کرونا ویروس

چشم های ما ممکن است نقش مهمی را در گسترش و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا ویروس جدید در سراسر جهان ایفا کند. برای مثال، پزشکی از دانشگاه پکن بر این باور است که محافظت نکردن از چشم ها در زمان درمان بیماران مبتلا به این ویروس، می تواند باعث گسترش این بیماری شود. با این حال مقامات پزشکی می گویند اگر چه که بروز این حالت بعید است اما امکان گسترش آن وجود دارد.

به منظور کم کردن خطرات ناشی از گسترش کرونا ویروس که شخص را تهدید می کند، از دست زدن به چشم ها، بینی و یا دهان خود با دست های شسته نشده اجتناب کنید. این غشاهای مخاطی ( غشاهایی که حفره  های مختلف بدن را پوشش می دهند ) استعداد زیادی در انتقال ویروس دارند.

کرونا ویروس چیست؟

گزارش های مبنی بر وجود یک کرونا ویروس جدید که با عنوان کووید-19 نیز شناخته می شود، برای نخستین بار در اواخر ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین ارائه شد.

کرونا ویروس  ها گروهی از ویروس های رایج و متداول هستند. طبق گزارش کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، برخی از این ویروس ها فقط بر روی حیواناتی نظیر خفاش ها، گربه ها، شتر ها و گاوها  تاثیر می گذارند و برخی دیگر، افراد را تحت تاثیر قرار می دهند.

کووید-19 می تواند باعث بروز یک بیماری خفیف مثل سرماخوردگی و یا بیماری های مهم دیگری مانند ذات  الریه و نارسایی کلیه شود. در شدیدترین حالت ممکن، این بیماری می تواند تهدیدکننده زندگی فرد باشد. با توجه به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها(CDC)، این گروه از ویروس ها به عنوان هفتمین گروه از کرونا ویروس شناخته می شوند.

کرونا ویروس جدید چگونه با چشمان شما ارتباط دارد؟

بیمارانی که به کرونا ویروس جدید مبتلا شده اند ممکن است علائم مربوط به چشم داشته باشند.

ورم ملتحمه چشم، التهاب غشای مردمک چشم است که اغلب با عنوان چشم صورتی شناخته می شود. در ورم ملتحمه چشم، چشم ها اغلب عفونی، قرمز و یا مرطوب هستند.

ورم ملتحمه ویروسی با عفونت  های تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره شناخته می شود و ممکن است نشانه  ای از ویروس کووید-19 باشد. مطالعه ای که اخیرا در بیمارستان  های سراسر کشور چین انجام گرفت و در ژورنال پزشکی نیوانگلند به چاپ رسید، نشان داد که احتقان ملتحمه چشم یا چشم صورتی، باعث عفونی شدن چشم های 9 نفر از1099 نفر مبتلا به بیماری کرونا ویروس شده است.

یک تحقیق در مجله ویروس شناسی پزشکی نشان داد که از بین 30 بیمار بستری شده به دلیل کووید-19، تنها یک بیمار به بیماری ورم ملتحمه چشم مبتلا بود. بر اساس این اطلاعات، ایجاد ورم ملتحمه چشم، پائین است. رابطه بین انتقال کرونا ویروس و چشم  های شما پیچیده است.

طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها(CDC) تصور می شود که کووید-19 از طریق قطرات تنفسی، در زمانی که فرد سرفه یا عطسه می کند در هوا پخش شده و می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، درست شبیه پخش شدن ویروس آنفولانزا. این قطرات تنفسی می توانند از دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی شما هستند به زمین برسند و با نفس کشیدن، به داخل ریه ها کشیده شوند.

متخصصان پزشکی از این موضوع مطمئن نیستند که آیا فردی می تواند این ویروس را با لمس کردن یک سطح یا یک شیء مانند یک میز یا دستگیره درکه ویروس کووید-19 بر روی آنها است و سپس دست زدن به دهان، بینی یا احتمالا چشم ها منتقل کند یا خیر.

وانگ گوانگفا، متخصص بیماری های تنفسی دانشگاه پکن بر این باور است که در زمانی که با بیماران در کلینیک های بهداشتی چین تماس داشته است، به ویروس کووید-19 مبتلا شده است.

وانگ اینطور گزارش داد که علائم ابتدا با التهاب چشم چپ و سپس تب و جمع شدن خلط در بینی و گلو ظاهر شد و پس از آن، کرونا ویروس جدید در او تشخیص داده شد.

وانگ فکر می کند  که به دلیل استفاده نکردن از عینک محافظ چشم، ویروس وارد چشم چپ او شده  است.

دکتر جان اوانز پترسون، استاد طب و آسیب  شناسی در دانشکده بیماری  های عفونی پزشکی در سن آنتونیو تایید می کند که اتفاقی که برای وانگ افتاده است می تواند به طور بالقوه ای رخ دهد.

به گفته دکتر پترسون، در وضعیتی که وانگ دچار آن شده است، قطرات تنفسی می توانند از  طریق یک فرد آلوده به چشم های وانگ یا سایر غشاهای مخاطی او رسیده باشند.

دکتر استفان توماس، رئیس بخش بیماری های عفونی در دانشگاه پزشکی SUNY Upstate در شهر سیراکوز، نیویورک می گوید: معمولا انتقال کووید-19 با بسیاری از عوامل ناشناخته همراه است و انتقال آن از طریق تماس دست به چشم می تواند محتمل اما بعید باشد.

کرونا ویروس

کرونا ویروس جدید تا چه اندازه می تواند مسری باشد؟

طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها( CDC)، در حال حاضر چگونگی پخش و گسترش آسان و یا پایدار این ویروس، از فردی به فرد دیگر مشخص نیست.

تشکیل بسیاری از اجتماعات و وقایع بزرگ به منظور اقدام برای سلامت و بهداشت عمومی، لغو و یا به تعویق افتاده اند تا از گسترش کرونا ویروس جدید پیشگیری شود.مقامات بهداشتی کشور آمریکا، این اقدامات اضطراری را به عنوان بهترین روش برای مهار انتقال این ویروس در نظر گرفته است.

مدارس اقدام به لغو کلاس های آموزشی گرفته اند  و به دوره های تدریس آنلاین روی آورده اند و لیگ  های ورزشی و موزه  ها نیز به منظور پیشگیری از گسترش این ویروس در سطح جامعه، تعطیل شده اند.

علائم و نشانه های کرونا ویروس جدید چیست؟

بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی(WHO ) علائم کووید-19 شامل بیماری های تنفسی خفیف تا شدید است که همراه با تب، سرفه و مشکلات تنفسی است. علائم دیگر عبارتند از آبریزش بینی، گلو درد و سردرد.

بسیاری از افراد تنها دارای علائم خفیف هستند،  اما برخی دیگر که معمولا شامل افراد مسن  و یا افرادی می شوند که دارای دیگر مشکلات پزشکی هستند، علائم شدیدتری از جمله ذات  الریه را نشان می دهند که می توانند مهلک و کشنده باشند.

علائم این بیماری معمولا 2 تا ۱۴ روز پس از اینکه فرد در معرض این ویروس قرار می گیرد، خود را نشان می دهند.

ویروس کووید-19 چگونه تشخیص داده می شود؟

متخصصین مراقبت  های بهداشتی، با استفاده از آزمایش کردن نمونه  های گرفته شده از سیستم تنفسی،خون و یا سایر مایعات بدن، کرونا ویروس را تشخیص می دهند.

آیا واکسن و یا درمانی برای کرونا ویروس جدید وجود دارد؟

تا به حال هیچ نوع واکسن و یا درمان ضد ویروسی برای کروناویرس مورد شناسایی قرار نگرفته است، بنابراین بهترین روش برای محدود کردن گسترش و شیوع این ویروس، ایزوله کردن سریع افرادی است که به این ویروس مبتلا هستند، قبل از اینکه باعث آلوده شدن دیگر افراد شوند. ( یا اگر احتمال داده می شود که در معرض آن قرار بگیرند )

چگونه می توانید خطر گسترش کرونا ویروس را کاهش دهید؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) سایتی را با جدیدترین و به روزترین اطلاعات مربوط به شیوع بیماری راه انداخته است.

مراحل توصیه شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها(CDC)، به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری شامل موارد زیر هستند:

دستان خود را به طور مکرر تمیز کنید

  • دستان خود را به طور مکرر، به خصوص بعد از برگشتن از یک مکان عمومی، قبل از غذا خوردن، استفاده از دستشویی، تخلیه بینی، سرفه کردن و یا عطسه زدن حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشوئید.
  • از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود مخصوصا با دست های شسته نشده، تا جایی که امکان دارد اجتناب کنید.

کرونا ویروس

کمتر در معرض این ویروس قرار بگیرید

  • با افرادی که به این بیمای مبتلا هستند، ارتباط نزدیک نداشته باشید.
  • اگر بیمار هستید در خانه بمانید مگر اینکه به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید.

در هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگیرید

  • در هنگام سرفه و یا عطسه از دستمال استفاده کنید و یا در قسمت داخلی آرنج، سرفه و عطسه کنید.
  • دستمال های استفاده شده را در داخل سطل زباله بیندازید.
  • بلافاصله پس از عطسه یا سرفه، دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون و آب بشوئید.
  • اگر بیمار هستید، دهان و بینی خود را با ماسک صورت بپوشانید.

در صورتی که بیمار نیستید لزومی ندارد که از ماسک صورت استفاده کنید مگر در زمان مراقبت از فردی که بیمار است و در صورتی که افراد بیمار قادر به استفاده از ماسک صورت نباشند. ماسک  های صورت ممکن است کمتر عرضه شوند و باید برای کارکنان مراقبت  های بهداشتی، افرادی که بیمار هستند و افرادی که از آنها مراقبت می کنند، ذخیره شوند.

تمیز و ضد عفونی کردن سطوح

طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها(CDC)، شواهد موجود حاکی از آن هستند كه كروناویروس جدید می تواند به مدت چندین ساعت تا چند روز، بر روی سطوح ساخته شده از انواع مواد مختلف زنده بماند. تمیز کردن سطوح کثیف و ضد عفونی کردن این سطوح، بهترین اقدام برای جلوگیری از ویروس کووید-19 و دیگر بیماری های تنفسی ویروسی در خانواده ها و محیط های اجتماعی است.

روزنامه واشنگتن پست با استناد به شواهد و تحقیقات آزمایشگاهی انجام گرفته در موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی، گزارش می دهد که برخی از کرونا ویروس ها می توانند تا 24 ساعت بر روی مقوا یا کاغذ و تا 3 روز نیز بر روی سطوح پلاستیکی و فولاد ضد زنگ، به طور بالقوه باقی بمانند و باعث آلوده شدن فرد شوند.

با استفاده از چه پوشش هایی میتوانید کمتر در معرض این ویروس قرار بگیرید

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی(WHO )، اگر این احتمال را می دهید که ممکن است با یک فرد مبتلا به كروناویروس مواجه شوید، باید خود را به عینك محافظ، ماسك جراحی ، روپوش(گان)پزشکی، دستكش های پزشکی و ماسک های طبی یكبار مصرف مجهز کنید.