بیماری کرونا

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران درباره قرنطیه شهر تهران به علت ویروس کرونا گفت: تا این لحظه بحثی از قرنطینه شهر تهران مطرح نشده است و وزارت بهداشت باید در مورد آن تصمیم‌گیری کند.

وی افزود: اگر تعداد مبتلایان به بیماری کرونا بیشتر شود حتما شهر قرنطینه خواهد شد.

دلیل قرنطینه شدن تهران چیست؟

دلیل قرنطینه شدن تهران به خاطر افزایش مبتلایان به کرونا خواهد بود. ویروس های کرونا یک گروه از ویروس ها هستند که موجب بیماری هایی مانند سرما خوردگی رایج، سندروم تنفسی شدید خطرناک ( سارس ) و سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس ) می شوند. بررسی ها نشان داده است این نوع  ویروس جدید  که با نام ویروس جدید کرونا 2019  (- nCoV2019 )  شناخته شده است، شیوع آن از کشور چین آغاز شده و به کشور های دیگر سرایت کرده است وهمچنان در حال پیشرفت می باشد. نام این ویروس را  COVID- 19 نام گذاری کرده اند. متاسفانه هنوز اطلاعات زیادی از ویروس کرونا به دست نیامده است.

گروه های بررسی کننده ی سلامت عمومی مانند سازمان سلامت جهانی (WHO )  و مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده ( CDC ) ، درحال اطلاع رسانی در مورد این ویروس هستند و پس ازاین که اطلاعات  بیشتر و دقیق تر در مورد ویروس کرونا کسب می کنند، اطلاعات ثبت شده در وب سایت های خود را بروزرسانی می کنند. علاوه براین، این سازمان ها توصیه و دستورالعمل هایی را برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا جدید در اختیار دیگران قرار می دهند.

مسمومیت از سرب

علائم ابتلا به ویروس کرونا

ممکن است یک فرد مبتلا به ویروس کرونا جدید شده باشد وهمان روز متوجه بیماری نشود، چون احتمال داردعلائم و نشانه های این بیماری بعد از 2 و یا 14 روز در فرد آلوده ظاهر شوند. علایم و نشانه های این بیماری موارد زیر می باشند :

  • تب
  • سرفه
  • تنگی نفس و یا مشکلات تنفسی

شدت این علائم ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. محدوده این شدت نیز بسیار خفیف، شدید ویا منجر به  مرگ فرد بیمارمی شود. اگرچه همچنان معتقد اند که این بیماری در حال پیشرفت است اما اکثراً افرادی دراثرابتلا به ویروس کرونا دچار وضعیت خطرناک می شوند که سن بالاتری دارند و دارای بیماری ویژه و خاص پزشکی دیگرهستند. این رویداد در افرادی که دارای عفونت های شدید و بیماری های تنفسی دیگر ازقبیل آنفولانزا هستند، دیده شده است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

اگر شما دچار علائم ونشانه های ویروس کرونا جدید هستید و احتمال می دهید که مبتلا به این بیماری شده اید فورا به پزشک مراجعه نمایید. اگر اخیراً به کشورهای دیگر مسافرت کرده اید دکتر خود را از این مسئله با خبر سازید. قبل از ملاقات با پزشک خود حتما با او تماس بگیرید و با او در مورد علائم خود و سفر های اخیرو همچنین احتمال ابتلا به بیماری ویروس کرونا سخن بگویید.

مسمومیت از سرب

دلایل ابتلا به ویروس کرونا

دقیق مشخص نیست که  ویروس کرونا چگونه و به چه طریق از فردی به فرد دیگر سرایت می کند و یا چگونه بین مردم گسترش پیدا می کند. در صورتی که شخص مبتلا به ویروس به یک فرد سالم با فاصله ی کم ملاقات داشته باشد احتمال سرایت ویروس به فرد سالم بسیار زیاد می شود. این ویروس حتی ممکن است از طریق قطرات ریزکه بعد از سرفه  یا عطسه شخص مبتلا پخش شوند به فرد دیگر سرایت پیدا کند و او نیز مبتلا به این نوع ویروس شود.

حتی هنوز مطلع نیستند که اگر شخصی سطحی را لمس کند که شخص مبتلا آن سطح را لمس کرده است و سپس شخص سالم دست خود را در دهان خود بگذارد به ویروس کرونا مبتلا می شود یا خیر؟!

عوامل خطرناک

عوامل خطرناکی که منجر به مبتلا شدن به ویروس کرونا می شود شامل موارد زیر می باشد :

  • مسافرت به چین و یا اقامت در این کشور
  • ارتباط نزدیک با افردی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند از جمله ارتباط با یکی از اعضائ خانواده و یا پرستاری که از یک فرد آلوده مراقبت کرده است.

افرادی که مسن تر هستند و یا کسانی که دچار بیماری هایی از قبیل دیابت و بیماری قلبی می باشند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. هنوزاطلاعات زیادی درمورد ویروس جدید کرونا کسب نشده است و سازمان های CDC ) و WHO ) همچنان در حال بررسی  و ادامه ی تحقیقات خودهستند.

پیشگیری از بیماری کرونا

اگرچه هنوزموفق نشده اند که هیچ نوع واکسنی برای جلوگیری از سرایت به ویروس کرونا جدید  پیدا کنند، اما شما می توانید اقداماتی را برای کاهش خطر آلوده شدن انجام دهید. سازمان های CDC و  WHO برای جلوگیری از ویروس های تنفسی اقدامات استانداردی منتشر کرده اند، از جمله:

  • مرتب دست های خود را با آب و صابون و یا ضد عفونی کننده های الکی بشویید
  • هنگام عطسه یا سرفه، جلو دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید
  • اگر دست های شما تمیز نیستند هرگز چشم، دماغ و دهن خود را لمس نکنید
  • با افراد آلوده تماس نزدیک برقرار نکنید
  • اگر آلوده به ویروس کرونا هستید ظرف، لیوان، ملافه و سایر وسایل خانه را به دیگران ندهید
  • سطحی را که اغلب با آن در تماس هستید و لمس می کنید تمیز و ضد عفونی کنید
  • اگر بیمار هستید در منزل بمانید و از رفتن به محل کار، مدرسه و محل های عمومی پرهیز کنید

همچنین سازمان WHO توصیه هایی را برای شما ذکر کرده است:

  • اگر شما دچار علائمی مانند تب، سرفه و مشکلات تنفسی شده اید با پزشک خود تماس برقرار کنید و او را از تمام مسافرت های اخیر خود مطلع سازید.
  • از خوردن گوشت خام و پخته نشده و یا اعضاء بدن حیوانات خودداری کنید.
  • اگر گذرتان به بازارهای فروش حیوانات زنده ای افتاد که اخیرا درآن مناطق موارد ویروس کرونا جدید یافت شده است، به حیوانات زنده دست نزنید و سطح چیزی را لمس نکنید.

حساسیت به تخم مرغ

مسافرت

اگر قصد سفر به کشورهای دیگررا دارید حتما قبل از سفر، شیوع ویروس کرونا جدید را در آن کشور بررسی کنید. ممکن است تمایل داشته باشید که درمورد مشکلات سلامتی خود، که زمینه را برای ایجاد عفونت های تنفسی و یا مشکلات دیگر فراهم می کند با دکتر خود صحبت کنید.

تشخیص و درمان ویروس جدید کرونا

اگرمتوجه شدید که در شما علائم عفونت  کرونا ویروس جدید 2019 یا (2019-nCoV)   رو به پیشرفت است با دکتر خود تماس بگیرید. با او درمورد تمام مسافرت های اخیر خود، مخصوصا سفرهایی که به کشورهای دیگرداشته اید صحبت کنید. هچنین اگر با افرادی که آلوده به ویروس جدید کرونا هستند، تماس نزدیک برقرار کرده اید،پزشک را مطلع سازید .

دکتر از شما نمونه هایی مثل نمونه بزاق ( خلط ) ، یک سواپ بینی و یک سواپ گلو را نمونه گیری کرده تا برای آزمایشات به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده ارسال کند.

درمان کرونا

در حال حاضرهنوزداروی ضد ویروسی تجویز نشده است که بتواند با این نوع ویروس مقابله کند وعفونت افراد مبتلا به ویروس کرونا را درمان کند. البته درمان هایی وجو دارند که وضعیت بیمار را تسکین می دهند، ازجمله :

  • مسکن ها
  • شربت یا قرص سرفه
  • استراحت
  • مصرف مایعات

اگر پزشک شما پس از معاینه به این نتیجه برسد که می توانید در خانه تحت معالجه قرار بگیرید بدین ترتیب دستورات ویژه ای را برای شما تجویز خواهد کرد، به طور مثال تا زمانی که بهبود پیدا نکرده اید تا حد ممکن از افراد خانواده فاصله بگیرید و تا پایان دوره درمان  در خانه استراحت کنید. اگر بیماری شما شدید باشد نیاز است در بیمارستان تحت درمان قرار بگیرید.