به نقل از سایت تجمیل دکتر رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی  یکی از رایج ترین و مهم ترین روش های جراحی پلاستیک بین زنان و مردان در سراسر جهان است.  عمل جراحی بینی، عملی است که برای تغییر شکل ظاهری بینی، بهبود عملکرد آن و یا برطرف ساختن نواقص بینی انجام میگیرد.

عمده ترین دلایل افراد برای  انجام عمل بینی چیست؟

دلایل زیبایی:

بیشتر افرادی که فرم بینی خود را دوست ندارند از پل بینی یا نوک آن ناراضی هستند. مردم غالباً از داشتن قوز بینی شکایت دارند. در همین حال ، افرادی که می خواهند نوک بینی خودرا تغییر دهند اغلب این قسمت از بینی را بسیار پهن ، بزرگ ، گرد، منقار مانند ، افتاده یا بیش از حد سر بالا می دانند. برخی افراد همچنین از  ارتفاع یا طول بینی خود ناراضی هستند.

 

دلایل پزشکی:

عده ای از بیماران ممکن است به دلیل آسیب دیدگی و شکستگی  بینی ، تمایل به انجام عمل بینی داشته باشند. برخی دیگر ممکن است مشکلات تنفسی مربوط به مجاری هوایی بینی داشته باشند. در این موارد ، جراحی بینی به عنوان جراحی بازسازی تلقی می شود.

 

چه زمانی نیاز به انجام جراحی بینی است؟ 

در مواردی که:
1-عدم تناسب دماغ با اجزای صورت.
2-پهنای بینی در قسمت پل.
3- برآمدگی یا فرورفتگی قابل مشاهده بر روی پل بینی.
4-نوک بینی در صورت بزرگی، افتادگی یا بیش از حد سر بالا بودن.
5-سوراخ‌های بینی بزرگ.
6-زاویۀ کم یا زیاد بین بینی و لب بالایی

 

عمل جراحی بینی چه مشکلاتی را برطرف میکند؟

  • برآمدگی در پل بینی
  • تغییر شکل نوک بینی
  • تغییر طول بینی
  • تغییر پهنای بینی
  • تغییر عرض سوراخ بینی
  • ترمیم بینی بعد از آسیب دیدگی
  • باز کردن مجرای تنفسی بینی

کاندید مناسب برای عمل جراحی بینی

داشتن سلامت جسم و روان:

فرد  باید از لحاظ جسمی در وضعیت مناسبی باشد. دارا بودن سلامت جسمانی، دوره نقاهت پس از عمل جراحی را به حداقل رسانده و عوارض عمل  را کاهش می دهد. افرادی که مشکلات جدی مانند دیابت ، فشار خون بالا و یا بیماری قلبی ، کاندید خوبی برای جراحی زیبایی نیستند.
همچین فرد باید  از سلامت روح و روان برخوردار باشد. افرادی که دچار بیماریهای روانپزشکی هستند کاندید مناسب جراحی بینی نیستند. فرد متقاضی باید انتظارات واقع بینانه و منطقی از نتیجه عمل داشته باشد. همچنین فرد باید خود خواستار انجام این عمل باشد ، نه اینکه تحت فشار دیگران اقدام به عمل نماید.

سن:

سن مناسب جراحی زیبایی بینی زمانی است که رشد بینی کامل شده باشد. در پسران ۱۵ تا ۱۷ سالگی و در دختران ۱۴ تا ۱۶ سالگی است. (سه سال کامل پس از شروع عادت ماهیانه). البته در این سن جراحی غیر زیبایی (مثل جراحی  بینی شکسته یا اصلاح انحراف بینی) انجام می دهند. هیچ محدودیت سنی در افراد مسن تر برای انجام عمل وجود ندارد.

شرایط بینی:

اگر که پوست بینی بسیار چرب و ضخیم باشد نتیجه مطلوب و رضایتبخش نخواهد بود.

مشاوره قبل از جراحی بینی

اگر در فکر انجام عمل جراحی بینی هستید،  با جراح خود قرار مشاوره بگذارید تا در مورد تصمیم  خود و  دلایل خود را برای جراحی زیبایی بینی  با وی مشورت کنید. در طول جلسه ، در مورد اهداف خود صحبت کنید و به پزشک بگویید چه چیزی در مورد بینی شما برایتان آزاردهنده است و چگونه می خواهید آن را تغییر دهید.

به خاطر داشته باشید که هدف هرعمل زیبایی بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی کامل و مطلق. هرچند جراحی بینی، می تواند ویژگی های صورت را تقویت کرده و زیبایی طبیعی و خاص شما را بهبود ببخشد. یک جراح پلاستیک می تواند ویژگی های صورتتان را که شما را منحصر به فرد می کند، توضیح دهد و به شما بگوید که چگونه این  تغییرات ظاهر شما را بهبود میبخشد.

جراح ساختار بینی شما و سایر ویژگی های صورتتان را ارزیابی می کند. بعد از این ارزیابی ، او می تواند به شما بگوید که آیا انتظارات شما واقع بینانه است یا خیر.

جراح همچنین سلامت کلی شما را در نظر خواهد گرفت و باید در مورد خطرات ، زمان بهبودی و هزینه های عمل با شما گفتگو کند.

روش های مختلفی برای تغییر شکل بینی وجود دارد. هنگامی که تصمیم به انجام عمل گرفتید ، جراح شما باید دقیقاً آنچه را که برایتان پیشنهاد می کند را شرح دهد.

اگر بیمه درمانی دارید ، حتماً پیش از انجام عمل مطمین شوید  بیمه درمانی شما،  چه مواردی را تحت پوشش قرار می دهد و برای چه مورادی نیاز هست که هزینه پرداخت کنید. بیمه درمانی معمولاً هزینه هایی را که فقط به دلایل زیبایی انجام می شود پرداخت نمی کند.

 

انتخاب جراح مناسب بینی

اولین قدم برای انجام جراحی بینی انتخاب پزشک مناسب است. ابتدا از اطرافیان تحقیق کنید، چند پزشک را کاندید قرار دهید. پس از آن با مراجعه حضوری در مطب با بیماران قبلی دکتر در مورد عوارض عمل، درصد رضایت فرد از جراحی، شکل ظاهری بینی و … صحبت کنید. چنانچه از روند جراحی و شکل ظاهری بینی بیماران رضایت داشتید وقت مشاوره با پزشک را بگیرید. در جلسه مشاوره تمامی سوالات اولیه خود را از جراح بپرسید. سپس از بین جراحان منتخب  یکی را به عنوان جراح نهایی انتخاب کنید.

 

سوالاتی که  باید از جراح پلاستیک در مورد جراحی زیبایی بینی بپرسید:

در طول مشاوره جراحی زیبایی بینی خود از این لیست چک به عنوان راهنما استفاده کنید:

آیا به طور ویژه در زمینه جراحی پلاستیک آموزش دیده اید؟

چند سال آموزش جراحی پلاستیک دارید؟

درصد رضایت  بیماران شما از عمل جراحیتان چقدر است؟

آیا از تجربه لازم در زمینه جراحی بینی برخودار هستید؟ (چه تعداد عمل جراحی انجام داده اید و به مدت چند سال این کار را انجام می دادید)

آخرین جراحی شما در چه تاریخی بوده است؟

آیا من کاندید  خوبی برای این جراحی هستم؟

چه روش جراحی و تکنیکی  را برای من توصیه می کنید؟

چند درصد از بیماران شما خواستار جراحی مجدد بوده اند ؟

مدت زمان عمل جراحی من چقدر خواهد بود؟

دوره بهبودی من چقدر خواهد بود و در طول این دوره  به چه نوع کمک هایی نیاز دارم؟

خطرات و عوارض مربوط به روش جراحی من چیست؟

چگونه عوارض بیماری را به حداقل برسانم؟

در صورت عدم رضایت از نتیجه زیبایی جراحی بینی، گزینه های من چیست؟

آیا می توانم نتیجه جراحی بینی هایی که به بینی من شبیه بوده اند را ببینم ؟ (عکس های قبل و بعد از عمل )

آیا بینی من شبیه آن چیزی که خودم برایتان  توصیف کرده ام خواهد شد ؟

 

 

مراحل آمادگی برای عمل جراحی بینی:

  • اگر سیگاری هستید – باید سیگار کشیدن را ترک کنید (حداقل 4 هفته قبل از عمل)، زیرا نیکوتین مانع از روند بهبودی بعد عمل از جراحی می شود. اگر احساس کردید که نمی توانید سیگار را ترک کنید ، ما از شما می خواهیم پیش از انجام عمل جراحی زیبایی بینی ، با جراح خود به خوبی مشورت کنید تا بتوانید تأثیر این کار را در روند بهبودی و نتایج خوب درک کنید. حتی اگر سیگاری نیستید، در معرض دود سیگار قبل و بعد از عمل نباشید.
  • برخی داروها و مکمل ها وجود دارند که شما باید حداقل 2 هفته قبل از عمل و چند هفته بعد از آن مصرف آن را متوقف کنید. این داروها شامل مواردی مانند آسپرین ، ایبوپروفن ، ویتامین E و برخی مکمل های گیاهی است. اگر رژیم خاص غذایی رو دنبال میکنید  ، ممکن است لازم باشد که این کار را متوقف کرده و یا آن را تحت نظر پزشک تنظیم کنید. ما اکیداً پیشنهاد می کنیم که با جراح خود در این زمینه صحبت کنید ، در مورد برنامه های غذایی خود  و تمام داروهایی که مصرف می کنید (گیاهان دارویی ، غیر گیاهی و نسخه ای)، تا تحت نظر پزشک مصرف موارد بی خطر را ادامه دهید یا مواردی  را تا زمان صلاحدید پزشکتان متوقف کنید.
  • داروهایی را که روز عمل و بعد آن مصرف خواهید کرد را از قبل خریداری کنید. مهم است که بعد از عمل در منزل استراحت کنید تا خطر خونریزی را کاهش دهید ، بنابراین نیاز هست که دیگران خرید های شما را در آن روز انجام دهند ، بنابراین تهیه مقدمات قبل از عمل کارتان را ساده تر  خواهد کرد.
  • یک مرطوب کننده لب (بالم لب) خریداری کنید و مقدار زیادی از نوشیدنی های مورد علاقه تان را خریداری و در دسترس داشته باشید. شما تا مدتی از طریق دماغتان قادر به تنفس نخواهید بود و بخاطر تنفس مداوم از طریق دهان، دهانتان خشک خواهد شد. بنابراین لب ها (و بدن) خود را به خوبی آبرسانی کنید.
  • مشابه تمام عمل های جراحی، شما بعد از انجام عمل قادر به رانندگی نخواهید بود. حتی ممکن است تا روزها یا شاید هفته ها قادر به رانندگی نباشید.
  • حتما برای چند روز مطمئن باشید که همراهی دارید که شما را در انجام کارهایتان کمک کند. با یکی از دوستان یا خویشاوندانتان هماهنگی داشته باشید تا برای چند روز کمک حالتان باشد.
  • قبل از انجام عمل از انجام کارهای استرس زا خودداری کنید. حتما به شما گفته خواهد شد که قبل و بعد  انجام عمل ورزشهای سنگین مثل وزنه برداری را انجام ندهید.
  • در روز عمل، لباس راحت و گشاد به همراه داشته باشید، که بعد اتمام عمل به راحتی، بپوشید. از پوشیدن پیراهن یقه بسته، تی شرت و لباس تنگ خودداری نمایید.

مراحل انجام عمل جراحی بینی:

مرحله 1 – بیهوشی

عمل بینی معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود ، به این معنی که نیازی نیست شب را در بیمارستان بمانید. شما تحت  بیهوشی عمومی یا  بی‌حسی موضعی و تزریق یک آرام‌بخش داخل وریدی قرار خواهید گرفت. با بیهوشی عمومی ، در طول عمل شما بیهوش خواهید بود. با بی حسی موضعی ، بینی شما بی حس می شود ، بنابراین در طول عمل شما آرام خواهید بود و هیچ گونه دردی احساس نخواهید کرد. پزشک بهترین انتخاب را برای شما توصیه می کند.

مرحله 2 – برش

جراحی زیبایی بینی یا با استفاده از روش بسته انجام می شود ،( ایجاد برش در بافت‌های داخلی بینی)  ، یا با روش  عمل باز ، ) ایجاد برش‌هایی در داخل و بیرون بینی ) انجام می شود.

در عمل جراحی بسته ، هیچ برشی بروی سطح بیرونی بینی ایجاد نمی‌شود، و برش‌ها تنها در داخل بینی ایجاد می‌شوند.

در جراحی بینی به روش باز یک برش در پایه میانی بینی ایجاد میشود و پوست بینی به کمک برش در لبه داخلی پره ها به بالا می رود  تا  نوک و پشت بینی قابل دسترسی باشد.

برش دادن یا برش ندادن پره های بینی ربطی به روش باز و یا  بسته ندارد، بلکه  به سایز سوراخ های بینی و پره های آن بستگی دارد. برای  پره های بینی پهن باید در کناره های بینی برش هایی انجام شود.

 

مرحله 3 – تغییر شکل ساختار بینی

با از بین بردن استخوان یا غضروف بینی، بینی بزرگ کوچکتر می شود. بعضی اوقات در جراحی بینی، ممکن است نیاز به افزودن پیوند غضروف باشد.

 

مرحله 4 – اصلاح انحراف بینی

اگر  تیغه بین  دچار انحراف و کجی باشد، این کجی می تواند بهبود یابد. به دنبال آن مشکلات تنفسی هم برطرف خواهد شد.

 

مرحله 5 – بستن برش

هنگامی که ساختار زیرین بینی به شکل مورد نظر درآمد ، برش ها بخیه زده می شوند.

 

مرحله ششم – نتایج را مشاهده کنید

برای چند روز ، اسپلینت ها ی داخل بینی قرار میگیرد تا اینکه بینی شما بهبود میابد و این اسپیلیت ها از دماغتان برداشته میشود.

 

مراحل بعد از عمل بینی تا بهبودی

به نقل از سایت تجمیل دکتر، معمولا توصیه می شود که به مدت 2 هفته از کار مرخصی بگیرید. بعد از عمل تورم و کبودی های اطراف چشم طبیعی است  که بعد از روز سوم بهبود می یابد. بعد از انجام عمل بینی معمولاً افراد به مدت یک هفته اسپلینت روی بینی قرار داده میشود. بعد از یک هفته بخیه ها برداشته می شوند (مگر اینکه بخیه های جذبی داشته باشید) . اگرچه ممکن است این روند تا دو هفته ادامه یابد.

شما تا چند روز بعد از عمل قادر به رانندگی نخواهید بود.

انتظار کمی ورم داخل بینی را داشته باشد که احتمالاً فقط شما و جراحتان متوجه این موضوع  خواهید شد. این تورم در شش ماه آینده از بین خواهد رفت. شکل نهایی بینی شما پس از بهبودی کامل مشخص می شود.

در سه هفته اول: ممکن است کبودی ، تورم و قرمزی از بین برود. ممکن است بتوانید شنا کنید.

چهار تا شش هفته: ممکن است بتوانید ورزشهای سبک را از سر بگیرید.

احتمالاً به شما توصیه می شود که:

تا چندین روز، به هنگام استراحت ، سر خود را با یک یا دو بالش در شب ها بالا نگه دارید تا تورم کاهش یابد.

از حمام گرم و خیس شدن اسپلینت خودداری کنید.

از فین کردن و همچین کندن پوسته های کنار بینی تا زمان تعویض اسپلیت بینی  ، جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از فشار بر روی بینی خود ، از طریق دهان عطسه کنید.

از مکان های گرد و غبار و دودی خودداری کنید

برای تسکین هر گونه پاراستامول یا یک مسکن تجویز شده دیگر استفاده کنید.

به مدت سه تا شش هفته بعد از عمل ازانجام های فعالیت شدید خودداری کنید. بعد دو یا 3 بعد از انجام عمل شما قادر خواهید بود به فعالیت های اجتماعی خود ادامه دهید در حالی که هیچ نشانه ای از اینکه شما عمل بینی داشته اید، مشهود باشد.