنین دقت کافی داشته باشید که این غذا ها به شدت گرم یا به شدت سرد نباشند.

پزشک همیشه یک جلسه دیگر برای روکش دندان شما قرار می دهد. زمانی که میان این دو جلسه وجود دارد زمانی است که شما باید در بهداشت دندان خود مراقبت کنید. البته این بار باید از وسایل بهداشتی کمتر استفاده کنید. نخ دندان می تواند به بافت دندان شما در آن شرایط آسیب وارد کند به همین دلیل بهتر است که از نخ دندان دوری کنید و همچنین به آرامی مسواک بزنید تا آسیبی به بدنه دندان شما وارد نشود.

محلول آب و نمک کمک زیادی به شما می کند. بعد از عصب کشی حتما هرشب قبل از خواب این محلول را برای خود استفاده کنید. محلول آب و نمک می تواند به بهداشت دهان تان کمک کند و همچنین درد و تورمی که در دندان شما وجود دارد هم کمتر خواهد شد. تا زمانی که درد و تورم در دهان شما وجود دارد از این محلول برای خود استفاده کنید.

عصب کشی

عصب کشی ریشه های انتقال حسی را در دندان شما غیرفعال می کند. به همین دلیل دیگر اگر هرگونه آسیبی به دندان شما وارد شود نمی توانید آن را حس کنید و زمانی متوجه این داستان خواهید شد که پوسیدگی به شدت زیاد شده باشد که به راحتی دیده شود. به همین دلیل باید همیشه مراقب بهداشت دهان خود باشید و همیشه از مسواک استفاده کنید.

بیشتر کسانی که عصب کشی می کنند، از روکش هم برای محافظت بیشتر دندان استفاده می کنند. این روکش ها با تمام مقاومت خود باز هم ممکن است که شکسته شوند و دندان تان نیاز به ترمیم پیدا کند. به همین دلیل سعی کنید همیشه از مواد جامد دوری کنید و فشار کمی به روکش خود وارد کنید زیرا اگر شکسته شود ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود.

بسیاری از افراد در هنگام عصبانیت یا تفکر دندان های خود را بر روی همدیگر قرار می دهند و آنها را فشار می دهند. این کار از پایه اشتباه است و برای کسی که عصب کشی کرده است خطرات زیادی دارد. این کار باعث می شود که بر روی مینای دندان ترک های ریز به وجود بیاید که باعث پوسیدگی دندان می شود. همچنین چنین فشاری به دندانی که عصب کشی شده است بسیار مضر است و باعث نابودی روکش آن می شود.

مانند بسیاری از افراد دیگر شما هم ممکن است بعد از عصب کشی درد داشته باشید که باید بتوانید این درد را کنترل کنید. مسکن ها بهترین آنتی بیوتیک ها برای رفع این درد هستند یا حداقل می توانند میزان درد را کمتر کنند. به همین دلیل می توانید از یک مسکن مانند ایبوپروفن مصرف کنید تا درد کمتری را احساس کنید. البته این درد موضعی است و به مدت زیادی در دندان شما باقی نمی ماند.


بیشتر بدانید: ایمپلنت دندان چیست؟ کاربرد، نحوه انجام و مراقبت های لازم


سعی کنید از آن طرف فک تان برای جویدن استفاده کنید. هر طرفی که دندان عصب کشی تان وجود دارد را در نظر بگیرید و طرف مخالف آن را برای جویدن آماده کنید. زمانی که تمرین کنید با آن طرف غذای خود را بجوید، این عمل برای تان تبدیل به یک عادت می شود و موجب حفاظت از دندان عصب کشی شده خود خواهید شد.

عصب کشی

در نهایت مراقبت مهم ترین بخش بعد از عصب کشی است که باید آن را انجام دهید. دندان شما بخش حیاتی بدن شما است و اگر از بین رود عواقب زیادی را در پیش دارد. هیچ دندان مصنوعی نمی تواند به اندازه دندان طبیعی خود شما عمل کند و همه آنها دچار مشکلات زیادی می شوند. پس سعی کنید همیشه دندان های تمیزی داشته باشید و به بهداشت آنها اهمیت دهید تا دچار مشکلات پزشکی خاصی نشوید و هزینه های زیادی را برای دندان خود پرداخت نکنید.

عصب کشی خود گاهی اوقات هزینه زیادی را در پیش دارد و پرداخت آن برای برخی از خانواده ها ممکن است سخت باشد. به همین دلیل است که باید همیشه از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کرد و مراقب بود. البته این دلیلی بر بد بودن عصب کشی نیست و عصب کشی هم نوعی درمان مفید برای دندان است.