فرزندان مادرانی که دارای سبک زندگی سالم هستند و بیماری های قلبی عروقی ندارند تقریبا یک دهه بیشتر از فرزندان مادرانی با سبک ناسالم زندگی می کنند.

به گزارش ساینس دیلی، یافته های این تحقیق جدید که در مجله انجمن قلب و عروق اروپا به چاپ رسیده، نشان می دهد سبک زندگی مادر با زندگی فرزندانش ارتباط دارد.

دکتر جیمز موچیرا از دانشگاه وندربیلت گفت: مطالعات ما نشان می دهد مادران دروازه بان اصلی سلامت فرزندان خود هستند، این تأثیر مادرانه تا بزرگسالی فرزندان آنها همچنان ادامه دارد.

تاثیر سلامت قلب والدین بر فرزندان

تحقیقات قبلی نشان داده است والدین از طریق ژن و هم از طریق محیط مشترک، سبک زندگی سلامتی را به فرزندان خود منتقل می کنند. این اولین مطالعه ای بود که بررسی می کند آیا سلامت قلب والدین با سنی که فرزندان به بیماری قلبی عروقی مبتلا می شوند ارتباط دارد یا خیر. علاوه بر این تأثیر هر یک از والدین را به طور جداگانه بررسی کرد.

این مطالعه 1989 نفر از هرگروه فرزندان، مادران و پدران را با میانگین سنی 32 سال برای فرزندان مورد ارزیابی قرار داده است و مهمتر از همه در این مطالعه فرزندان بیشتر در زندگی بزرگسالی شان هنگام وقوع حملات قلبی و مغزی بررسی شده اند.

سلامت قلب و عروق مادران و پدران با توجه به دستیابی آنها به هفت عامل عدم استعمال سیگار، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و شاخص توده بدنی طبیعی، فشار خون، کلسترول خون و گلوکز خون رتبه بندی شده است. سه گروه از سلامت قلب و عروق عبارتند از: ضعیف (0 تا 2 عامل به دست آمده) ، متوسط ​​(3 تا 4) و ایده آل (5 تا 7).

محققان ارتباط بین سلامت قلب عروق والدین و مدت زمانی که فرزندان آنها بدون بیماری قلبی عروقی زندگی کردند را ارزیابی کردند. پیوندهای بین هر جفت یعنی مادر-دختر، مادر-پسر، پدر-دختر و پدر-پسر مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه مشخص شد سلامت قلب پدران بر خلاف سلامت قلب مادران از نظر آماری تاثیری در طول مدت زندگی فرزندان بدون بیماری قلبی عروقی نداشت.

دکتر موچیرا گفت: کمک جدی مادران به فرزندان احتمالا ترکیبی از وضعیت سلامتی در دوران بارداری و محیط در اوایل زندگی است. وی اذعان داشت: اگر مادران در دوران بارداری مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا باشند، این عوامل خطر در سنین پایین در فرزندان آنها نقش می بندد. علاوه بر این، زنان اغلب مراقبان اصلی و الگوی اصلی رفتارها هستند.

همچنین پسران بیش از دختران تحت تاثیر سبک زندگی ناسالم مادر قرار گرفتند. دکتر موچیرا گفت: به دلیل اینکه پسران عادات به سبک زندگی نامطلوب تری نسبت به دختران داشتند و این اوضاع را حتی بدتر می کند. این نشان می دهد افراد می توانند مسئولیت سلامتی خود را بر عهده بگیرند. افرادی که از مادر خود ریسک بالایی برای ابتلا دارند می توانند با ورزش و خوب غذا خوردن این خطر را تا حدودی کاهش دهند، اگر این نکته را درنظر نگیرند خطر چندین برابر خواهد شد.

محققان اظهار داشتند بهینه سازی سلامت قلب و عروق در میان زنان در سن باروری و مادران دارای کودکان خردسال می تواند چرخه انتقال بیماری های قلبی عروقی بین نسلی را بشکند.

مترجم:الهه زارعی