اگر شما یا اطرافیان تان در ران (یا هرجای دیگر مربوط به آن) دچار بورسیت شده باشید، حتما می دانید که این وضعیت چقدر دردناک است. احتمالا در این صورت تنها چیزی که به فکرتان می رسد، رهایی سریع و طبیعی از درد بورسیت است، چراکه هیچ کس از مصرف داروهای شیمیایی لذت نمی برد. اما بورسیت چیست و چرا مانند دیکنز درد می کند و از همه مهتر اینکه آیا روشی وجود دارد که بتوان با کمک آن و بدون استفاده از دارو، بورسیت را متوقف کرد.

بورسیت چیست؟

در اطراف مفاصل بدن، کیسه های کوچک و پر از مایعی به نام بورس وجود دارد. این کیسه ‌ها اطراف بافتی هستند که در آن، پوست، ماهیچه و یا تاندون ‌ها با استخوان برخورد می ‌کنند. بورس ها با ایجاد لغزش از ایجاد اصطکاک، سایش و پارگی مفاصل به هنگام حرکت جلوگیری می کنند.

وقتی این کیسه ها ملتهب می شوند، دردی به نام بورسیت ایجاد می شود. بورسیت می تواند منجر به احساس ناراحتی خفیف تا نسبتاً شدید، یا گاهی اوقات باعث سوزش شود. همچنین می تواند باعث قرمزی مفصل و تورم شود و از حرکت تان جلوگیری کند زیرا طی آن مفصل احساس سفتی می کند.

بورسیت مفصل ران

ران، بیش از یک کیسه بورس (بورسا) دارد. با این حال، تقریباً 60 درصد از کل موارد بورسیت مفصل ران، شامل بیرونی ترین کیسه به نام تروکانتریک است.

این بخش در قسمت خارجی ران- یعنی جایی که پا به استخوان ران متصل می شود- قرار دارد. وقتی بایستید و بازوها را به پهلوهای خود بچسبانید، این کیسه بورس درست در وسط کف دست شما قرار می گیرد.

اگر با فشار این ناحیه، احساس درد کنید، یا در قسمت بیرونی این مفصل متوجه تورم یا قرمزی شدید، احتمالا دچار التهاب در کیسه بورسای تروکانتریک شده اید.

آیا درد ناشی از بورسیت مفصل ران برطرف می شود؟

نکته عجیب در مورد بورسیت این است که ممکن است فقط 6 تا 12 ساعت یا در بعضی موارد حتی چند هفته نیز ادامه داشته باشد!

متاسفانه، بورسیت می ‌تواند چنین به نظر برسد که بهبود یافته ‌است چراکه درد آن پس از چند ساعت یا چند هفته، برطرف می شود، اما می تواند مجددا عود کند.

بورسیت می تواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار داده و حرکات و فعالیت های فرد را محدود کند.

با این حال، به هیچ وجه مجبور به تحمل این شرایط نیستید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی غلبه بر این وضعیت دردناک، ادامه مطالب را دنبال کنید.

چه مواردی بورسیت ران را تشدید می کنند؟

این اختلال شایع می تواند ناشی از دویدن بیش از حد، ورزش، میکروترومای مزمن ناشی از مسائل مختلف یا ضربه شدید به این ناحیه- به سبب زمین خوردن یا تصادف- باشد.

ورزشکارانی چون فوتبالیست ها یا رقصنده های باله، گاهی اوقات به دلیل حرکت های بیش از حد در مفصل ران خود دچار بورسیت می شوند. خار استخوانی نیز می تواند باعث تشکیل کریستال ها و تحریک بورس شود.

برخی از افراد به دلیل نشستن طولانی مدت، دچار بورسیت مفصل ران می شوند. نشستن طولانی مدت- بدون داشتن حرکت و کشش- باعث کوتاه و سفت شدن عضلات می شود و بورس را کشیده و تحریک می کند.

این التهاب، اغلب ایدیوپاتیک است، به این معنی که هیچ دلیل مشخصی ندارد. با این حال، اغلب اوقات، مشورت با پزشک یا متخصص کایروپراکتیک در مورد فعالیت های روزمره و عادت های خود، علت اصلی این مشکل را مشخص می کند.

نکاتی برای تسکین بورسیت مفصل ران

مسلما هر فردی- صرف نظر از علت اصلی بورسیت- خواهان توقف درد آن است!

در ادامه لیستی از ساده ترین روش ها برای تسکین درد هیپ ارائه شده است.

  1. تمرینات کششی

ممکن است چنین فکر کنید که به خاطر درد ران خود نمی ‌توانید ورزش کنید، اما تمرینات کششی زیر بخشی از درد شما را تسکین می بخشند به گونه ‌ای که می ‌توانید ورزش ‌های دیگری مانند شنا و یا ایروبیک را انجام دهید. برای شروع، تمرینات کششی زیر را امتحان کنید:

  • حرکت پل مفصل ران
  • بالا کشیدن پاها از ناحیه پهلو
  • حرکات دایره وار پاها در حالت درازکش
  • کشش روتاتور هیپ
  • کشش ایلوتیبیال باند (نوار لگنی درشت- درشت نی)
  • حرکت صدفی

با جستجوی آنلاین عکس ها، دستورالعمل ها و حتی فیلم هایی از نحوه انجام صحیح این کشش ها، می توانید با طرز انجام این حرکات آشنا شوید.

  1. موقعیت مناسب خواب

چیزی که در مورد بورسیت مفصل ران بسیار آزار دهنده است این است که شما نمی توانید به پهلو بخوابید! استراحت شبانه مهم است پس شما باید با آموزش موقعیت مناسب خواب، از آسیب دیدگی مفصل ران خود جلوگیری کنید.

اگر دوست دارید به پهلو بخوابید، می توانید یک بالش کوچک را زیر ران یا بین زانوها قرار دهید تا فشار وارده بر مفصل را کاهش دهد. اگر دوست دارید به پشت بخوابید، می توانید از بالشی در زیر زانوهای خود استفاده کنید یا از آن به عنوان تکیه گاهی برای مفصل ران تان استفاده کنید.

  1. موقعیت مناسب نشستن و برخاستن

خانم ها، اگر میز کار دارید و متوجه می شوید که فقط هنگام نشستن و برخاستن از پشت میز احساس درد می کنید، بهتر است روال نشستن تان را اصلاح کنید.

پاهایتان را در وضعیت ساعت 1 و 11 قرار دهید و بدون اینکه پاها و انگشتان تان را کنار هم قرار دهید، بایستید. این مسافت، فاصله حرکت تاندون از عرض بورس را کاهش داده و بلند شدن یا نشستن را راحت تر می کند.

  1. یخ درمانی

یخ درمانی، با کاهش التهاب می تواند به کاهش درد و تورم مفصل ران افراد بسیاری کمک کند، هرچند که این موضوع عمومیت ندارد.

با فواصل زمانی 20 دقیقه، از کیسه یخ یا یک بسته سرد روی مفصل ران خود استفاده کنید. هرگز کیسه یخ را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید بلکه آن را در یک پارچه یا حوله بپیچید.

به این صورت، بعد از سه روز می توانید وارد مرحله پنجم درمان، یعنی گرما درمانی شوید.

  1. گرما درمانی

یخ درمانی فقط در سه روز اول شروع احساس درد، اثر می کند. پس از آن، این گرماست که موجب تسکین بیشتر می شود و مواد مغذی بهبودی را به محل مورد نظر وارد می کند.

می توانید از یک بطری آب گرم، یک تشک گرم ‌کن با حرارت پایین یا یک حوله گرم و مرطوب استفاده کنید یا در وان حمام بنشینید. چسب درد مشمع نیز در این موارد کاربرد بسیاری دارد و شما می توانید آن را براحتی در زیر لباس خود قرار دهید، به طوریکه در حین کار یا بیرون از منزل در معرض دید نباشد.

  1. مکمل های ضد التهابی

از آنجا که این درد، ناشی از التهاب کیسه های بورس است، از این رو، بهترین روش توقف آن، کاهش یا از بین بردن التهاب است.

ضد التهاب های طبیعی و گیاهی به مراتب بهتر از داروهای ضد التهاب بدون نسخه (مانند ایبوپروفن) هستند. برخی از بهترین مکمل های ضد التهابی شامل موارد زیر است:

  • گیاه مولین
  • کورکومین
  • امگا 3
  • اس- آدنوزیل ال- متیونین (آدومدز)
  • زینک
  • گیاه پنجه گربه ای

همیشه قبل از مصرف هرگونه مکمل، با پزشک یا متخصص کایروپراکتیک (درمان دستی) خود مشورت کنید، خصوصاً اگر از قبل تحت مراقبت پزشک- برای یک بیماری خاص- قرار داشته باشید یا از داروهای تجویزی مصرف کنید.

  1. مراقبت های جامع کایروپراکتیک

شما احتمالاً این مورد را به عنوان روشی موثر در درمان دردهای مفصل ران در نظر نگرفته اید، اما بهتر است بدانید که این درمان برای اکثر افراد مبتلا به این بیماری دردناک بسیار مفید است.

متخصصان کایروپراکتیک پیرامون همه موارد (به لحاظ اسکلتی- عضلانی) متخصص هستند، بنابراین آن ها می دانند که چگونه درد ناشی از بورسیت را سریعا متوقف کنند.

تعدیلات غیرتهاجمی می تواند بر کاهش استرس و فشار وارده بر بورسا و تسکین فوری درد کمک کند. مراقبت های کایروپراکتیک همچنین می تواند باعث کاهش التهاب و بهبود انعطاف پذیری مفصل شود.

اگر مسئله دیگری داشته باشید که متخصص کایروپراکتیک تان از پس آن بر نیاید، وی می تواند شما را به یك متخصص واجد شرایط ارجاع دهد تا بتوانید كمك های لازم را در این زمینه دریافت كنید.

  1. از انجام این فعالیت ها خودداری کنید

پیش تر در مورد کارهایی که باید انجام دهید مطالبی ارائه شد، بنابراین در ادامه به توضیح نکاتی می پردازیم که- برای جلوگیری از تحریک بیشتر بورسا و ایجاد درد بیشتر- باید از انجام آن ها اجتناب کنید.

  • از هرگونه فعالیتی که باعث درد بیشتر شما می شود خودداری کنید.
  • از ورزش های تحمل وزن بدن مانند راه رفتن، دویدن یا بالا رفتن از پله ها خودداری کنید.
  • از انجام فعالیت های ورزشی- در صورتی که باعث درد مفصل ران شوند- خودداری کنید.
  • تا زمان بهبود کامل مفصل ران، از بازگشت به روال عادی زندگی پرهیز کنید.
  • از پوشیدن لباس های بسیار تنگ مانند جوراب شلواری یا اسپندکس خودداری کنید.

پزشک یا متخصص کایروپراکتیک- بسته به شرایط شما- ممکن است موارد دیگری را به این لیست اضافه کند.

  1. ماساژ درمانی کایروپراکتیک

منظور ما مالش ران نیست، چراکه می دانیم حتی فکر کردن به اینکه کسی ران شما را مالش دهد برایتان آزاردهنده است.

ماساژ کایروپراکتیک با ماساژ آبگرم روزانه متفاوت است زیرا طوری طراحی شده‌ است که به التیام بافت زیرین- بدون ماساژ دادن آن به طور مستقیم- کمک می کند.

متخصص کایروپراکتیک، در مورد اینکه چه مناطقی از ران به ماساژ درمانی نیاز دارند، به شما توضیحاتی ارائه می دهد. بیشتر ماساژ تراپیست هایی که در مطب متخصصان کایروپراکتیک کار می کنند، نسبت به بورسیت آگاهی دارند. آن ‌ها برای کاهش درد کمر، بهبود گردش خون ناحیه و ترمیم بافت عضلانی، هر کاری که نیاز باشد انجام می دهند.

اگر سوالی در این باره دارید که آیا ماساژ تراپی کایروپراکتیک ممکن است مناسب شما باشد یا خیر، با متخصص کایروپراکتیک یا پزشک مراقبت ‌های اولیه خود مشورت کنید.

ورزش، انجام حرکات کششی و برنامه استراحت می تواند تسکین فوق العاده ای را برای دردتان ایجاد کند. اگر با وجود انجام این اقدامات بهبود قابل توجهی احساس نکردید، حتما با متخصص کایروپراکتیک یا پزشک مراقبت ‌های اولیه تان مشورت کنید.