مادران شیرده اکثر اوقات نگران میزان شیر خود هستند و به دنبال راهکارهایی برای ترشح بیشتر غذای نوزاد خود می باشند. آیا می دانید گرانول لاکتودین دینه یکی از راهکارهای ایمن و موثر برای ترشح بیشتر شیر مادر می باشد.

چه عواملی باعث کمبود شیر مادر می شود؟

دلایل کم بودن شیر مادر همیشه روشن نیست. هرچند تولید شیر مادر تحت تأثیر چرخه عرضه و تقاضا قرار دارد، با این حال محققان راه زیادی تا درک همه عوامل احتمالی موثر بر تولید شیر مادر دارند. به گفته آن ها، اطمینان از تقاضای بسنده نوزاد وهله خوبی برای شروع است. دلایل متداول کم شدن میزان “تقاضای نوزاد” عبارت اند از:

  • مکمل ها. اگر شیرخشک را به منوی غذایی نوزاد اضافه کنید، ممکن است کودک شما شیر کمتری از سینه های شما بمکد؛ که به نوبه خود می تواند باعث کم شدن شیر شما شود.
  • دفعات پایین شیردهی. فاصله انداختن بین وعده های غذایی نوزاد (به عنوان مثال هر چهار ساعت یک بار) ممکن است خوشایند راحت طلبی های برخی از تازه مادران باشد، اما این کار مانع تحریک کافی سینه های زن می شود و از این رو میزان شیر پستان ها کم می شود. از این رو اگر کودک شما خوش خواب است، بهتر است او را برای خوراندن شیر بیدار کنید.
  • اختصاص بازه زمانی کوتاه برای شیردهی. اگر بازه زمانی شیردهی تان کوتاه باشد (مثلاً پنج دقیقه از هر سینه)، نه تنها کودک تان مواد معدنی مغذی شیرتان را دریافت نمی کند، بلکه سینه های شما به اندازه کافی تخلیه نمی شود. با این کار، سینه ها برای تولید شیر بیشتر تحریک نمی شوند.
  • پستانک. مکیدن پستانک یا گول زنک در برخی از نوزادان (اما نه در همه آن ها)، منجر به تمایل کم تر نوزاد به مکیدن پستان می شود و طبعا مکیدن کم تر پستان می تواند به معنای تولید شیر کمتر باشد.

علائم ناکافی بودن احتمالی شیر مادر:

روشن ترین شاخص هر مشکلی؛ عدم افزایش وزن نوزاد است. طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا (AAP)؛ در حالی که اکثر نوزادان بلافاصله پس از تولد وزن خود را از دست می دهند، با این حال؛ این کاهش وزن برای نوزادان ترم کامل (full term) نبایستی بیش از 7 درصد وزن بدو تولدشان باشد. با گذشت 10 روز از بدو تولد؛ نوزادان باید به وزن اولیه خود بازگردند و به طور متوسط​​ 4 تا 7 اونس در هفته وزن بگیرند. اگر کودک شما به اندازه کافی وزن نگرفته یا در حال از دست دادن وزن است، نشانگر عدم دریافت شیر ​​کافی است.

همچنین تحقیقات نشان داده است كه كاهش وزن موقت نوزادان بلافاصله پس از تولد ممكن است مادران را به این فكر وادارد كه شیرشان کافی نیست و بلافاصله شروع به مصرف مکمل ها كنند، كه این امر منجر به بروز مشكلات بالقوه در زمینه عرضه و تقاضای شیر مادر می شود.

 

برای اطلاعات بیشتر روی تصویر بالا کلیک کنید

موارد مصرف گرانول لاکتودین

کمک درمان برای خانمهای شیرده در موارد کمبود ترشح شیر

اثرات درمانی و فارماکولوژی

لاکتودین که از نمونه فرانسوی گالاکتوژیل ، مشابه سازی شده است به عنوان کمک درمان در موارد کمبود ترشح شیر (در دوره شیردهی) استفاده میشود . علف شیر یا گالگا (که در لاتین به معنای شیرزا میباشد) ماده موثره اصلی این فرآورده شیرافزا است. مالت برای تقویت شیر و فسفات کلسیم هم برای جبران کمبود کلسیم در کنار گالگا، مکمل مفیدی برای زنان شیرده میباشند . وجود ساکارز بالا در فرمول این مکمل، از افت قند خون در زنان شیرده جلوگیری می کند و حضور مقادیری از اسانسهای طبیعی رازیانه و زیره علاوه بر خواص شیرافزایی به عنوان ضد نفخ و خوش طعم کننده به فرمول اضافه شده اند .

اجزاء و مواد موثره

در هر 10 گرم گرنول لاکتودین (محتویات 1 ساشه) 3/38 میلی گرم عصاره گالگا، 480 میلی گرم عصاره مالت و 9/480 میلی گرم فسفات کلسیم و همچنین مقادیری اسانس زیره، اسانس رازیانه، وانیل و ساکارز (شکر) موجود است .

دستور مصرف گرانول لاکتودین

3 بار در روز ، قبل از غذا ، هر بار 1 تا 2 ساشه ( هربار 10 تا 20 گرم )به صورت خشک یا محلول در آب ، شیر یا سایر نوشیدنی ها

عوارض جانبی

با مصرف در دوز مناسب درمانی ، عوارض جانبی گزارش نشده است .

موارد منع مصرف

– در حساسیت به یکی از اجزای تشکیل دهنده دارو ، مصرف نشود .

– در افرادی که منع مصرف کلسیم دارند مانند هایپرکلسیمی ، دفع کلسیم در ادرار ، سنگ کلیه و انباشت کلسیم در بافتها مصرف نشود .

– درافراد دیابتیک که منع مصرف قند دارند، استفاده نشود .

مصرف در بارداری

مصرف لاکتودین در دوران بارداری مجاز نمی باشد.

نکات قابل توجه

در افراد دارای رژیم بدون قند ، باید مقدار ساکارز در قند روزانه محاسبه شود.

شرایط نگهداری

در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.